Viisi riitaa, joita pariskunnilla on – Onko teillä?

Kaikki pariskunnat riitelevät parisuhteen aikana enemmän tai vähemmän. Riidan aiheet voivat olla ihan laidasta laitaan aina pienistä arjen riidoista pitkään jatkuviin isoihin riitoihin. Riitely on kuitenkin terveellistä ja kuuluu normaaliin terveeseen parisuhteeseen.

Jokaisessa riidassa tulee muistaa, että kommunikointi on tärkeää. Kerro kumppanille mikä sinua häiritsee, ja koittakaa löytää siihen yhdessä jonkinlainen ratkaisu. Monesti saattaa toisen mielipiteen huomioon ottaminen kiukuspäissään jäädä vähiin. Riitelyssä on helposti se asenne, että on itse täysin oikeassa, vaikka asia ei edes näin olisi. Muista kuunnella kumppaniasi ja koita esittää asiasi mahdollisimman hyvin.

Women’s Health lista on selvittänyt yleisimmät riidat ja riidanaiheet, joita terve parisuhde käy jossain vaiheessa läpi. Sivusto on myös kertonut, miten nämä ongelmat selätetään.

Talous

Raha-asiat ovat varmasti todella yleinen riidanaihe. Haluaisit itse kotiin uuden sohvan, kun taas miehesi haluaisi käyttää rahan johonkin aivan muuhun. Tällaisista asioista voi helposti tulla pientä sanaharkkaa, silloin kun rahat ovat yhteisiä. Jokainen ihminen ajattelee ja käyttää rahaa eri tavalla.

Ratkaisu: On tärkeää ymmärtää miksi kumppani haluaa tehdä, niin kuin hän haluaa. Usein kuunteleminen helpottaa huomattavasti molempia miellyttävän ratkaisun syntymistä.

Arjen askareet

Meillä on kaikilla oma tapa tehdä erilaisia asioita, kuten pedin tekeminen, hampaiden pesu tai astianpesukoneen täyttö. Näissä arjen rutiineissa saattaa tulla helposti pientä kinaa, miten joku asia tulisi tehdä.

Ratkaisu: Kysy itseltäsi miten asian periksi antaminen vaikuttaa itseesi ja kotiisi. Onko asia oikeasti niin tärkeä, että siitä kannattaa riidellä. Jos asia on näin, niin kerro kumppanillesi miksi se on sinulle tärkeää. Usein näin ei kuitenkaan ole.

Sosiaalinen elämä

Jokaisella pariskunnalla on jonkin asteinen käsitys ja ymmärrys siitä, kuinka paljon he haluavat viettää aikaa yhdessä ja erikseen. Näistä asioista kannattaa sopia jo suhteen aikaisessa vaiheessa. Keskusteleminen toisen menemisistä ja tekemisistä tulee tässäkin todella suureen rooliin.

Ratkaisu: Jaa kumppanisi kanssa omia tunteita ja tuntemuksia siitä, paljonko haluat viettää aikaa yhdessä, ja paljonko tarvitset itsellesi omaa aikaa. Muista myös kuunnella toisen ajatukset ajankäytöstä ja tukea kumppaniasi.

Seksuaalisuus

Jokainen ihminen on seksuaalisesti erilainen. Pariskunnissa on usein toinen henkilö, joka haluaisi seksiä enemmän kuin toinen. Tästäkin asiasta tulee keskustella kumppanin kanssa. Ja mitä aikaisemmin sen teette, niin sitä helpompi on sopia asioista.

Ratkaisu: Yritä kuunnella kumppaniasi. Tästä asiasta saattaa helposti tulla riitaa, jos toinen on tyytymätön seksin määrään. Koittakaa yhdessä löytää sopivasti aikaa, joka tyydyttäisi kumpaakin. Näytä kumppanillesi, että välität hänestä, ja kuuntelet hänen toiveitaan, ja myös samalla esität omat ajatuksesi.

Testosteroni luontaistuote

Siivous

Tästä on varmasti jokaisella parisuhteessa olevalla kokemusta. Yleisesti ottaen naiset ovat siistimpiä, kuin miehet, ja varmasti jokainen pidempään parisuhteessa ollut mies on saanut kuulla vaatteiden olevan väärässä paikkaa. Jokaisella ihmisillä on hieman erilainen käsitys siitä, mikä on siistiä, ja tämä saattaa aiheuttaa usein närää.

Ratkaisu: Yritä olla syyttelemättä kumppaniasi, vaan enemmin pyydä, jos asiaan voisi tulla muutos. Kerro, että haluaisit itse pitää siistimmän ympäristön, jossa viihdytte varmasti molemmat loppupeleissä paremmin. Jokainen varmasti arvostaa tunnetta tulla puhtaaseen kotiin.

Lähde:

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab