Testosteronin lasku: oireet ja hoito

Etusivu » Testosteronin lasku: oireet ja hoito
Sisältö ei ole tarkoitettu korvaamaan lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen neuvoja. Sinun ei tule käyttää tällä sivustolla julkaistua sisältöä sairauden tai terveysongelman diagnosoimiseksi. Sivu saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Testosteronin lasku voi johtaa monenlaisiin ongelmiin. Tässä tietoa, mistä testosteronin puute voi johtua ja kuinka sitä voidaan hoitaa.

Jos olo tuntuu väsyneeltä, kehossa on kipuja ja seksin harrastaminen ei kiinnosta tai onnistu, voi kyseessä olla testosteronin lasku. Tämä yleinen vaiva voi olla ongelmallinen, mutta testosteronin vähentymisen hoitamiseksi on olemassa runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Vaikka testosteronivaje ei ole varsinaisesti vaarallinen, ei sitä kannata ohittaa olankohautuksella.

Miksi testosteroni laskee miehillä?

Testosteroni on miehille tärkeä hormoni. Se säätelee muun muassa kehon karvoitusta ja vähentää rasvakudoksen kertymistä. Sen pitoisuus vaihtelee miehestä toiseen ja onkin mahdollista kärsiä testosteronivajeesta, vaikka hormonilukemat olisivatkin normaalien viitearvojen sisällä.

Artikkeli jatkuu alla
Parhaat tuotteet testosteronitasojen ylläpitoon ja nostoon!
T-Max®
T-Max®
-50% alennus!
Ravintolisä koostuu huolella valikoiduista ainesosista, jotka ovat miehen hyvinvoinnille tärkeitä.
Ei sitoutumisaikaa tai irtisanomisaikaa. 14 päivän palautusoikeus.
Tutustu ja tilaa
Artikkeli jatkuu...

Testosteroni laskee luonnostaan miesten ikääntyessä. Hyvin moni keski-iän ylettänyt mies kärsii testosteronivajeesta. Hormonin tuotanto voi kuitenkin häiriintyä kenellä tahansa, eikä testosteronin puute nuorilla miehillä ole ollenkaan ihmeellistä, vaikka se onkin harvinaisempaa. Tällöin taustalla voi olla jokin sairaus, kuten diabetes. Hormonitasoihin vaikuttavia tekijöitä ovat lisäksi:

 • Geenit
 • Elintavat
 • Elinympäristö

Esimerkiksi pitkäkestoinen stressi voi vahingoittaa testosteronintuotantoa. Tämä puolestaan voi johtaa oireisiin, jotka lisäävät ongelmia testosteronin tuotannossa. Testosteronin lasku voi esimerkiksi johtaa masentumiseen, joka taas hidastaa testosteronin tuotantoa entisestään. Testosteronivaje onkin usein monen syyn summa ja oireiden sivuuttaminen voi pahentaa ongelmia entisestään. Voit joutua melkoiseen kierteeseen, josta pois pääseminen voi tuntua vaikealta.

Testosteronin lasku voi johtaa monenlaisiin ongelmiin

Kun testosteroni laskee, voi mies kärsiä monenlaisista oireista. Oireita ei esiinny kaikilla, joilla on testosteronivaje, eivätkä ne ilmaannu aina samaan aikaan tai samalla tavalla. Usein oireet kehittyvät pikku hiljaa, minkä johdosta moni mies ei hoida ongelmaa hyvissä ajoin.

Testosteronin laskun mahdollisia oireita ovat:

 • Vähentynyt seksuaalinen halu ja erektiohäiriöt
 • Lihasmassan ja voimien vähentyminen
 • Nivel- tai lihaskipu
 • Masentuneisuus
 • Väsymys ja univaikeudet
 • Huonontunut muisti
 • Keskittymisvaikeudet

Testosteronivaje oireilee siis hyvin eri tavoin, eivätkä kaikki oireet ilmaannu kaikille miehille. Yllä mainitut yleiset oireet voivat liittyä muihinkin sairauksiin tai ongelmiin, joten kannattaa miettiä, mikä todellinen syy voisi olla. Esimerkiksi alkoholin liikakäyttö ja muut epäterveelliset elintavat voivat olla syynä juuri sinun kohdallasi. Testosteronitasot kannattaa kuitenkin tarkistaa lääkärissä mikäli epäilet testosteronioireita. Pidä kuitenkin mielessä, että testosteronitasot vaihtelevat miehestä toiseen, joten voit silti kärsiä testosteronivajeesta vaikka olisitkin viitearvojen sisällä.

Paras tapa hoitaa testosteronivajetta

Testosteronin puute voidaan onneksi hoitaa. Itse testosteronihoitoa ei usein suositella miehille, sillä sen tehokkuudesta ja turvallisuudesta ei ole täyttä varmuutta. Tämän sijaat lääkärit suosittelevat aluksi potilaille luonnonmukaisia tuotteita, jotka voivat parantaa kehon omaa testosteronintuotantoa sekä lievempiä hoitomuotoja.

Markkinoilla on runsaasti hyviä ja tehokkaita ravintolisiä. Näistä esimerkiksi T-max sisältää täysin luonnollisia ainesosia, jotka auttavat kehoa rentoutumaan. Se ja monet muut luontaistuotteet parantavat lisäksi kehon verenkiertoa ja auttavat siten esimerkiksi erektio-ongelmissa. Koska kyseessä on luontaistuotteet, niihin ei sisälly samalla tavalla sivuoireita – ota siis tuotteet avuksi, jotta voit paremmin!

Luontaistuotteiden lisäksi testosteronin lasku voidaan pysäyttää ravinnelisien ja vitamiinien avulla. Testosteronin kannalta hyviä vitamiineja ja mineraaleja ovat:

 • Sinkki
 • D- ja B-vitamiinit
 • Omega-3 rasvahapot
 • D-asparato aminohappo

Kiinnitä huomiota lisäksi elintapoihisi. Kuten todettu, stressi voi esimerkiksi johtaa testosteronin laskuun, joten sitä vähentämällä voit hoitaa testosteronivajetta. On siis elintärkeä varmistaa riittävä unen saanti, noudattaa hyviä ruokailutottumuksia, vältellä liiallista alkoholin käyttöä sekä harrastaa riittävästi liikuntaa.

Artikkeli jatkuu alla
Parhaat tuotteet testosteronitasojen ylläpitoon ja nostoon!
T-Max®
T-Max®
-50% alennus!
Ravintolisä koostuu huolella valikoiduista ainesosista, jotka ovat miehen hyvinvoinnille tärkeitä.
Ei sitoutumisaikaa tai irtisanomisaikaa. 14 päivän palautusoikeus.
Tutustu ja tilaa
Artikkeli jatkuu...

Jätä kommentti