Kuinka lopettaa tupakointi lopullisesti?

Tupakointi on terveydelle ja kukkarolle haitallinen tapa, josta on usein todella vaikea päästä eroon. Kuinka lopettaa tupakointi lopullisesti?

Miten lopettaa tupakanpoltto, on yksi niitä terveyden kannalta tärkeimmistä kysymyksistä. Tupakoinnin lopettaminen on vaikeaa, eikä sen vaikeutta tule todellakaan vähätellä. Onneksi on kuitenkin olemassa joukko erilaisia keinoja kuinka lopettaa tupakointi, joten tämän vahingollisen tavan kanssa ei kannata jäädä jumiin. Tässä vinkit miten lopettaa tupakointi lopullisesti.

Miksi tupakoinnin lopettaminen on niin vaikeaa?

Jos tupakoinnin lopettaminen on ollut vaikeaa, älä syyllistä itseäsi, sillä moni muu painii saman ongelman kanssa tälläkin hetkellä. On lisäksi tärkeä ymmärtää, että tupakoinnin lopettaminen on vaikeaa kahdestakin syystä.

Ensimmäinen ja suurin syy on tietenkin tupakan aiheuttamat muutokset kehossasi. Kun tupakoit, kehosi saa annoksen nikotiinia, joka lisää aivojen dopamiinituotantoa. Tämä aiheuttaa hetkellisen hyvän olon, joka kuitenkin laskee hetken kuluttua. Kun tasot sitten laskevat, mielesi tekee nopeasti uutta tupakkaa ja näin kierre on valmis.

Lisäksi on olemassa tupakan toiminnalliset koukutukset. Tupakoinnista tulee helposti tapa, jonka liität vaikkapa stressin lievittämiseen, alkoholin nauttimiseen ja vaikkapa ruokailun päättämiseen.

Suositut tuotteet tupakoinnin lopettamiseen
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Champix
 • Champix 0,5mg ja 1mg
  Pfizerin valmistama Champix auttaa tehokkaasti tupakoinnin sekä myös nuuska lopettamiseen.
  Hae resepti verkossa!
  SUOSITELTU!
Zyban
 • Zyban
  GlaxoSmithKlinen valmistama lääke Zyban, joka tukahduttaa tupakanhimon tehokkaasti.
  Hae resepti verkossa!
Champix
 • Champix 1mg
  Champix on suosituimpia lääkkeitä tupakoinnin lopettamiseen, joka on tutkitusti tehokas. Kuuri kestää yleensä 12 viikkoa.
  Hae resepti verkossa!

Miten lopettaa tupakointi luontaisesti?

Sinun on täysin mahdollista päästä eroon tupakasta luontaisesti ilman hoitoja ja muita keinoja. Jotkin ihmiset tekevät vain päätöksen lopettaa tupakointi, pyrkien vähentämään mielitekoja ja tätä haitallista tapaa erilaisten elintapamuutosten avulla.

Tupakoinnin lopettamiseen voivat auttaa esimerkiksi:

 • Vedenjuonnin lisääminen
 • Liikunta
 • Uusi harrastus tai terveellinen tapa tupakoinnin rinnalle
 • Purkan syöminen aina kun tekee mieli polttaa

Tupakoinnista aiheutuvat vierotusoireet voivat tuntua aluksi vaikealta, mutta niihin varautumalla voit lievittää niidenkin oireita. Esimerkiksi vedenjuonti ja liikunta voivat lievittää pahoinvointia ja päänsärkyä.

Joskus myös itsensä muistuttaminen tupakoinnin vaaroista voi auttaa. Jos esimerkiksi mietit kuinka lopettaa tupakointi raskauden aikana, voi halut tupakointia kohtaan vähentyä, kun ymmärrät sen vaarallisuuden sikiön terveydelle.

Kuinka lopettaa tupakointi lääkkeiden avulla?

Tahdonvoima ei yksistään kuitenkaan useinkaan riitä. Lääkehoidot ovat tehokas keino kuinka lopettaa tupakointi silloin kun tuntuu, että olet jo kokeillut kaikkea. Lääkkeiden käyttäminen ei ole ollenkaan huono tai hävettävä asia, vaan enemmänkin positiviinen, jos niiden avulla pääset eroon loppuelämäksesi tupakasta.

Treated ja EuroClinix tarjoavat runsaasti tehokkaita ja turvallisia lääkkeitä siihen, miten lopettaa tupakanpoltto ilman inhottavia vieroitusoireita. Hyviä lääkkeitä ovat esimerkiksi:

 • Champix, joka on kuuriluontoinen lääke.
 • Zyban, joka on pitkävaikutteinen lääke.

Nämä tablettilääkkeet vähentävät vieroitusoireita, vähentäen haluasi tupakoida. Ne myös lisäävät aivojen dopamiinitasoa, jonka johdosta olosi ei ole yhtä kärttyinen kuin se voisi olla ilman lääkkeitä. Koska olosi on parempia, eikä tupakanhimoa ole, lasket riskiäsi sortua tupakkaan tai muihin pahoihin tapoihin. Lääkkeet voivat olla lisäksi tehokas keino miten lopettaa tupakointi lihomatta, sillä ilman lääkkeitä, monet korvaavat tupakanhimon sokerilla ja herkuilla. Koska kehosi tuottaa riittävästi dopamiinia lääkkeiden johdosta, ei tämä riski ole niinkään suuri, sillä sinulle ei tule tarvetta hakea mielihyvää esimerkiksi ruuasta.

Kuinka kauan kestää päästä eroon tupakasta?

Kun pyrit lopettamaan tupakoinnin, täytyy muistaa se, ettei Roomaakaan rakennettu yhdessä yössä. Tupakointi on koukuttava tapa, josta eroon pääseminen voi olla vaikeaa ja kestää pitkään.

Se kuinka kauan kestää päästä eroon tupakasta on hyvin yksilöllistä, aivan kuten sekin mikä keino kohdallasi toimii parhaiten. Tahdonvoima voi olla toiselle keino kuinka lopettaa tupakointi, kun taas toinen vaatii lääkehoitoa onnistumiseen. Oikeaa tapaa ja kestoa siihen kuinka pitkään eroon pääseminen kestää ei siis ole.

Champix
 • Champix 0,5mg ja 1mg
  Pfizerin valmistama Champix auttaa tehokkaasti tupakoinnin sekä myös nuuska lopettamiseen.
  Hae resepti verkossa!
  SUOSITELTU!
Zyban
 • Zyban
  GlaxoSmithKlinen valmistama lääke Zyban, joka tukahduttaa tupakanhimon tehokkaasti.
  Hae resepti verkossa!
Champix
 • Champix 1mg
  Champix on suosituimpia lääkkeitä tupakoinnin lopettamiseen, joka on tutkitusti tehokas. Kuuri kestää yleensä 12 viikkoa.
  Hae resepti verkossa!
Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab