Melatoniini yliannostus voi aiheuttaa monia oireita

Melatoniini on luonnollinen unilääke, joka auttaa ihmistä nukahtamaan paremmin ja varmistaa tasaisen unen läpi yön. Melatoniini on unihormoni, jota erittyy luonnostaan, joten melatoniinilisä mielletään täysin turvalliseksi ja luonnolliseksi unilääkkeeksi. Sitä se onkin, jos sitä verrataan esimerkiksi reseptillä saataviin unilääkkeisiin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö melatoniini aiheuttaisi sivuvaikutuksia liian isoina määrinä. Melatoniini yliannostus on siis mahdollinen, mutta erittäin epätodennäköinen. Tästä syystä onkin tärkeää, että käytät vain turvallisia ja ilman reseptiä saatavia tuotteita, kuten Melaton+ ravintolisää.

Melaton+ on turvallinen melatoniinilisä – Rajoitettu erä! – Nopeille tilaajalahja

Unilääke ilman reseptiä

Kuten mikä tahansa muukin luonnollinen tuote, niin myös melatoniini liikaa käytettynä voi aiheuttaa sivuvaikutuksia. Tästä syystä on aina tärkeää noudattaa pakkauksessa olevia ohjeita ja selostuksia, eikä ylittää suositeltua päivittäistä annosta. Luonnolliset tuotteet usein mielletään täysin vaarattomiksi, mutta pitää muistaa, että liika on aina liikaa.

Melatoniini yliannostus

Melatoniini yliannostusYliannostus usein mielletään, kun jotain otetaan yli suositellun määrän, ja usein vielä vaarallisen paljon. Melatoniinista ei ole näyttöä mistään tietystä määrästä, joka johtaisi yliannostukseen, vaan se on erittäin henkilökohtaista. Jotkut ovat tutkimuksissa ottaneet muutamia milligrammoja, ja saaneet jo sivuoireita, kuten pahoinvointia. Toiset taas eivät ole huomanneet mitään vaikutuksia paljon suuremmilla määrillä.

Vaikka melatoniini onkin luonnollinen lisä, niin siitä on silti mahdollista saada yliannostus. Tästä syystä on tärkeää lukea paukkausselosteet huolella ja noudattaa tarkoin määrättyjä ohjeita. Yleensä melatoniini yliannostus tapahtuu silloin, kun käyttäjä toteaa, että tarvitsee suuremman määrän nukahtaakseen helpommin, tai sitten on todennut, että ottamansa annos ei vielä vaikuta tarpeeksi. Näissä tapauksissa harvemmin isompi annos auttaa sen enempää nukahtamaan kuin pienempikään. Tällä tavalla altistaa vain itsensä helpommin sivuoireille.

Melatoniini sivuvaikutukset

Melatoniini ei ole sinänsä vaarallista suurinakaan annoksina, ja sen ei ole todettu aiheuttavan mitään terveydelle haitallista vaaraa. Suurina määrinä melatoniini kuitenkin saattaa aiheuttaa joitain sivuvaikutuksia:

– pahoinvointia
– päänsärkyä
– univaikeuksia
– mielialan vaihteluita
– allergisia reaktioita
– uneliaisuutta päivällä

Yleisimpinä sivuvaikutuksina ovat pahoinvointia ja päänsärkyä. Jokainen ihminen kokee haittavaikutukset eritavalla, ja joillain saattaa pienetkin määrät melatoniinia aiheuttaa näitä oireita.

Melatoniini saantisuositus

Melatoniinia otetaan noin 30-60 minuuttia ennen nukkumaan menoa, jolloin saada paras mahdollinen vaikutus. Melatoniinia saa lyhytvaikutteisena sekä pitkävaikutteisena. Lyhytvaikutteinen melatoniini on usein 1-2mg, jota saa reseptivapaasti, kun taas pitkävaikutteinen on usein vahvempaa, ja siihen vaaditaan lääkärin määräämä resepti. Melatoniinin käyttö on kuitenkin suositeltavaa aloittaa lyhytvaikutteisella, sillä se usein riittää useimmille, ja et saa näitä sivuvaikutuksia yhtä helposti. Pitkävaikutteinen melatoniini on vahvempaa ja tästä syystä se vaatii reseptin.

Voiko melatoniinia ottaa liikaa?

Melatoniinin yliannostus ei ole mahdollista lyhytvaikutteisella melatoniinilla, niin kauan kuin noudattaa pakkauksessa määrättyjä annostusohjeita. Melatoniinia on siis mahdollista ottaa liikaa. Sen teho ei vahvistu vaikka napsisit useamman kapselin. Näin vain aiheutat itsellesi melatoniinin yliannostuksen. Liikaa melatoniinia johtaa todella usein pahoinvointiin. Kuten missä tahansa muussa lisäravinteessa, niin liika on liikaa.

Mitään kovin vakavaa ei kuitenkaan melatoniinin yliannostuksesta seuraa. Unilääkkeen yliannostus taas on huomattavasti vaarallisempaa. Unilääkkeiden yliannostus voi olla pahimmassa tapauksessa hengenvaarallinen.

Melatoniini luontaistuote

Melatoniinia saa tilattua myös kätevästi netistä. Valikoimaa on paljon, mutta voimme suositella MelatonPlus –melatoniinilisää, jota tuhannet suomalaiset suosivat. Se on 1.5mg vahvuinen melatoniinilisä, joka auttaa sinua nukahtamaan helpommin, varmistaa virkeämmän heräämisen sekä vähentää stressin muodostumista nukkumaan mentäessä. Tämän toimivaksi todetun ja tutkitun lyhytvaikutteisen melatoniinilisän avulla varmistat myös sen, että melatoniini yliannostus ei ole mahdollista.

Unilääke ilman reseptiä


Melatoniinia ei kannata tilata ulkomailta, sillä se luokitellaan silloin lääkeaineeksi, ja siitä voi koitua satojen eurojen sakkoja.

Jaa tämä artikkeli:

Tutkimukset puoltavat: Sinkki flunssan hoidossa toimii todella!

Tutkimukset puoltavat: Sinkki flunssan hoidossa toimii todella!

Flunssa ei ole kiva juttu ja flunssakauden lähestyessä kannattaa ryhtyä miettimään keinoja flunssan ehkäisyyn ja sen hoitoon. Yksi helpoin ja
Yleisimpiä syitä mistä johtuu hiustenlähtö

Yleisimpiä syitä mistä johtuu hiustenlähtö

Jos harjaan jää paljon hiuksia tai hiukset näyttävät ohenevan, on tärkeä tarkkailla tilannetta. Mistä johtuu hiustenlähtö ja voiko hupenevia hiuksia
Lääke ahdistukseen ja unettomuuteen löytyy usein luonnon omista antimista

Lääke ahdistukseen ja unettomuuteen löytyy usein luonnon omista antimista

Joskus lääke ahdistukseen ja unettomuuteen voi tuntua ainoalta vaihtoehdolta hoitaa näitä ikäviä oireita. Mutta näitä elämää rajoittavia oireita ei tarvitse

Vastaa