Kuinka saada selluliitti pois kotikonstein?

Etusivu » Kuinka saada selluliitti pois kotikonstein?
Sisältö ei ole tarkoitettu korvaamaan lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen neuvoja. Sinun ei tule käyttää tällä sivustolla julkaistua sisältöä sairauden tai terveysongelman diagnosoimiseksi. Sivu saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Selluliitti on jokaisen naisen vihollinen. Mutta lähteekö selluliitti pois kotikonstein?

Selluliitti, eli niin sanottu appelsiini-iho, ei ole kenenkään suosikki. Selluliittia syntyy kun ihon rasvasolut painavat ihokerrosta vasten ja aiheuttavat pintaihon kuprumaisuutta. Selluliitti on luonnollista, mutta sen syntymistä on mahdollista estää ja sinun on myös mahdollista jopa saada selluliitti pois kotikonstein. Tässä vinkit taisteluun selluliittia vastaan!

Kaksi syytä, miksi selluliittia ilmestyy

Vaikka geenit vaikuttavatkin selluliitin saantiin, ovat kaksi muuta tekijää varsin suuressa roolissa selluliitin ilmestymisen kannalta. Selluliittia ilmestyy nimittäin melko varmasti mikäli:

  • Ruokavaliosi on epäterveellinen ja sinulla on ylipainoa.
  • Et liiku juuri ollenkaan, vaan istut pitkiä aikoja paikallasi.

Niinpä selluliitin poisto kotikostein onkin usein helpointa aloittaa varmistamalla, että liikut riittävästi, syöt terveellisesti ja pidät painosi kurissa.

Selluliitti pois kotikonstein – viisi keinoa

Mikäli haluat eroon selluliitista nopeasti ja tehokkaasti, tässä viisi keinoa, joiden avulla onnistut taatusti.

1. Kuivaharjaus

Selluliittia ilmestyy yleensä ihon alueille, joiden verenkierto on heikentynyttä. Siispä voit päästä eroon selluliitista parantamalla verenkiertoa. Kuivaharjaus on tähän tehokas keino. Harjaa ihoasi päivittäin pyörivillä liikkeillä. Avuksi voit ottaa erilaiset geelit ja rasvat, jotka kuljettavat ravinteita ihoosi ja tekevät kuorimisesta miellyttävämpää. Muista kuitenkin olla hellävarainen, äläkä koskaan hankaa ihoasi liikaa.

2. Ihon kuorinta ja kosteutus

Kuivaharjauksen lisäksi ihon kuorinta ja kosteutus ovat tärkeitä toimenpiteitä. Ihon kuorinta ei itsessään poista selluliittia, mutta se poistaa kuolleen ihosolukon ja kirkastaa ihoa. Kuorimisen johdosta ihosta poistuvat kuona-aineet ja ravinteiden kuljettaminen on siten helpompaa.

Kuorintoja on olemassa monenlaisia, mutta parhaissa kuorintavoiteissa tulisi olla runsaasti esimerkiksi:

  • Inkivääriä
  • Kanelia
  • Sitrushedelmiä
  • Vihreää teetä
  • Merilevää
  • Kofeiinia

Nämä kaikki vilkastuttavat aineenvaihduntaa ja parantavat verenkieroa. Kuorinnan jälkeen sinun tulee aina kosteuttaa iho. Esimerkiksi kookosrasva on loistava ihon kosteuttamiseen.

3. Liikunta

Kuten mainittu, liikkumattomuus aiheuttaa selluliittia ja niinpä liikunnan lisääminen onkin tehokas tapa saada selluliitti pois kotikonstein. Lihaskuntoharjoittelu lisää kasvuhormonien tuotantoa kehossa ja tämän johdosta ihon kollageenin lisääntyminen vauhdittuu. Siispä lihaskuntoharjoitukset ovat tehokkaimpia keinoa, joilla pääset eroon selluliitista. Kokeilu punttien nostelua, juoksua tai vaikkapa joogaa.

4. Ruokavalio

Toinen tehokas keino, jolla saada selluliitti pois kotikonstein liittyy ruokavalioon. Selluliittia on mahdollista estää ja vähentää poistamalla sokeri ja yksinkertaiset hiilihydraatit, kuten valkoiset jauhot, ruokavaliostasi. Rasvasolut saavat silloin vähemmän ravinteita, eivätkä ne siten kasva ja paina ihosolukkoa. Muista kuitenkin, ettei hyviä rasvoja tule poistaa ruokavaliosta. Pähkinät, mantelit ja erilaiset siemenet tulee ehdottomasti pitää ruokavaliossa. Ihon kuntoa voi parantaa ravinnelisien, kuten kollageenin avulla.

5. Uni

Levolla on suuri merkitys ihon hyvinvointiin. Mikäli olet stressaantunut ja rasittunut, kehosi ei polta ja riko rasvasoluja yhtä tehokkaasti kuin levänneenä. Tämän lisäksi solujen hapensaanti hidastuu ja tämä voi aiheuttaa selluliitin muodostamista. Varmista siis vähintään kahdeksan tunnin yöunet, jotta ihosi voi hyvin.

Näin pääset eroon selluliitista

Yllä mainittujen vinkkien avulla sinun on mahdollista saada selluliitti pois kahdessa viikossa. Kaiken A ja O on kiinnittää huomiota ihonhoitoon ja varmistaa kehon hyvinvointi sisäisesti ja ulkoisesti. Kun ravinto, liikunta ja ihonhoito ovat hallussa, lähtee selluliitti pois kotikonstein tehokkaasti ja nopeasti!

Jätä kommentti