Naisten hiustenlähtö päälaelta: syyt ja hoitomuodot

Etusivu » Naisten hiustenlähtö päälaelta: syyt ja hoitomuodot
Sisältö ei ole tarkoitettu korvaamaan lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen neuvoja. Sinun ei tule käyttää tällä sivustolla julkaistua sisältöä sairauden tai terveysongelman diagnosoimiseksi. Sivu saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Naisten hiustenlähtö päälaelta on kiusallinen, mutta varsin yleinen ongelma. Mistä se johtuu ja voiko hiustenlähdön pysäyttää?

Miesten kaljuuntuminen on huomattavasti puhutumpi ongelma, kuin naisten kaljuuntuminen. Mutta naistenkin hiukset ohentuvat luonnostaan iän myötä ja joissakin tapauksissa myös päälaen hiustenlähtö on mahdollista. Syyt naisten hiustenlähdön taustalla ovat monimuotoiset.

Naisten hiustenlähdön syyt

Naisten hiustenlähdön syitä ei ole tutkittu yhtä laajasti kuin miestyyppistä kaljuuntumista. On kuitenkin hyvin todennäköistä, että naisten hiustenlähtö päälaelta johtuu jostakin näistä kolmesta syystä:

  • Ikääntyminen
  • Androgeenien eli mieshormonin määrä kehossa
  • Geneettiset syyt

Näiden lisäksi myös erilaiset sairaudet voivat johtaa naisten kaljuuntumiseen. Esimerkiksi iho- ja autoimmuunisairaudet voivat olla kaljuuntumisen taustalla. Naisten kaljuuntuminen nuorena on varsin yleisesti sivuoire jostakin muusta sairaudesta.

Naisten hiusten väheneminen ilmenee hieman erilailla kuin miehillä. Naisten hiustenlähtö päälaelta on itse asiassa yleisempää kuin miehillä. Päinvastoin naisten kaljuuntuminen ohimolta on huomattavasti miehiä epätodennäköisempää. Sitä, mistä moinen johtuu ei tiedetä.

Naisten hiustenlähtö päälaelta hoituu monin eri tavoin

Jos kaljuuntumista alkaa esiintyä, kannattaa sitä pyrkiä hoitamaan nopeasti. Hoitamattomana hiustenlähtö jatkaa yleensä kulkuaan ja hiusten kasvattaminen takaisin on huomattavasti hankalampaa.

Ennen hoidon aloittamista voi olla hyvä keskustella asiasta lääkärin kanssa. Tällöin hiustenlähdön syitä voidaan tutkia ja varmistaa ettei taustalla ole esimerkiksi jotakin vakavampaa sairautta. Lääkärin kanssa on myös mahdollista keskustella erilaisista hoitomuodoista.

Miten naisten hiustenlähtöä päälaelta voidaan sitten pysäyttää ja hoitaa? Tässä tehokkaimmat keinot.

Erilaiset lääkehoidot

Naisten hiustenlähtöä voidaan hoitaa lääkkeitten, kuten luonnollisen Provexinin avulla, jonka saat tilattua ilman reseptiä. Hoidot tulee aloittaa mahdollisimman nopeasti ja lääkettä tulee käyttää säännöllisesti. Lääkkeet ovat usein päänahkaan hierottavia.

Laserhoidot

Nykyään myös erilaiset laserhoidot ovat tuoneet paljon positiivisia tuloksia. Naisten hiustenlähtöä päälaelta voidaan ehkäistä laserhoidolla, sillä tämä kiihdyttää alueen aineenvaihduntaa ja parantaa verenkiertoa. Laserhoitoja voi löytää kauneushoitoloista ja netistä voi ostaa laserkampoja kotikäyttöön, joskin nämä ovat melko hintavia.

Hiustensiirrot

Mikäli naisen hiustenlähtö päälaelta on hyvin huomattavaa, voi hiustensiirto olla hyvä vaihtoehto. Tämä on vaihtoehtona melko intensiivinen ja toimenpide on melko hintava. Se on kuitenkin tehokas tapa saada hiukset palaamaan jo kaljuuntuneelle alueelle.

Älä unohda hiustenhoidon ja ravinnon merkitystä

Koska naisten hiustenlähdön taustalla voivat olla myös hiustenhoitoon ja ravintoon liittyvät ongelmat, on tärkeä kiinnittää huomiota näihin kahteen asiaan.

Oikeanlainen hiustenhoito

Naisten hiustenlähtö päälaelta voi johtua vääristä hiustenhoitorutiineista. Hiuksia ei tulisi:

  • Pestä liian usein
  • Altistaa kuumuudella tai liiallisella UV-säteilylle
  • Vääntää tai kiertää liian rankoin ottein
  • Altistaa jatkuvalle kemikaalien käytölle
Pyri käyttämään luonnollisia hiustenhoitotuotteita ja anna hiusten välillä levätä. Tämä tarkoittaa sitä, ettet käytä mitään hiustenhoitotuotteita tai tee monimutkaisia kampauksia vähintään kerran viikossa.

Tehokkaimmat ravinteet

Naisten hiustenlähtö päälaelta on mahdollista ehkäistä myös oikeanlaisen ravinnon avulla. Vitamiinit ja hivenaineet ovat hiuksen terveyden kannalta elintärkeitä. Jos et saa tarpeeksi vitamiineja normaalisti ravinnon kautta, voivat ravintolisät olla hyvä ratkaisu. Hiusten hyvinvoinnin kannalta tärkeimmät vitamiinit ja hivenaineet ovat B-vitamiini, rauta, kollageeni, C-vitamiini ja seleeni.

Naisten hiustenlähtö päälaelta ei ole häpeän asia ja sen hoitoon on olemassa monia keinoja. Pääasia on, että kiinnität hiustesi kuntoon huomiota ja aloitat kaljuuntumisen hoitamisen mahdollisimman nopeasti. Tällöin estät hiustenlähdön etenemisen ja varmistat hiusten hyvinvoinnin!

Jätä kommentti