Testosteronin nosto onnistuu luonnollisesti näillä vinkeillä

Etusivu » Testosteronin nosto onnistuu luonnollisesti näillä vinkeillä
Sisältö ei ole tarkoitettu korvaamaan lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen neuvoja. Sinun ei tule käyttää tällä sivustolla julkaistua sisältöä sairauden tai terveysongelman diagnosoimiseksi. Sivu saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Testosteronia eli ns. mieshormonia pidetään yleisesti miehisyyden mittana, vaikkakin sitä erittyy myös naisilla. Testosteronin tuotanto alkaa 30 ikävuoden kohdilla vähentyä, ja mitä vanhemmaksi tulee, niin sitä vähemmäksi testosteronin tuotanto kiveksissä käy. Testosteronin nosto tulee siis ajankohtaiseksi jokaisella miehellä jossain vaiheessa elämää.

Nykyään testosteronin tuotanto on muutenkin vähäisempää mitä ennen. Prosessoitu ruoka, fyysisen työn väheneminen ja muut vaikuttavat tekijät vähentävät testosteronin tuotantoa, ja lisäävät estrogeenin eli naishormonin tuotantoa myös miehillä. Tästä syystä miesten on tärkeää huolehtia testosteronin tuotannosta ja varmistaa, että se jatkuu myös vanhemmalla iällä.

Artikkeli jatkuu alla
Parhaat tuotteet testosteronitasojen ylläpitoon ja nostoon!
T-Max®
T-Max®
-50% alennus!
Ravintolisä koostuu huolella valikoiduista ainesosista, jotka ovat miehen hyvinvoinnille tärkeitä.
Ei sitoutumisaikaa tai irtisanomisaikaa. 14 päivän palautusoikeus.
Tutustu ja tilaa
Artikkeli jatkuu...

Testosteronin nosto

Testosteronin määrän pystyy tarkistuttamaan lääkärillä, ja siihen voidaan liian alhaisen testosteronin määrän vuoksi määrätä testosteroniliuosta. Nämä hoitokeinot vaativat kuitenkin kaikki reseptin, ja varsinaisia lääkkeitä on mahdollista saada vain lääkäriltä. Testosteronin nosto on kuitenkin mahdollista myös luonnollisesti omien elämäntapojen muutoksilla sekä valinnoilla, ja se onkin suositeltavaa ennen kuin kokeilee mitään reseptilääkkeitä.

Sinkki

Sinkki on mineraali, joka on tärkeässä asemassa testosteronin tuotannossa. Sinkin on todettu nostavan testosteronin määrää varsinkin miehillä, joilla on liian alhainen testosteroni. Sinkkiä saa monipuolisesta ruokavaliosta, joka pitää sisällään lihaa ja maitotuotteita. Vegaaniruokavaliolla sinkin saanti ravinnosta voi olla vaikeaa. Sinkkiä on myös hyvä syödä päivittäin ravintolisänä, niin varmistat, että saat sitä tarpeeksi. Sinkin päivittäinen määrä kannattaa pitää alle 40mg.

Voimaharjoittelu

Voimaharjoittelu ja liikunta ylipäätään ovat tärkeitä testosteronin kannalta. Mitä vähemmän liikut, niin sitä vähemmän keho tuottaa testosteronia, koska se sopeutuu tilanteeseen, johon sitä ei tarvita. Vähäinen liikuntaa johtaa monesti ylipainoon, joka itsessään jo laskee testosteronin määrää. Huomattava ylipaino johtaa usein myös estrogeenin voimistumiseen, joka aiheuttaa myös miehillä rintojen kasvua. Tällöin laihduttamisella voidaan jo itsessään nostaa testosteronin määrää. Testosteronin nosto lähtee siis päivittäisestä ja säännöllisestä liikunnasta, johon muutaman kerran viikosta lisää kunnon voimaharjoittelua, jolloin aiheutetaan kehoon erilainen rasitepiikki.

D-vitamiini

D-vitamiini on yksi vitamiineista, joilla on todettu olevan vaikutusta testosteronin määrään. Varsinkin suomalaisilta miehistä suurin osa kärsii D-vitamiinin vajauksesta, sillä Suomessa D-vitamiinin saanti talviaikaan on aivan liian vähäistä. Säännöllisellä D-vitamiinilisän syönnillä on saavutettu testosteronitasojen nousua. D-vitamiinilisä on edullinen ja helppo tapa varmistaa sen riittävä saanti, mikä on ilman sitä pelkästä ravinnosta ja auringosta erittäin vaikeaa.

Testosteronilisä

On olemassa myös valmiita testosteronilisiä, jotka nostavat testosteronin määrää. Testosteronin nosto perustuu tiettyihin ainesosiin ja yrtteihin, joilla on todettu olevan vaikutusta testosteronin tuotantoon sekä määrään. Nämä pitävät usein sisällään esimerkiksi macaa, joka on suosittu juurikasvi, jota käytetään tasapainottamaan hormonitoimintaa. Näillä testosteronilisillä voi olla mahdollista nostaa tehokkaasti testosteronin tuotantoa yhdistettynä terveelliseen ruokavalioon sekä liikuntaan.

Artikkeli jatkuu alla
Parhaat tuotteet testosteronitasojen ylläpitoon ja nostoon!
T-Max®
T-Max®
-50% alennus!
Ravintolisä koostuu huolella valikoiduista ainesosista, jotka ovat miehen hyvinvoinnille tärkeitä.
Ei sitoutumisaikaa tai irtisanomisaikaa. 14 päivän palautusoikeus.
Tutustu ja tilaa
Artikkeli jatkuu...

Testosteronivaje oireet

Alhainen testosteroni aiheuttaa miehillä erilaisia oireita, joista se on mahdollista huomata. Tällöin testosteronin nosto ilman lääkkeitä on erittäin suositeltavaa alkuun, ja jos se ei auta, niin siinä vaiheessa vasta kääntyy kunnolla lääkärin puoleen. Usein kuitenkin testosteronin tuotantoa voi nostaa luonnollisesti yllä mainituilla vinkeillä. Liian alhainen testosteroni voi aiheuttaa näitä oireita:

  • Väsymys
  • Mielialan vaihtelut
  • Seksuaalisen halukkuuden väheneminen
  • Heikkous
  • Hiustenlähtö
  • Erektiohäiriöt
  • Vastustuskyvyn heikkeneminen

Jos olet huomannut joitain näitä oireita, niin kannattaa ehdottomasti kiinnittää enemmän huomiota omaan hyvinvointiin. Testosteronin nosto onnistuu yllä mainituilla vinkeillä, ja niillä myös ehkäiset tehokkaasti liian alhaisen testosteronin. Varsinkin jos olet yli 30-vuotias, niin liian alhaisen testosteronin ennaltaehkäisy on enemmän kuin suositeltavaa. Testosteronitason nostaminen varmistaa sen, että mieshormonitasosi pysyvät yllä mahdollisimman vanhaksi. Testosteroni on miehille elintärkeä hormoni.

Jätä kommentti