Matcha tee terveysvaikutukset tekevät siitä terveysjuoman

Matcha teen suosio perustuu niin ihastuttavaan makuun kuin sen terveellisyyteenkin. Mitkä ovat ne matcha tee terveysvaikutukset, joiden takia tämä tee kannattaa lisätä päivittäiseen käyttöön?

Matcha kuuluu samaan teelehtien lajikkeeseen kuin vihreä tee, mikä on myös tunnettu terveysjuoma. Matcha teen terveysvaikutukset pohjautuvat kuitenkin vihreää teetä enemmän siihen, kuinka teetä viljellään. Sen viljely ja ravintorakenne tekevät siitä terveydelle hyödyllisen juoman.

Viljely tehostaa ravinteiden määrää

Matcha teelehdet peitetään 20-30 päivän ajaksi ennen niiden keräämistä. Koska teelehdet eivät silloin saa aurinkoa, niiden klorofyllin tuotanto kiihtyy, minkä johdosta aminohappojen määrä kasvaa ja tehostuu.

Keräämisen jälkeen lehdet jauhetaan hienoksi jauheeksi, jota kutsutaan matcha teeksi. Koska teelehdet käytetään kokonaisuudessaan, jäävät teehen myös kaikki ravinteet. Matcha teen maku juontaa juurensa juuri teelehden viljelyyn ja käyttöön.

Suositut Matcha teet
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Matcha Tenno
 • Matcha Tenno luomu
  Tuore japanilainen luomumatcha Kagoshimasta. Tee on valmistettu tarkoin valikoiduista lehdistä.
  Katso tuotteen tiedot! SUOSITELTU!
MaxMedix Matcha
 • Örtte Matcha Tee
  Örten Matcha tee on piristävä juoma, joka ei kuitenkaan sisällä sokeria. Yli 137 kertaa enemmän antioksidantteja mitä vihreässä teessä.
  Katso tuotteen tiedot!
Natural Matcha
 • Matcha Green Tea
  M-Naturalin Matcha vihreäteeuutekapselit pitävät sisällään 500mg teejauhetta per kapseli. Annoksia 60kpl.
  Katso tuotteen tiedot!
Puhdas+ Matcha
 • Puhdas+ Matcha tee
  Puhdas+ Matcha tee on teepensaan lehdistä valmistettua pulverimaista jauhettua kirkkaanvihreää teetä.
  Katso tuotteen tiedot!

Matcha tee terveysvaikutukset – 6 syytä juoda matcha teetä

Matcha teen terveysvaikutukset ovat tieteellisesti todettuja ja tätä erityistä teetä on tutkittu laajasti. Tässä teen parhaat vaikutukset terveyteen.

1. Runsaasti suojaavia antioksidantteja

Antioksidantit ovat tärkeitä, sillä ne auttavat kehoa vähentämään niin kutsuttujen vapaiden radikaalien määrää kehossa. Nämä molekyylit vahingoittavat soluja, aiheuttaen erilaisia kroonisia tauteja. Tutkimusten mukaan matcha tee vähentää niiden aiheuttamaa vahinkoa.

2. Suojelee maksaa

Maksa on elintärkeä sisäelin ja matcha teen terveysvaikutukset ulottuvat juuri maksan hyvinvointiin asti. Tutkimuksissa on löydetty jopa teen parantava vaikutus maksan terveyteen.

3. Parantaa aivojen toimintaa

Matcha tee voi myös vahvistaa aivojen toimintaa. Teellä on todettu positiivinen vaikutus muun muassa:

 • Keskittymiskykyyn
 • Reaktionopeuteen
 • Muistiin

Nämä terveysvaikutukset voivat olla pitkälti kofeiinin ansiota. Matcha tee sisältää enemmän kofeiinia kuin vihreä tee.

4. Vahvistaa sydänlihasta

Koska matcha tee on koostumukseltaan samankaltainen vihreän teen kanssa, tutkijat uskovat vihreän teen jakavan matcha teen terveysvaikutukset. Tämä tarkoittaa, että tee voi vahvistaa sydänlihastasi ja suojata sitä esimerkiksi kolesterolin vaikutuksilta.

5. Nopeuttaa painonpudotusta

Tee voi helpottaa painonpudotusta, sillä se kiihdyttää aineenvaihduntaa ja tehostaa rasvanpolttoa. Joidenkin tutkimusten mukaan teetä nauttivat kokevat jopa 17% kohennuksen kehon kyvyssä polttaa rasvaa.

6. Ehkäisee syöpäkasvaimia

Matcha teen antioksidanttirikas koostumus ehkäisee syöpäkasvainten syntyä. Tutkimuksissa sen on todettu pienentävän kasvaimien kokoa esimerkiksi rintasyövän yhteydessä.

Lääkkeet helposti ja turvallisesti 73 eri vaivaan verkkoapteekkimme kautta Katso hoidot tästä Nuoli

Muista oikeanlainen valmistustapa

Jotta matcha teen terveysvaikutukset olisivat vahvimmillaan, sinun tulee valmistaa tee oikein. Tässä askeleet, jotka kuuluvat matcha teen valmistukseen:

 • Siivilöi matcha teejauho kulhoon.
 • Kaada kuumaa vettä päälle, vatkaten seosta kevyesti.
 • Vatkaa kunnes seos on sakeaa ja varmista ettei siinä ole kokkareita.

Tilaa 100% puhdasta matcha teetä tästä – Luomu, Gluteeniton, GMO-vapaa >>

Perinteisesti matcha teen valmistus on seremoniallinen tapahtuma ja vatkauskin tulisi suorittaa bambuvalmisteisella vispilällä. Teen juonnin on tarkoitus olla puhdistava ja hiljentävä kokemus.

Oslo Skin Lab
Netin matcha tee kokemuksia lukiessa voit huomata myös muita käyttötapoja. Matcha jauhetta voi nimittäin lisätä esimerkiksi leipään tai leivonnaisiin väriä ja makua antamaan! On siis monta tapaa saada matcha teen terveysvaikutukset käyttöösi ja matcha teen hinta tekee siitä edullisen terveystuotteen.

Älä kuitenkaan juo liikaa matcha teetä

Vaikka matcha teen terveysvaikutukset ovatkin monimuotoiset, ei tätä juomaa tule juoda liikaa. Liiallinen matcha tai vihreän teen juonti voi nimittäin aiheuttaa ongelmia maksassa.

Mikä sitten on liian paljon teetä? Tutkimuksissa haittavaikutuksia on todettu mikäli henkilöt ovat juoneet yli kuusi kuppia vihreää teetä. Koska matcha tee on vahvempaa, sitä ei kannata juoda kahta kuppia enempää.

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab