Apua unettomuuteen kotikonstein? Kyllä, kiitos!

Unettomuus on sekä työikäisten, että vanhemman väestön suuri ongelma. Apua unettomuuteen on tarjolla kuitenkin helposti kotikonstein. Oletko koskaan hoksannut, kuinka suuresti esimerkiksi nukkumisympäristö vaikuttaa unensaantiisi? Tai kuinka yksinkertaisesti luonnollinen melatoniinilisä voi tuoda unen ennätysajassa? Tarkista alta kätevimmät konstit unettomuuden kotihoitoon!

Suositut tuotteet uniongelmiin ja unenlaadun parantamiseen
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Melatoniinilisä
 • STR Melatoniini
  Suomen Terveysravinto Oy:n melatoniini on valmistettu ISO22000 standardin mukaan.
  Lunasta -20% alennus!
  SUOSITELTU!
Melaton+
 • Melaton+
  Markkinoiden vahvimmat 1.8 mg Melaton+ kapselit auttavat sinua nukahtamaan nopeasti.
  Rajoitettu erä - lunasta tarjous!
Sleep Guide
 • SleepGuide
  Kielen alle suihkautettava SleepGuide melatoniinisuihke auttaa nukahtamaan tehokkaasti.
  Katso tuotteen tiedot!
Circadin
 • Circadin
  Circadinia käytetään pääsääntöisesti hoitamaan yli 55-vuotiaiden unettomuutta.
  Hae resepti verkossa!

Nukkumisympäristön merkitys

Yksi suurimmista unettomuutta aiheuttavista tekijöistä on usein nukkumisympäristö. Kaikki makuuhuoneen lämpötilasta huoneen valoisuuteen vaikuttavat merkittävästi unen saantiin ja laatuun.

Lämpötilalla on tutkittu olevan suuri vaikutus unensaantiin. Liian kuumassa makuuhuoneessa olo on hikinen ja epämukava, jolloin unensaantikin hankaloituu. Käännä siis patterit pienemmälle ajoissa tai avaa hieman ikkunaa.

Huoneen valoisuudella on myös unensaantiin suuri merkitys. Melatoniini on niin sanottu unihormoni, jota elimistö alkaa tuottaa pimeässä. Jos huone on valoisa, ei elimistön oma kello osaa rekisteröidä informaatiota, että olisi aika käydä nukkumaan.

Lääkkeet helposti ja turvallisesti unettomuuden hoitoon verkkoapteekkimme kautta Katso hoidot tästä Nuoli

Apua unettomuuteen kotikonstein melatoniinilla

Eräs hyvin kätevä tapa unettomuuden hoidossa ovat luonnolliset melatoniinilisät. Melatoniini on kehon tuottama hormoni, joka vaikuttaa merkittävästi uneen. Melatoniinin luonnollinen tuotanto alkaa pimeän aikaan loppuillasta/alkuyöstä, mutta sitä voi myös tehostaa melatoniinivalmisteilla.

Melatoniinilisät ovat monen uniongelmista kärsivän henkilön paras vaihtoehto. Luonnollisten ainesosiensa ansiosta lyhytvaikutteinen melatoniinilisä ei vaadi edes reseptiä. Melatoniinilisät eivät myöskään aiheuta riippuvuutta, mikä tekee valmisteista uni- tai nukahtamislääkkeitä huomattavasti paremman vaihtoehdon unettomuuden hoitoon.

Melatoniinilisillä apua unettomuuteen kotikonstein saa kätevästi valmisteet netistä tilaamalla. Melatoniinilisä tulee ottaa illalla pimeän aikaan, noin 60-90 minuuttia ennen unille käymistä. Valmiste auttaa lisäämään melatoniinin määrää kehossa, mikä tuo unen tavallista helpommin ja nopeammin.

Lendo

Patja, tyyny & pyjama

Jos huoneen jo ollessa viileä ja pimeä uni ei vieläkään tule, on aika ottaa tarkkailuun patja ja tyyny. Nukkumisympäristön ja sängyn lisäksi miellyttävän olon luomiseen liittyy olennaisesti myös vaatetus.

Jos patja on omaan makuun liian kova tai pehmeä, on sopivan asennon löytäminen hankalaa. Sopivan paksuisen tyynyn merkitys on vähintään yhtä tärkeä. Panosta siis ehdottomasti hieman ekstraa hyvän patjan ja tyynyn hankkimiseen.

Apua unettomuuteen kotikonstein saa myös helpoimmin kiinnittämällä huomiota vaatetukseen. Shoppaile siis useampi mukava pyjama, joka ei kiristä eikä purista. On myös tutkittu, että lämpimät jalat helpottavat unensaantia huomattavasti. Kiskaise siis pyjaman lisäksi jalkaasi yöksi sukat ja nuku sikeämmin kuin koskaan aiemmin.

Ruuat ja juomat illalla vaikuttavat uneen

Terveellisestä ruokavaliosta puhutaan monessa yhteydessä, niin myös unensaannin suhteen. Se, mitä lähellä nukkumaan käymistä syö tai juo, voi joko helpottaa tai hankaloittaa nukahtamista. Myös illallisen ajankohta voi vaikuttaa unensaantiin.

Jos unettomuus vaivaa, voi syynä olla liian rasvainen tai epäterveellinen ruoka. Esimerkiksi suklaat, rasvaisuus ja mausteet voivat aiheuttaa unettomuutta. Esimerkiksi magnesiumia, D-vitamiinia, tai kaliumia sisältävät tuotteet puolestaan voivat tehostaa unensaantia. Vaihda siis illallisella hampurilaiset kalaan tai haukkaa iltapalaksi täysjyvä-avokado-voileipä.

Aineenvaihdunta on elimistölle helpompaa ja nopeampaa istuma- tai seisoma-asennossa. Että elimistöllä olisi tarpeeksi aikaa prosessoida illan viimeinen ateria, tulisi illallisen olla vähintään neljä tuntia ennen nukkumaan käyntiä. Tarkkaile siis ruoka-aineiden lisäksi myös kelloa.

Mitä juomiin tulee, alkoholi ja kofeiini ovat iltaisin ehdoton ei. Vaikka alkoholi voi muuttaa olon uneliaaksi, on unenlaatu tavallista unta heikompilaatuista. Kofeiini puolestaan piristää, mikä pahentaa unettomuutta etenkin iltaisin nautittuna.

DreamWell

Matkusta mielessäsi

Kun keho rentoutuu, voivat aivot alkaa tehdä ylimääräisiä töitä. Usein stressitasonsa todella huomaa päivän ajatuksia sängyssä läpi käydessään. Tämän vuoksi unettomuutta voi hoitaa kotikonstein erilaisien rentouttavien harjoituksien avulla. Yksi suosituimmista on matka omassa mielessä.

Kokeile seuraavaa:

1. Käy ensin lämpimässä suihkussa ja laita päällesi miellyttävin pyjamasi
2. Laita sitten soimaan rauhallista musiikkia hyvin hiljaiselle
3. Jos pidä tuoksuista, valitse laventelin tuoksuinen tuoksuöljy
4. Hengittele rauhallisesti, nenän kautta sisään ja suun kautta ulos
5. Anna viimein mielikuvituksesi laukata ja matkusta omaan rentouttavimpaan paikkaasi. Meren rannalle, omaan unelmakaupunkiin tai aivan minne tahansa. Hengittele syvään, ja annan vain rentouttavien ajatuksien tehdä tehtävänsä. Hyvää yötä!

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab