Ummetus ruokavalio pitää sisältää paljon kuitua

Etusivu » Ummetus ruokavalio pitää sisältää paljon kuitua
Sisältö ei ole tarkoitettu korvaamaan lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen neuvoja. Sinun ei tule käyttää tällä sivustolla julkaistua sisältöä sairauden tai terveysongelman diagnosoimiseksi. Sivu saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Ummetus on varsin yleinen ja epämiellyttävä vaiva, josta melkein jokaisella on jonkinlaista kokemusta. Toisilla ummetusta on esiintynyt vain muutaman kerran, kun taas jotkut saattavat kärsiä siitä useinkin.

Vatsaongelmat yleisestikin ovat erittäin epämiellyttäviä, sillä ne vaikuttavat todella paljon yleiseen olotilaan. Usein ummetus johtuu siitä, että kuidun saanti ei ole riittävää, jolloin ruoka ei pilkkoudu tarpeeksi hyvin, ja jää paikoilleen suolistoon.

Suositut tuotteet vatsan toimintaan ja suoliston hyvinvointiin
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)

Ummetus ruokavalio

Ummetus ruokavalioUmmetusta on mahdollista hoitaa itse kotona oikeilla ruokavalinnoilla. Ummetus ruokavalio pitää sisältää paljon kuitua, joka on yksi tärkeimmistä osista ruoansulatuksessa.

Ravintokuitua on olemassa kahdenlaista, joilla molemmilla on eri tehtävät ja niitä saa eri ruoista. Liukenevat kuidut nimensä veroisesti liukenevat elimistössä muun nesteen mukaan, jolloin ne hidastavat ruoan sulamista. Liukenevat kuidut myös estävät kolesterolitasojen nousun korkealle, sillä ne pitävät huolen siitä, ettei sokeri imeydy liian nopeasti. Liukenemattomat kuidut taas tekevät sulaneesta ruoasta kiinteää, jolloin ruoan kuljetus suolistossa sujuu paremmin.

Ummetus ruokavalion keskipisteessä ovat siis nämä yllä mainitut kuitutyypit, joita molempia tulisi saada ruoasta. Pelkällä ruokavalion vaihdoksella on mahdollista ehkäistä tehokkaasti ummetuksen syntymistä sekä myös hoitaa jo ongelmaksi muodostunutta ummetusta.

Superkuitu

Superkuitu on nimensä mukaisesti erittäin tehokasta kuitua, joka on optimoitu niin, että se pitää sisällään kaiken tarvittavan. Erittäin moni kärsii tietämättään liian vähäisestä kuidun saannista, joka yleensä tietää jonkinlaisia ruoansulatus- ja vatsaongelmia. Varsinkin jos laihdutat tai olet juuri laihduttanut, niin silloin hiilihydraattien karsimisen takia on saattanut kuidun saaminenkin jäädä erittäin vähäiseksi. Superkuitu on suositeltu tuote, joka pitää huolen siitä, että saat päivittäin riittävän määrän kuitua ja aineenvaihduntasi sekä ruoansulatus toimivat niin kuin kuuluukin. Superkuitu auttaa myös sinua laihtumaan. Se auttaa elimistö kuljettamaan kaiken ylimääräisen pois kehosta ja pitää huolen, että tarvittavat ainesosat taas imeytyvät hyötykäyttöön.

Parsakaali

Parsakaali pitää sisällään erittäin hyvin kuitua. Se on helppo syödä ihan raakanakin. Monet tykkäävät keittää sen, jolloin siitä häviää katkera maku. Myös höyrytettynä se on erittäin maistuvaa.

Musta kahvi

Jokaiselle kahvin juojalle on varmasti tuttu tunne, kun on ottanut ensimmäiset hörpyt aamukahvista, niin vatsa ilmoittaa, että on aika käydä vessassa. Juo kahvin kanssa runsaasti vettä, sillä kahvi itsessään saattaa kovettaa vatsaa. Yhdessä veden kanssa sillä voi olla hoitava vaikutus.

Vesi

Ummetus ruokavalio tulee sisältää myös nestettä. Ilman nesteitä elimistö on kuiva, jolloin ruoansulatus ei toimi yhtä hyvin. Tämä johtaa usein kovaan vatsaan ja ummetukseen. Huolehdi riittävästä päivittäisestä veden saannista. 1,5 – 2,5 litraa vettä päivässä on aikuisen suositeltu päivittäinen määrä.

Paras lääke ummetukseen

Ummetukseen on olemassa myös erilaisia lääkkeitä, joita saa apteekista sekä luontaistuotekaupoista. Ummetuksen hoito kannattaa kuitenkin aloittaa ensin ihan ruokavaliolla, varsinkin jos tiedät itse kärsiväsi usein ummetuksesta. Paljon kuitua ja nesteitä, niin ummetusta ei pitäisi päästä syntymään. Jos kuitenkin ummetus tuntuu silti vaivaavan, niin silloin voi kokeilla ummetuslääkkeitä.

Jätä kommentti