Testosteronin lisääminen luonnollisesti

Etusivu » Testosteronin lisääminen luonnollisesti
Sisältö ei ole tarkoitettu korvaamaan lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen neuvoja. Sinun ei tule käyttää tällä sivustolla julkaistua sisältöä sairauden tai terveysongelman diagnosoimiseksi. Sivu saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Testosteroni on sukupuolihormoni, jota on aina pidetty miehisyydenmittana. Vaikka se onkin pääasiassa mieshormoni, niin sitä muodostaa myös naisilla noin kymmenesosa miesten testosteroni määrästä. Miehillä testosteronin lisääminen on kautta aikojen ollut paljon puhuttu aihe. Testosteronin lisäys tietysti mahdollista lääkkeillä, mutta myös luonnollisesti sen nostaminen onnistuu.

Testosteroni muodostuu miehillä kiveksissä sekä lisämunuaisissa. Sen eritys on tärkeää miehisten ominaisuuksien kannalta, kuten lihasten kehittymisen, kasvonpiirteiden kehittymisen ja äänen madaltumisen. Miehillä testosteronin huippu saavutetaan 25 vuoden ikäisenä. Tasot eivät kuitenkaan pysy vuosia korkeana, vaan ne alkavat laskemaan 30 jälkeen. Testosteronin lasku on tänä päivänä huomattavasti todennäköisempää ja nopeampaa, mitä ennen. Prosessoitu ruoka, lihavuus, ja fyysisen työn väheneminen ovat asioita, jotka vaikuttavat testosteronin laskuun. Tästä syystä on tärkeää pitää huoli siitä, että testosteronin eritys pysyy käynnissä, ja tasot eivät pääse laskemaan liikaa.

Artikkeli jatkuu alla
Parhaat tuotteet testosteronitasojen ylläpitoon ja nostoon!
T-Max®
T-Max®
-50% alennus!
Ravintolisä koostuu huolella valikoiduista ainesosista, jotka ovat miehen hyvinvoinnille tärkeitä.
Ei sitoutumisaikaa tai irtisanomisaikaa. 14 päivän palautusoikeus.
Tutustu ja tilaa
Artikkeli jatkuu...

Testosteronin lisääminen

Testosteronin eritykseen pystyy itse vaikuttamaan. Testosteronin lisääminen onnistuu luonnollisestikin elämäntapojen muutoksilla.

Lihavuus

Lihavuus on yksi yleisimpiä syitä myös Suomessa testosteronin laskuun varsinkin keski-ikäisillä miehillä. Lihavuus laskee testosteronitasoja, jolloin rasvan varastoituminen tapahtuu helpommin. Testosteroni auttaa polttamaan rasvaa, jolloin painonhallinta onnistuu helpommin, kun tasot ovat normaalit.

Liikunta

Testosteroni mukautuu kehon toimintaan. Jos et liiku yhtään, niin aivot antavat käskyn elimistölle tuottaa vähemmän testosteronia, kun siihen ei ole tarvetta. Säännöllisellä liikunnalla pidät huolen siitä, että testosteronin tuotanto pysyy käynnissä normaalisti, sekä ehkäiset ylempänä mainittua lihavuutta.

Uni

Unen saanti on myös tärkeää testosteronin kannalta. Univaikeudet aiheuttavat usein väsymystä ja stressiä, jolloin testosteronin eritys voi kärsiä. Pidä huoli, että saat vähintään 7-8 tuntia unta yössä.

D-vitamiini

D-vitamiini on yksi tärkeimmistä vitamiineista ihmiselle. Sen on tutkittu vaikuttavan myös testosteronin tuotantoon, varsinkin ylipainoisilla miehillä. D-vitamiinin puutos saattaa aiheuttaa testosteronitasojen laskemisen, jolloin esiintyy väsymystä. Tutkimuksissa on osoitettu, että miehillä, jotka söivät D-vitamiinilisää vuoden ajan, testosteronitasot olivat 25,2% korkeammalla kuin normaalisti.

Stressi

Stressi aiheuttaa kehossa kortisolin lisääntymistä. Kortisolia kutsutaan stressihormoniksi, jota keho erittää hoitaakseen stressin aiheuttaman tilan. Pienissä määrin kortisolin tuotannosta on apua, mutta pitkäkestoisena ja suurina määrinä se haittaa keskushermoston toimintaa. Yksi kortisolitasojen nousun haittapuolia on myös testosteronitasojen laskeminen. Stressin ehkäisyllä ja hoitamisella varmistat, että kortisoli pysyy kurissa ja testosteroni ei pääse tämän takia laskemaan.

Sinkki

Sinkki on todella tärkeä hivenaine testosteronin muodostumisen kannalta. Sinkki estää estrogeenin eli naishormonin muodostumisen sekä muuttaa sen testosteroniksi. Sinkki pitää huolen vastustuskyvystä, ihon, kynsien ja hiusten hyvinvoinnista sekä hedelmällisyydestä. Sinkki auttaa siemennesteen tuotannossa ja tekee siitä laadukkaampaa.

Alhainen testosteroni

Testosteronin lisääminenTestosteronin puute on nykyään todella yleistä. Testosteroni on miehillä tärkein hormoni kehon ja elimistön toimintojen kannalta. Testosteroni on mieshormoni eli tekee nimensä mukaisesti miehistä miehiä.

Alhainen testosteroni voi johtua ikääntymisestä, perintötekijöistä tai jostain sairaudesta. Testosteronin puutteen voi itse huomata kehossa esimerkiksi väsymyksenä, keskittymisvaikeuksina ja univaikeuksina. Myös sukupuolinen halukkuus ja erektiot vähenevät, kun testosteronitasot laskevat.

Testosteronitasojen lasku voi aiheuttaa myös estrogeenin lisääntymiseen. Pahimmassa tapauksessa estrogeenin tuotanto voi olla niin voimakasta, että se alkaa tuottamaan naisellisia piirteitä, kuten kudoksen muodostumista rintoihin.

Huonot estrogeenit ovat haitallisia miesten terveydelle, ja tämän vuoksi on syytä pitää huoli siitä, että testosteronin tuotanto pysyy normaalina ja tasot eivät laske alhaiseksi. Jos yllä olevat vinkit eivät tunnu auttavan ja testosteronin lisääminen ei onnistu, niin on hyvä kääntyä lääkärin puoleen. Tasojen alhaisuuden toteaminen onnistuu helposti verikokeella.

Testosteronilisä

Testosteronilisä on erikseen suunniteltu tuote, johon on kerätty niitä ainesosia, joilla on tutkitusti ollut vaikutusta testosteronitasoihin. Näitä lisiä on mahdollista saada ilman reseptiä, sillä ne sisältävät vain luontaisia ainesosia. T-Max on Pohjoismaissa suosituin ravinnelisä, jota on nyt mahdollisuus tilata itselleen puoleen hintaan tästä. Jos tunnet tai sinulla on todettu, että kärsit testosteronivajeesta, niin voimme suositella lisäravinnetta kokeiltavaksi. Pääset tilaamaan sitä alla olevan kuvan kautta.

Artikkeli jatkuu alla
Parhaat tuotteet testosteronitasojen ylläpitoon ja nostoon!
T-Max®
T-Max®
-50% alennus!
Ravintolisä koostuu huolella valikoiduista ainesosista, jotka ovat miehen hyvinvoinnille tärkeitä.
Ei sitoutumisaikaa tai irtisanomisaikaa. 14 päivän palautusoikeus.
Tutustu ja tilaa
Artikkeli jatkuu...

Jätä kommentti