Parhaat Omega-3 lähteet ja niiden tehtävät

Omega-3 rasvahapot ovat elintärkeitä kehon toiminnoille, sillä keho ei itse pysty tuottamaan niitä. Näin ollen rasvahapot täytyy saada ravinnosta. Omega-3 lähteet on kuitenkin helppo saada ihan osaksi päivittäistä ravintoa. Myös erilaiset Omega-3 -lisät helpottavat huomattavasti sitä, että saat tarpeeksi näitä tärkeitä rasvahappoja.

Omega-3 sydän ja verisuonetOmega-3 rasvahapot ovat välttämättömiä keholle. Yksi niiden tärkeimmistä tehtävistä on sydämen sekä verisuonien suojaaminen. Sydän- ja verisuonitautien riski vähenee huomattavasti, kun huolehtii rasvahappojen saannista. Esimerkiksi maissa kuten Japanissa, missä kalaruoat ovat suuressa suosiossa, on todettu olevan vähemmän verisuonitauteja.

Aivot hyötyvät myös suuresti Omega-3 rasvahapoista. Rasvahappojen on tutkittu edistävän aivojen toimintaa, sillä se on yhteydessä hermoston kehitykseen. Raskaana oleville naisille suositellaan Omega-3 rasvahappoja, sillä niillä on tärkeä tehtävä sikiön sekä syntymän jälkeen vauvan aivojen kehityksessä.

Suositut Omega-3 tuotteet
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Sydänystävä Omega-3
 • Sydänystävä Omega-3
  Sydänystävän Omega 3 on saanut kansainvälisesti arvostetun viiden tähden IFOS-sertifikaatin.
  Tilaajalahjaksi saat Terveysopas -lehden.
  Lunasta -20% alennus!
  SUOSITELTU!
Vapaa Kierto Omega-3
 • Vapaa Kierto
  Vapaa Kierto Omega-3 on korkealaatuinen ravintolisä. Se sisältää kahta omega-3-rasvahappoa, joilla on hyvin dokumentoitu terveysvaikutus: EPA ja DHA.
  Lunasta -40% alennus!
VitaeLie Omega-3
 • VitaeLife Omega-3
  Suosittu Omega-3-ravintolisä: Vitaelife tuotteiden käyttäjiä Pohjoismaissa jo yli 80 000.
  Rajoitettu erä - Lunasta tarjous!
Fitnesstukku
 • Fitnesstukku
  Laaja ja kattava valikoima Omega-3-rasvahappoja. Löydät verkkokaupasta lisäksi muun muassa CLA- ja MCT-rasvahappoja.
  Katso kaupan valikoima!
FitnessFirst
 • FitnessFirst
  Laadukkaat Omega-3 valmisteet monelta eri valmistajalta. Valikoimasta löytyy öljyjä monista eri lähteistä ml. kasvisperäisistä.
  Katso kaupan valikoima!

Muistin toiminnan kannalta suositellaan myös Omega-3 rasvahappoja. On tutkittu, että ravintolisät ja rasvahappojen lisääminen ruokavalioon, on auttanut myönteisesti Alzheimer potilaita.

Myös reumaa sairastavien suositellaan käyttävän Omega-3 lisäravinteita. Reumaliiton sivuilla on todettu, että parin kuukauden valmisteiden käytön jälkeen on mahdollista, että niveloireet lievenevät.

Kyseessä on siis erittäin monipuolinen rasvahappo, jolla on useita eri tehtäviä monessa kehon osassa. Ja koska keho ei pysty itse niitä tuottamaan, niin on tärkeää huolehtia niiden riittävästä saannista.

Omega-3 lähteet

Omega-3 rasvahappoja ovat EPA, DHA ja ALA. EPA ja DHA ovat tärkeimmät ihmiselle. Niitä saadaan esimerkiksi kalasta ja kalanmaksaöljystä. ALA rasvahappoja taas saadaan kasviöljyistä, kuten rypsiöljystä.

EPA ja DHA:

Omega-3 lähteet– lohi
– makrilli
– tonnikala
– silli
– silakka
– kalanmaksaöljy
– sardiinit
– kanamunan keltuainen
Omega-3 ravintolisät

ALA:

– rypsiöljy
– saksanpähkinä
– pellavansiemenet
– hampunsiemenet
– pellavansiemenöljy
– soijaöljy

Omega-3 lähteet vegaanille

Vegaanit eivät tietenkään saa kalasta näitä rasvahappoja, jolloin on tärkeä keksiä vastike sille. Erilaiset kasvisöljyt ovat erittäin hyvä vaihtoehto. Kaupasta löytyy myös sellaisia öljyjä ja margariineja, joihin on lisätty Omega-3. Esimerkiksi pellavansiemenöljy on erittäin hyvä vaihtoehto. Myös soijaöljystä löytyy hyviä Omega-3:sia.

Vegaaneille sopii erityisen hyvin myös erilaiset siemenet ja rouheet. Pellavansiemen, hampunsiemen, auringonkukansiemen sekä näistä valmistetut rouheet sisältävät hyvin rasvahappoja. Rouheet on helppo sekoittaa esimerkiksi aamupuuroon tai välipalana rahkan sekaan. Siemenet taas sopivat varsin hyvin erilaisiin salaatteihin.

Omega-3 saantisuositus

Suomessa Omega-3:a on suositeltu saatavaksi 1% kokonaispäiväsaannista. Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen 1000kcal päiväsaanti tulisi sisältää 1000mg Omega-3 rasvahappoja. Ravinnon ohelle on suositeltavaa käytettäväksi Omega-3 ravintolisää esimerkiksi kalanmaksaöljyä tai Omega-3 kapseleita.

Omega-3 rasvahappojen vaikutuksen huomaamiseen tarvitaan pidempi ajanjakso, joka voi olla jopa 8 viikkoa. Ota Omega-3 ravintolisät aina ruoan yhteydessä päivällä. Vältä muiden ravintolisien ja/tai lääkkeiden samanaikainen ottaminen, jolla varmistat Omega-3 imeytymisen elimistöön.

Omega-3 ravintolisiä löytyy niin nestemäisenä kuin kapselien muodossa. Kapselit on helppo ottaa samassa, kun otat muut päivän vitamiinit. Vaikka ravinnosta saakin Omega-3 rasvahappoja, niin olisi silti hyvä käytää jonkinlaista ravintolisää, jolla varmistat niiden riittävän saannin. Omega-3 rasvahapoilla on tutkitusti todella paljon erilaisia terveysvaikutuksia, varsinkin verisuoniin ja sydämeen. Sen on todettu laskevan verenpainetta ja suovaan verisuonia ja verenkiertoa ylipäätään. Tällä tavalla ehkäiset mahdollisia sydänsairauksia vanhemmalla iällä.

Omega-3 kapselit

Monelle on varmasti lapsuudesta tuttu kalanmaksaöljyn maku, ja vaikkei olisikaan, niin on varmasti kuullut puhuttavan siitä. Omega-3 lähteet ovat monipuolistuneet ja kalanmaksaöljyn hyödyt on nykyään mahdollista saada kapselin muodossa, jolloin sen ottaminen päivittäin käy vaivattomasti ja ilman ikävää makua suussa.

Omega-3 kapselit pitävät huolen siitä, että saat tarpeeksi rasvahappoja ravinnon ohella jokainen päivä. Näin huolehdit verisuonien ja sydämen toiminnasta ja ehkäiset niihin liittyvien sairauksien syntymistä. Ota Omega-3 lähteet osaksi päivittäistä ravintoasi.

Jaa tämä artikkeli:

K-vitamiinin puutos: syyt, oireet ja puutoksen korjaaminen

K-vitamiinin puutos: syyt, oireet ja puutoksen korjaaminen

K-vitamiini ei ole se tunnetuin vitamiini. Mutta K-vitamiinin puutos voi johtaa moniin ongelmiin, joten sen saanti kannattaa varmistaa. Vitamiinit ovat
Löydä tästä paras silmänympärysvoide rypyille

Löydä tästä paras silmänympärysvoide rypyille

Markkinat ovat täynnä erilaisia ryppyvoiteita. Mutta mikä on se paras silmänympärysvoide rypyille? Silmänympärysalueen iho altistuu melkoisella rasitukselle pitkin päivää. Tämän
Sinkin puute miehillä voi johtaa monenlaisiin vaivoihin

Sinkin puute miehillä voi johtaa monenlaisiin vaivoihin

Sinkki on miehille yksi tärkeimmistä hivenaineista. Sinkin puute miehillä voi johtaa aina erektio-ongelmista hiustenlähtöön. Sinkkiä tarvitaan lukuisiin kehon eri toimintoihin

Vastaa