Mitkä ovat avokadon terveysvaikutukset? – 8 syytä syödä

Avokado on loistava hedelmä ottaa osaksi omaa päivittäistä ravintoa. Se eroaa muista hedelmistä siten, että usein hedelmät pitävät sisällään hiilihydraattia hedelmäsokerin takia, mutta avokado taas on erittäin rasvapitoinen hedelmä. Sen sisältämä rasva on tärkeää hyvää rasvaa, jolla on vaikutusta esimerkiksi kolesteroliin. Avokadon terveysvaikutukset ovat erittäin monipuoliset. Se on todella helppo hedelmä ottaa mukaan ruokiin.

Avokadon terveysvaikutukset

Tällä hedelmällä, kuten monella muullakin hedelmällä on erittäin monipuolisesti erilaisia terveysvaikutuksia. Avokado pitää sisällään paljon ihmiselle tärkeitä ravintoaineita hyvän rasvan lisäksi. Se pitää sisällään monia eri vitamiineja sekä hivenaineita. Mihin kaikkeen avokado sitten elimistössä vaikuttaa?

Ravintorikas

Avokado on pakattu täyteen eri ravintoaineita. Se sopii todella hyvin eri ruokiin makunsa ansiosta. Siitä tehdään esimerkiksi suosittua guacamolea, joka toimii loistavana dippinä.

Tämä hedelmä pitää sisällään 20 erilaista vitamiinia ja mineraalia. Avokado sisältää vitamiineista: A, C, E, K, B1, B2, B3, B5 ja B6. Tämän lisäksi hedelmä sisältää sinkkiä, magnesiumia, kuparia ja rautaa.

Avokado on siitä loistava hedelmä, että se pitää sisällään hyviä rasvoja, jotka eivät sisällä ollenkaan kolesterolia. Muiden kasvisrasvojen ohelle, avokado on loistava rasvan lähde.

Avokadon ravintosisältö

Määrä: 100g
Kalorit: 160
Proteiini: 2g
Hiilihydraatit: 9g
Rasva: 15g

Terveellinen rasva

Kuten jo mainittu, niin avokado pitää sisällään erittäin terveellisiä rasvoja. Tämä rasva ei sisällä ollenkaan kolesterolia, ja sillä on todettu olevan kolesterolia laskevia vaikutuksia. Avokadon terveysvaikutukset näkyvät siis verenkierron ja sydämen terveydessä.

Yli 70% avokadon kaloreista koostuu rasvasta. Usein ihmiset välttävät rasvoja, varsinkin dieetillä. Rasva on kuitenkin dieetillä yksi tärkeimmistä ravintoaineista. Hyvien rasvojen tarvetta painonpudotuksessa ei voi korostaa liikaa. Avokadon sisältämä rasva auttaa sinua pysymään kylläisenä pidempään.

Avokadon rasvan on sydänystävällistä rasvaa, kuten esimerkiksi oliiviöljyn tai Omega-3 rasvanhappojen sisältämä rasva.


Kuitu

Avokado pitää sisällään myös paljon kuitua. Kuitu on myös tärkeä osa painonpudotusta. Se pitää nälän loitolla, ja auttaa aineenvaihduntaa toimimaan. Kuitu vähentää myös verensokerissa tapahtuvia piikkejä, jolloin se suojaa elimistöä esimerkiksi diabeteksen muodostumiselta. Se on siis loistava rasvan sekä myös kuidun lähde.

Painonpudotus

Avokado sopii erittäin hyvin joka ikiselle, kenellä on menossa painonpudotus. Tämä hedelmä pitää sisällään dieetille tärkeitä rasvoja. Avokadon rasvan saa kylläisyyden tunteen ruokailun jälkeen, joten se estää tehokkaasti liikaa syömisen. Avokado ei myöskään sisällä paljon hiilareita, jolloin sen kalorit koostuvat lähes kokonaan tärkeistä rasvoista.

Ota avokado osaksi ruokavaliotasi dieetille. Avokadon sisältämä kuitu ja rasva auttavat sinua varmasti painonpudotuksessa.

Vihreä Kahvi

Kolesteroli

Erilaiset verisuoni- ja sydänsairaudet ovat Suomessa erittäin yleisiä, ja johtavat valitettavasti myös useisiin kuolemiin. Moni suomalainen vanhempi ihminen kärsii liian korkeasta verenpaineesta ja kolesterolista sekä muista verisuonitaudeista. Nämä kaikki altistavat herkemmin sydänkohtaukselle.

Tärkeillä ja hyvillä rasvoilla pidät huolen verenkierron toiminnasta. Omega-3 rasvahapot ovat tähän tärkeimpiä. Rasvoja tulee kuitenkin saada myös muista lähteistä. Ota osaksi päivittäistä ravintoa eri rasvanlähteitä, kuten esimerkiksi avokado aamulla leivän päälle, oliiviöljyä päivällä salaatin päälle ja illalla muutama Omega-3 kapseli, jolla varmistat riittävien rasvahappojen saannin.

Kaiken kaikkiaan avokado on siis yksi parhaimmista hedelmistä. Avokadon terveysvaikutukset ovat kiistattomat, ja voit olla varma, että pidät kehostasi huolta, kun lisäät avokadon osaksi ruokavaliotasi. Se toimii loistavana lisänä aamupalaan, salaattiin tai välipalana.

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab