Näillä vinkeillä löytyy laadukas kalaöljy

Kalaöljy on yksi Suomen suosituimmista ravintolisistä. Sen terveysvaikutuksista on puhuttu moneen otteeseen useissa eri tilanteissa, eikä sen hyödyistä ole juuri epäilystä. Mutta kalaöljyt eivät kuitenkaan ole aina automaattisesti avain onneen vaan sinun tulee löytyy laadukas kalaöljy, jotta voit nauttia tuotteen hyödyistä.

Mikä on laadukas kalaöljy?

Kalaöljyn hyvät ominaisuudet perustuvat pitkälti sen sisältämiin omega-3-rasvahappoihin. Rasvahapon määrä voi kuitenkin vaihdella tuotteesta toiseen. Onkin tärkeä löytää käyttöösi laadukas kalanmaksaöljy, sillä muuten omega-3-rasvahapon hyödyt eivät välttämättä konkretisoidu. Laadukas kalaöljy voi auttaa monin eri tavoin. Se voi vähentää kehon tulehdustiloja, kohentaa mielialaa, parantaa hermoston ja lihaksiston toimintaa, sekä edistää aivotoimintaa.

Mutta mitä laadukas kalaöljy sitten tarkoittaa? Jotta kalaöljy olisi kehollesi hyödyllinen, sen tulee:

  • Sisältyy sekä EPA että DHA rasvahappoja.
  • Olla vapaa raskasmetalleista ja kylmäkäsitelty tuote.
  • Tukea vastuullista kalastusta.
  • Maistua tuoreelle kalaöljylle, eikä olla härskiintynyt tai pilaantunut.

Laadukas kalaöljy sisältää vähintään 250 mikrogrammaa sekä EPA että DHA rasvahappoja.

Parhaat Omega-3 tuotteet, joilla varmistat omega-3-rasvahappojen saannin.

Artikkeli jatkuu tuotteiden jälkeen...
Suosituin
Omega-3 Forte
Omega-3 Forte
A- ja D-vitamiineja sisältävän Omega-3 FORTEN avulla voit antaa lisää voimaa terveydellesi ja nauttia paremmasta arkielämästä.
-50% alennus!
Osta täältä »
Vegaaninen Omega-3
Omega-3-rasvahappo
Merilevästä saatu omega-3-rasvahappo sopii vegaaneille, sillä kalan maksasta saatavaa omega-3-rasvahappoa ei tässä ole lainkaan.
Vegaaninen!
Osta täältä »
Ultimate Omega-3
Ultimate Omega-3
Ultimate Omega-3, 60% - Star Nutritionin omega-3 sisältää kehon hyvinvoinnille tärkeää monityydyttymätöntä rasvaa. 60% EPA- ja DHA-pitoisuus!
Todella suosittu!
Osta täältä »

Kalaöljyt vertailussa – kuinka valita juuri oikea kalaöljy?

Laadukas kalaöljykapseli ei maksa maltaita vaikka sen laatuun kannattaakin aina panostaa. Markkinoilla on monenlaisia eri tuotteita, eikä tuotetta kannata valita silmät ummessa. Mitä laadukkaamman tuotteen valitset, sitä paremmin huomaat hyödyt.

Kalaöljyt voivat näyttää hyvinkin erilaisia omega-3-rasvahappojen lukemia. Onkin tärkeä katsoa kuinka paljon DHA ja EPA rasvahappoja kukin tuote sisältää, sekä varmistaa ettei tuote sisällä raskasmetalleja.

Koska eri kapselit ja öljyt sisältävät eri määriä omega-3-rasvahappoja, on hyvä verrata tuotteen hintaa ja rasvahappojen määrää. Kannattaa myös vertailla mikä on EPA ja DHA rasvahappojen suhde toisiinsa. Valitse tuote, joka soveltuu parhaiten sinun tarpeisiisi.

Kun siis haluat löytää parhaan kalaöljyn laajasta tuotevalikoimasta, sinun tulee:

  • Tutkia tuoteseloste huolellisesti. Tuotteen tulee sisältää sopivassa määrin rasvahappoja, sekä olla vapaa raskasmetalleista.
  • Varmistaa tuotteen ympäristöystävällisyys ja tuoreus. Laadukkaimmat tuotteet ovat usein myös ympäristöystävällisempiä ja öljy tulee turvallisesti jalostetuista kaloista.

Kannattaa myös maistella tuotteen laatu heti ostamisen jälkeen. Mikäli maku on pilaantunut, ole yhteydessä tuotteen myyjään. Vaikka kalanmaksaöljy maistuukin monen mielestä hieman kaamealle, voi pilaantuneen tuotteen erottaa helposti normaalista kalanmausta.

Omega-3

Mikä on sopiva kalaöljyn määrä juuri sinulle?

Yksi tärkeä asia kalaöljyjen käytössä on oikean annoskoon määrittäminen. Vaikka käytössäsi olisi laadukas kalaöljy, ei sinun annoskokosi välttämättä ole sama kuin muilla kalaöljyä käyttävillä. Tämä johtuu siitä, että kehomme vaatii yksilöllisen määrän rasvahappoja ja kalaöljyn tehokkuuteen vaikuttaa myös muut elintavat.

Jotkin lääkkeet, kuten verenohentajat, voivat hidastaa öljyn imeytymistä. Et myöskään välttämättä tarvitse täyttä annosta, mikäli ruokavalioosi sisältyy paljon kalaa ja runsaasti omega-3-rasvahappoja sisältäviä ruoka-aineita.

Valitse siis laadukas kalaöljy vinkkien avulla, mutta kuuntele kehoasi annosmäärän kanssa. Voit kokeille kuinka kalaöljykapselit ja muut vaikuttavat mikäli pienennät tai suurennat annoskokoa. Näin saat täyden hyödyn tästä hienosta ravintolisästä!

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab