Sarviapilan käyttö – miksi ja miten nauttia palkokasvia?

Etusivu » Sarviapilan käyttö – miksi ja miten nauttia palkokasvia?
Sisältö ei ole tarkoitettu korvaamaan lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen neuvoja. Sinun ei tule käyttää tällä sivustolla julkaistua sisältöä sairauden tai terveysongelman diagnosoimiseksi. Sivu saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Sarviapilan käyttö on monitahoista, sillä sitä voi käyttää mausteena, ravintona ja kasvilääkkeenä. Tässä kaikki, mitä sinun tulee tietää tästä mainiosta palkokasvista.

Sarviapila kuuluu herneiden tavoin palkokasveihin ja sitä kasvaa runsaasti Välimeren ja Etelä-Aasian alueilla. Rohtosarviapilanakin tunnettua kasvia on käytettä aikojen saatossa monin eri tavoin niin mausteena, että lääkekasvinakin. Sarviapilan käyttö voikin olla tehokas tapa auttaa kehoasi voimaan paremmin!

Mihin sarviapila auttaa?

Sarviapilaa on tutkittu paljon ja sen on huomattu aiheuttavan monia positiivisia asioita kehossa. Sarviapilan vaikutus kehossa on sokerien sulamista hidastava ja se stimuloi insuliinin eritystä. Se voi siis alentaa esimerkiksi verensokeria, ollen siten hyödyllinen diabeetikoille.

Tämän lisäksi sarviapila voi auttaa muun muassa:

 • Vatsavaivoihin kuten ummetukseen ja pahoinvointiin
 • Kivuliaisiin kuukautisiin
 • Reumaan ja nivelrikkoon
 • Munuaisten vajaatoimintaan
 • Kuivaan ihoon
 • Kaljuuntumiseen
 • Miesten erektiohäiriöihin ja kiihottumiseen
 • Lihaskipuihin ja tulehduksiin
 • Ylläpitää normaalia testosteronitasoa

Sarviapilan käyttö onkin hyvin yleistä lukuisissa luontais- ja lääketuotteissa, jotka on suunniteltu yllä oleviin vaivoihin ja sairauksiin. Sitä kannattaa siis kokeilla, mikäli kärsit jostakin yllä mainitusta oireista.

Sarviapilan käyttö on helppoa

Sarviapilan käyttö on todella yksinkertaista. Kuten todettu, sitä löytyy valmiina monista lääkkeistä ja luontaistuotteista, jotka on suunniteltu hoitamaan esimerkiksi kivuliaita kuukautisia tai erektiohäiriöitä.

Sarviapilan siemeniä voi ostaa lisäksi ruokakaupan maustehyllyltä ja tätä maistuvaa ruoka-ainetta voi lisätä ihan jokapäiväisiin ruokiin. Sarviapila on turvallinen luontaistuote, joten sitä voi käyttää huolettomasti.

Sarviapilan käyttö ei juuri aiheuta sivuoireita. Koska kyseessä on palkokasvi, voit kuitenkin olla sarviapilalle allerginen, mikäli olet allerginen esimerkiksi herneille. Tällöin käyttöä ei suositella. Mikäli nautit runsaasti sarviapilan siemeniä voit kärsiä:

 • Ripulista ja turvotuksesta
 • Päänsärystä ja huimauksesta
 • Yskästä ja nuhankaltaisista oireista

Oireiden pitäisi kuitenkin helpottaa melko nopeasti. Mikäli näin ei tapahdu, lopeta sarviapilan käyttö ja ole yhteydessä lääkäriisi. Jos käytössäsi on jokin lääke- tai luontaistuote, joka sisältää sarviapilaa, voit kokeilla sarviapilan siementen käyttöä yksistään. Tällöin varmistat oletko allerginen juuri sarviapilalle vai kenties jollekin muulle kyseisen tuotteen ainesosalle.

Sarviapilan käyttöä ei suositella runsaassa määrin, mikäli käytät diabeteslääkkeitä. Jos sinulla on diabeteslääkitys, kannattaa sarviapilan käytöstä keskustella lääkärin kanssa. Mausteena sen ei pitäisi aiheuttaa ongelmia, mutta varsinkin luontaistuotteiden käyttöä ei tällöin suositella.

Lisää antamaan ihanaa makua ruokiisi

Sarviapilan käyttö onnistuu ruuissa mausteena. Se soveltuu erinomaisesti esimerkiksi intialaiseen ja etiopialaiseen ruokaan antamaan makua. Terveysvaikutusten takia sitä kannattaa siis ehdottomasti lisätä maustekaappiin. Sarviapilan siementen käyttö on esimerkiksi loistava tapa antaa puhtia aamusmoothieen. Koska sarviapila rajoittaa sokerien imeytymistä, se voi vähentää nälän tunnetta ja edistää jopa rasvanpolttoa!

Käytä sarviapilaa ulkoisesti

Sarviapilan siementen käyttö onnistuu lisäksi ulkoisesti. Koska sillä on ihon verenkiertoa parantava vaikutus, tekee moni siemenistä ja jugurtista naamioita. Levitä seos iholle antamaan sille kimmoisuutta ja kosteutta. Sarviapilan hierominen kivuliaisiin niveliin voi lisäksi lievittää tulehdustiloja ja nivelrikon aiheuttamia oireita.

Kuinka paljon sarviapilaa voi nauttia turvallisesti?

Sarviapilan käyttö oireiden hoitamiseksi voi vaatia hieman erilaisia määriä tätä hienoa palkokasvia. Erimerkiksi seksihalujen parantamiseksi tai erektiohäiriöiden hoitoon voi noin 600mg määrä olla sopiva. Sarviapilaa voi kuitenkin huoletta syödä runsaamminkin – esimerkiksi kivuliaisiin kuukautisiin voi auttaa peräti 2000mg annos.

Kuten todettu, sarviapilan siementen käyttö on turvallista, mikäli et käytä diabeteslääkitystä. Jos yllä mainittuja sivuoireita ilmenee, ole aina yhteydessä lääkäriin ja vältä sarviapilan käyttöä.

Jätä kommentti