Ongelmia unessa? – Melatoniini ilman reseptiä on ratkaisu

Hyvä yöuni on elintärkeä asia. Valitettavasti moni suomalainen kärsii erilaisista uniongelmista. Mikäli uniongelmat johtuvat kehon häiriöistä tuottaa tarpeeksi melatoniinia, voi ratkaisua hakea melatoniinilisävalmisteista. Melatoniini ilman reseptiä on turvallinen tapa parantaa unen- ja elämänlaatua.

Melatoniini – luonnon oma valmiste

Melatoniini on luontaisesti esiintyvä hormoni, jota erittyy käpyrauhasessa. Käpyrauhanen sijaitsee väliaivojen yläosassa, josta se erittää melatoniinia veronkiertoon. Hormonin eritys nopeutuu öisin, jolloin se auttaa sinua madaltamaan kehon lämpötilaa, lisäten kehon valmiutta nukahtaa. Melatoniini ilman reseptiä onkin yksi suosituimmista luontaistuotteista uniongelmien hoitoon.

Suositut tuotteet uniongelmiin ja unenlaadun parantamiseen
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Melatoniinilisä
 • STR Melatoniini
  Suomen Terveysravinto Oy:n melatoniini on valmistettu ISO22000 standardin mukaan.
  Lunasta -20% alennus!
  SUOSITELTU!
Melaton+
 • Melaton+
  Markkinoiden vahvimmat 1.8 mg Melaton+ kapselit auttavat sinua nukahtamaan nopeasti.
  Rajoitettu erä - lunasta tarjous!
Sleep Guide
 • SleepGuide
  Kielen alle suihkautettava SleepGuide melatoniinisuihke auttaa nukahtamaan tehokkaasti.
  Katso tuotteen tiedot!
Circadin
 • Circadin
  Circadinia käytetään pääsääntöisesti hoitamaan yli 55-vuotiaiden unettomuutta.
  Hae resepti verkossa!

On tärkeä muistaa, että melatoniini ei ole niin sanotusti unilääke. Tuotteen käyttö ei auta ihmistä nukahtamaan automaattisesti, vaan tämän luontaistuotteen käyttö yksinkertaisesti viestittää kehoa nukahtamaan nopeammin. Valmisteen käyttö nopeuttaa ja tehostaa kehon omia nukahtamismetodeja, ja se on siksi täysin luonnollinen valmiste.

Kokonaisvaltaiset vaikutukset kehon hyvinvointiin

Kuka voi hyötyä melatoniinista, ja mitkä sen vaikutukset sitten ovat? Ihmisen ikääntyessä melatoniinin eritys voi hidastua luontaisesti. Stressi voi myös vaikeuttaa unentuloa ja melatoniinista voi olla apua unirytmin löytämisessä, ja sen noudattamisessa. Se on siis oiva lääke kenelle tahansa unihäiriöistä kärsivälle.

Lääkkeet helposti ja turvallisesti unettomuuden hoitoon verkkoapteekkimme kautta Katso hoidot tästä Nuoli

Melatoniinin hyödyt eivät silti liity vain unenlaadun parantamiseen. Tämä luonnon oma hormoni voi myös parantaa ja suojata kehoa muilta ongelmilta. Tutkimuksissa on huomattu melatoniinin käytön kattavat hyödyt. Näihin lukeutuu muun muassa hormonin kyky:

 • Parantaa unenlaatua
 • Suojata kehoa neurologisilta sairauksilta kuten Alzheimerin ja Parkinsonin taudilta
 • Vähentää migreenin esiintymistä sekä päänsäryn oireiden hälventäminen
 • Pienentää syöpäriskiä
MetaBurn

Oikein käytettynä melatooni voi parantaa energisyyden tunnetta ja helpottaa jaksamista. Hyödyistä lukeminen voikin saada monet kysymään, saako melatoniinia ilman reseptiä, ja onko melatoniini ilman reseptiä hinta-laatusuhteeltaan sen arvoinen?

Melatoniini ilman reseptiä

Melatoniinivalmisteita on saatavilla ilman resepti, mutta pitkävaikutteisiin valmisteisiin lääkäri voi kirjoittaa myös reseptin. Markkinoilla on joukko valmisteita, jotka ovat turvallisia käyttää ohjeiden mukaan. Tuotetta käytettäessä on tärkeä muistaa, että:

 • Tuote täytyy ottaa oikeaan aikaan tai muuten se voi aiheuttaa päinvastaisia vaikutuksia ja tehdä nukahtamisesta illalla vaikeaa.
 • Annostusohjeiden noudattaminen johtaa parhaisiin tuloksiin.

Monen melatoniinia käyttävän mielestä melatoniini ilman reseptiä hintasuhteeltaan on sen arvoinen. Voit löytää valmisteita helposti netistä ja valita luontaistuotteen, joka sopii sinun elämäntilanteesi.

Käytän aloittaminen

Jos melatoniini ilman reseptiä kuulostaa kokeilemisen arvoiselta, tässä hieman vinkkejä tuotteen käytön aloittamiseksi. Muista lukea valitsemasi melatoniinivalmisteen käyttöohjeet tarkasti läpi, ja noudata valmistajan ohjeita annostelussa.

DreamWell
Yleisesti ottaen valmisteen ottaminen kannattaa aina ajoittaa noin kahteen tuntiin ennen haluttua nukkumaanmenoaikaa. Jos haluat nukahtaa ilta kymmeneltä, tuote kannattaa ottaa noin puoli yhdeksältä.

Pidä kuitenkin mielessä, ettei melatoniinia kannata koskaan ottaa kello yhdentoista jälkeen. Tuotteen vaikutusta voi myös heikentää alkoholin, tai eräiden reseptilääkkeiden käyttö samanaikaisesti. Melatoniini käyttö on hyvä mainita hoitavalle lääkärille, mikäli aloitat uuden lääkekuurin.

Lääkkeen ottamisen jälkeen on hyvä noudattaa muita hyvän unen vinkkejä. Vältä altistumista siniselle valolle, kuten tietokoneen ja puhelimen näytöille, himmennä huoneen valaistusta, ja anna kehosi rauhoittua ja valmistautua tulevaan yöhön.

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab