Magnesium unilääkkeenä – Mikä on sen salaisuus?

Eikö uni tule iltaisin? Magnesium unilääkkeenä on luonnollinen ja kokeilemisen arvoinen mineraali ongelmien ratkaisuun.

Stressi, kiire, parisuhdeongelmat ja hektinen elämäntyyli voivat kaikki vaikeuttaa unen saanti ja heikentää erityisesti unen laatua. Jatkuvat huonot yöunet voivat äkkiä aiheuttaa lisää ongelmia ja pian kierre onkin valmis. Ennen usein juuri riippuvuutta aiheuttavien unilääkkeiden käyttöönottoa kannattaa kokeilla toimisiko magnesium unilääkkeenä juuri sinun kohdallasi.

Suositut Magnesiumlisät
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Magnesiumlisä
 • STR
  Magnesium

  Suomen Terveysravinnon Magnesium+:ssa ainesosien määrässä on pyritty kohtuullisuuteen, jotta monipuolisesta ruokavaliosta saatavien tärkeiden hivenaineiden lisäksi magnesiumin määrä ei kasvaisi turhan korkeaksi.
  Lunasta -20% alennus!
  SUOSITELTU!
Fitnesstukku
 • Fitnestukku
  Pohjoismaiden johtavana lisäravinteiden ja terveysalan verkkokauppa. Monipuolinen valikoima magnesiumia.
  Katso kaupan valikoima!
FitnessFirst
 • FitnessFirst
  Suomen suurin luomuruuan ja superfoodien verkkokauppa. Monipuolinen valikoima magnesiumlisiä.
  Katso kaupan valikoima!
Hobby Hall
 • Hobby Hall
  Laaja valikoima kauneus- & hyvinvointituotteita. Valikoimassa Puhdas+ magnesium.
  Katso kaupan valikoima!
Apteekkituotteet
 • Apteekkituotteet
  Apteekki verkossa - parhaat edut ja aina ajankohtainen laaja valikoima.
  Katso kaupan valikoima!

Mikä on magnesiumin vaikutus uneen?

Magnesium on mineraali, jota keho tarvitse moniin eri toimintoihin. Se tutkitusti vaikuttaa muun muassa:

 • Lihasten toimintaan
 • Sydämen hyvinvointiin
 • Luuston vahvuuteen
 • Aivojen toimintaan

Magnesiumia esiintyy runsaasti luonnossa ja monissa ruoka-aineissa. Se on yksi maailman eniten esiintyvistä mineraaleista. Magnesiumia on pitkään tutkittu verenpaineen alentajana ja stressin poistajana, ja siksi moni tutkija rupesikin miettimään auttaako magnesium unettomuuteen. Vastaus oli hyvinkin positiivinen, sillä magnesium voi vähentää uniongelmia kolmella eri tavalla.

Lääkkeet helposti ja turvallisesti unettomuuden hoitoon verkkoapteekkimme kautta Katso hoidot tästä

Se auttaa kehoasi rentoutumaan

Jotta nukahtaisit, aivojesi ja kehosi täytyy tuntea olo sekä väsyneeksi, että rentoutuneeksi. Jatkuva stressi esimerkiksi estää unen tulon, koska kehosi on koko ajan hälytystilassa. Koska magnesium säätelee juuri niitä hermosoluja, jotka ovat lepotilan taustalla, auttaa magnesium unettomuuteen kehoa rentouttamalla.

Magnesiumin vaikutus uneen on selkeä myös siksi, että tämä mineraali kiinnittyy niin kutsuttuihin gamma-aminovoihappoihin, jotka ovat eräänlaisia hermopäitä. Nämä takaavat, että hermostosi hiljenee ja monet reseptiunilääkkeet vaikuttavat juuri näihin hermopäihin sitoutumalla.

Magnesium unilääkkeenä rentouttaa kehoasi ja rauhoittaa sen hermotoimintoja. Tämän johdosta magnesiumia nautittuasi nukahdat todennäköisesti nopeammin kuin ilman sitä.

Se parantaa unenlaatua

Magnesiumin vaikutus uneen on yhteydessä myös unenlaadun parantamiseen. Tutkimuksissa on todettu magnesiumia nauttivien nukkuvan paremmin kuin heidän, jotka eivät tätä mineraalia saaneet. Se auttaa kehoasi pysymään rentoutuneena ja hermostojen levätessä tunnet olosi aamulla paljon pirteämmäksi.

Se vähentää masentuneisuutta ja ahdistusta

Uniongelmat ovat usein yhteydessä masennukseen ja ahdistukseen. Jos mielesi ei voi hyvin, on nukahtaminen vaikeampaa. Tutkimuksissa on huomattu, että magnesium voi olla mielialaongelmien taustalla, sillä magnesium vajeesta kärsivät ovat usein masentuneita. Kun henkilöt nauttivat magnesiumlisää, he tuntevat olonsa paremmaksi ja tämä voi vaikuttaa myös unenlaatuun ja nukahtamisherkkyyteen.

Magnesium unilääkkeenä on turvallinen ja helppo käyttää

Positiivisten vaikutusten lisäksi, magnesium on turvallinen ja helppo käyttää. Magnesiumia saa runsaasti erilaisista ruoka-aineista ja illalla voikin olla hyväksi syödä magnesiumrikkaita ruokia.

Tällaisia ovat muun muassa:

 • Mantelit
 • Avokadot
 • Rusinat
 • Kokojyväleipä
 • Kaurahiutaleet

Yksinkertainen ja helppo tapa on nauttia magnesium unilääkkeenä ravinnelisien avulla. Magnesiumlisä lämpimään maitoon sekoitettuna voi olla hyvä keino nukahtaa nopeammin. Magnesiumlisiä ei tule kuitenkaan nauttia liikaa – 350 mikrogrammaa on usein turvallinen maksimimäärä.

Markkinoilla on olemassa erilaisia magnesiumsuihkeita, joita ei nautita sisäisesti, vaan ulkoisesti. Tällöin magnesium suihkutetaan iholle, josta se sitten imeytyy verenkiertoon ja rauhoittamaan lihaksistoa.

Kokeile myös melatoniinia

Jos magnesium unilääkkeenä ei tunnu auttavan, kannattaa kokeiluun ottaa melatoniini. Tämä luonnon oma unihormoni säätelee nukahtamista, mutta sen tuotanto kehossa hidastuu ikääntyessä. Usein juuri melatoniinivaje on uniongelmien taustalla.

Melatoniinia voi nauttia reseptittömänä, sillä sekin on luontaistuote. Monissa melatoniinilisissä on lisäksi magnesiumia, sillä ne voivat yhdessä parantaa unenlaatuasi. Kannattaa siis kokeilla kuinka melatoniini auttaa sinua nukahtamaan ja nukkumaan paremmin.

Suositut tuotteet uniongelmiin ja unenlaadun parantamiseen
Melatoniinilisä
 • STR Melatoniini
  Suomen Terveysravinto Oy:n melatoniini on valmistettu ISO22000 standardin mukaan.
  Lunasta -20% alennus!
  SUOSITELTU!
Melaton+
 • Melaton+
  Markkinoiden vahvimmat 1.8 mg Melaton+ kapselit auttavat sinua nukahtamaan nopeasti.
  Rajoitettu erä - lunasta tarjous!
Calmixin
 • Calmixin
  Calmixin sisältää humalakasvia, jolla voi olla rauhoittava ja hyvää unta edistävä vaikutus.
  Lunasta -50% tarjous!
Apteekkituotteet.fi
 • Apteekkituotteet.fi
  Apteekki verkossa - parhaat edut ja aina ajankohtainen laaja valikoima!
  Katso kaupan valikoima!
Jaa tämä artikkeli:

Vinkit kuinka valita hyvä verenpainemittari

Vinkit kuinka valita hyvä verenpainemittari

Verenpaineongelmat ovat monen suomalaisen päänvaiva. Miten valita hyvä verenpainemittari helpottamaan sen tarkkailua? Verenpainetta on hyvä seurata kotona, varsinkin jos verenpaineen
Harmaat hiukset piiloon luonnollisesti näillä keinoilla

Harmaat hiukset piiloon luonnollisesti näillä keinoilla

Haluatko harmaat hiukset piiloon? Tähän on olemassa monia keinoja, eivätkä kaikki tarkoita hiusten värjäämistä. Hiusten harmaantuminen alkaa monesti keski-iässä, mutta
Kuinka saada selluliitti pois kotikonstein?

Kuinka saada selluliitti pois kotikonstein?

Selluliitti on jokaisen naisen vihollinen. Mutta lähteekö selluliitti pois kotikonstein? Selluliitti, eli niin sanottu appelsiini-iho, ei ole kenenkään suosikki. Selluliittia