Champix sivuvaikutukset – Mitä sivuoireita voi esiintyä?

Champix on suosittu tupakoinnin lopettamisen avuksi kehitelty lääke. Mutta mitkä ovat Champixin sivuvaikutukset?

Champix on ensimmäisiä juuri tupakoinnin lopettamiseen kehitettyä lääkkeitä. Moni on saanut lääkkeestä apua tupakoinnin lopettamiseen, mutta Champixin haittavaikutukset ovat nousseet myös keskusteluun. Alla kattavasti tietoa siitä, mitkä ovat ne yleisimmät Champix sivuvaikutukset ja kannattaako tuotteen käyttö kohdallasi.

Millaisia sivuvaikutuksia Champixillä on?

Champix on laajasti tutkittu ja testattu tuote, joten sen käyttö on turvallista oikein käytettynä. Tämä ei tietenkään tarkoita, etteikö sivuvaikutuksia voisi esiintyä.

Lievimmät Champixin haittavaikutukset voivat ilmetä:

 • Nenäkäytävän tulehduksena
 • Uniongelmina ja unettomuutena
 • Päänsärkynä
 • Pahoinvointina

Jotkin käyttäjät ovat lisäksi kärsineet kohonneesta verenpaineesta, mahdollisista sieni-infektioista ja tulehduksista, vatsavaivoista sekä lisääntyneestä hikoilusta. On myös mahdollista, että ulosteessa esiintyy jonkin verran verta ja ihossasi ihottumaa sekä kutinaa. Kehossa voi esiintyä lisäksi erilaisia kiputiloja, varsinkin suun alueella.

Lääkkeen vaikuttava aine on varenikliinitartraatti, joka toimii aivojen reseptoreita stimuloimalla. Tämä lisää joidenkin kemikaalien määrää aivoissa, vähentäen nikotiinihimoa.

Koska lääke aiheuttaa aivoissa kemikaalien muutoksia, voivat Champixin sivuvaikutukset johtaa muutoksiin esimerkiksi mielentilassa. Jotkin käyttäjät ovat raportoineet muun muassa masentuneisuutta, levottomuutena, herkkyytenä ja arviointikyvyn heikentymisenä.

Champix
 • Champix 0,5mg ja 1mg
  Pfizerin valmistama Champix auttaa tehokkaasti tupakoinnin sekä myös nuuska lopettamiseen.
  Hae resepti verkossa!
  SUOSITELTU!
Zyban
 • Zyban
  GlaxoSmithKlinen valmistama lääke Zyban, joka tukahduttaa tupakanhimon tehokkaasti.
  Hae resepti verkossa!
Champix
 • Champix 1mg
  Champix on suosituimpia lääkkeitä tupakoinnin lopettamiseen, joka on tutkitusti tehokas. Kuuri kestää yleensä 12 viikkoa.
  Hae resepti verkossa!

Champix sivuvaikutukset usein samat kuin vierotusoireet

Ne lievimmät Champixin sivuoireet ovat siis melko samankaltaiset kuin tupakoinnin lopettamisesta johtuvat oireet. Päänsärky ja unettomuus ovat monen tupakoinnin lopettajan riesana ensimmäisten viikkojen ajan. Siispä varsinkin näiden lievimpien sivuvaikutusten kohdalla on hankala sanoa, ettetkö kärsisi niistä hieman ilman lääkettäkin.

Lievempien Champixin haittavaikutusten kesto menee yleensä ohi muutamassa päivässä lääkkeen aloittamisesta. Jos sivuoireet jatkuvat pitkään, kannattaa tuotteen käyttö lopettaa.

Kenen ei tulisi käyttää lääkettä?

Champix soveltuu pääsääntöisesti suurimmalle osalle käyttäjistä. Champixin sivuoireet voivat kuitenkin olla pahemmat, mikäli sinulla on eräitä muita sairauksia.

Siksi Champixia ei suositella heille, jotka kärsivät:

 • Munuaistoiminnan heikentymisestä
 • Sydän- tai verisuonisairauksista
 • Psykiatrisista sairauksista
 • Epilepsiasta

Champixia ei myöskään saa käyttää jos olet raskaana tai imetät, eikä tuote sovellu alle 18-vuotiaille.

Champix voi lisäksi reagoida erilaisten lääkkeiden kanssa. Kun ostat tuotetta, muista mainita lääkärille kaikki käyttämäsi tuotteet, jotta voidaan varmistaa tuotteen soveltuvuus juuri sinun kohdallasi. Tuotetta ei tulisi käyttää muiden tupakoinnin lopettamiseen tarkoitettujen lääkkeiden ja tuotteiden kanssa.

Mitä tehdä jos sivuvaikutuksia esiintyy?

Aina kun aloitat uuden lääkkeen käytön, tulee sinun tutustua huolellisesti käyttöohjeeseen. Siitä käy ilmi oikea annostus sekä neuvot kuinka Champix kannattaa nauttia. Löydät siitä myös ajan tasalla olevat Champixin sivuvaikutukset.

Jos sinulla esiintyy yllä mainittuja oireita tai muita mainitsemattomia oireita heti lääkkeen käytön alkamisen jälkeen, lopeta tuotteen käyttö ja ole yhteydessä lääkäriin. Voitte tällöin selvittää mistä oireet johtuvat ja kokeilla jotakin muuta keinoa tupakoinnin lopettamiseksi.

Kannattaako Champixin käyttö?

Champixin haitat on hyvä tiedostaa ennen lääkkeen käyttöönottoa. Sivuvaikutukset eivät ole kovin yleisiä, mutta ne on hyvä ymmärtää, jottet vahingoita itseäsi. Champixin sivuvaikutus on aina yksilöllinen, joten tuotetta kannattaa kokeille ensin ja lääkkeen syöntiä jatkaa vain, jos saat siitä tarvitsemasi avun.

Champixin sivuvaikutukset eivät tee lääkkeestä sen vaarallisempaa kuin muistakaan markkinoilla olevista lääkkeistä. Kunhan vain noudatat lääkärin ohjeita sekä kiinnität huomiota mahdollisiin oireisiisi, voit syödä lääkettä turvallisesti. Champixin avulla tupakoinnin lopettaminen voi nimittäin olla huomattavasti helpompaa!

Champix
 • Champix 0,5mg ja 1mg
  Pfizerin valmistama Champix auttaa tehokkaasti tupakoinnin sekä myös nuuska lopettamiseen.
  Hae resepti verkossa!
  SUOSITELTU!
Zyban
 • Zyban
  GlaxoSmithKlinen valmistama lääke Zyban, joka tukahduttaa tupakanhimon tehokkaasti.
  Hae resepti verkossa!
Champix
 • Champix 1mg
  Champix on suosituimpia lääkkeitä tupakoinnin lopettamiseen, joka on tutkitusti tehokas. Kuuri kestää yleensä 12 viikkoa.
  Hae resepti verkossa!
Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab