Mikä on paras unilääke ilman reseptiä?

Krooninen väsymys ja univaje tarvitsevat hoituakseen usein lääkehoitoa. Mutta vaivaan ei tarvita aina reseptilääkkeitä, vaan paras unilääke ilman reseptiä voi löytyä luontaistuotteista.

Uni on eräs tärkeimmistä asioista mitä tulee ihmisten hyvinvointiin. Se ei vaikuta vain kehon fyysiseen hyvinvointiin, vaan unelle on myös tärkeä rooli mielenterveyden kannalta. Tutkimukset ovat huomanneet, että masennus ja krooninen unettomuus kulkevat usein käsikädessä. Siksi onkin tärkeätä, että hoidat mahdollista unettomuutta nopeasti.

Unettomuuden hoitoon on olemassa monia erilaisia lääkkeitä ja lääkärit kyllä kirjoittavat reseptin sitä tarvitseville. Mutta saako unilääkkeitä ilman reseptiä? Vastaus on onneksi kyllä ja paras unilääke ilman reseptiä on usein se turvallisempi vaihtoehto aloittaa hoito.

Suositut tuotteet uniongelmiin ja unenlaadun parantamiseen
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Melatoniinilisä
 • STR Melatoniini
  Suomen Terveysravinto Oy:n melatoniini on valmistettu ISO22000 standardin mukaan.
  Lunasta -20% alennus!
  SUOSITELTU!
Melaton+
 • Melaton+
  Markkinoiden vahvimmat 1.8 mg Melaton+ kapselit auttavat sinua nukahtamaan nopeasti.
  Rajoitettu erä - lunasta tarjous!
Sleep Guide
 • SleepGuide
  Kielen alle suihkautettava SleepGuide melatoniinisuihke auttaa nukahtamaan tehokkaasti.
  Katso tuotteen tiedot!
Circadin
 • Circadin
  Circadinia käytetään pääsääntöisesti hoitamaan yli 55-vuotiaiden unettomuutta.
  Hae resepti verkossa!

Paras unilääke ilman reseptiä on luontaistuote

Kehosi sääntelee unta melatoniinin avulla. Tämä kehossa luontaisesti esiintyvä hormoni alkaa erittyä kehossa illan kynnyksellä, viestittäen kehoasi unen tarpeesta ja auttaen kehoa nukahtamaan.

Melatoniinin tuotanto kuitenkin heikkenee ihmisen ikääntyessä ja sen määrään kehossa voivat vaikuttaa myös muut tekijät.

Melatoniinitasot voivat laskea muun muassa:

 • Erilaisten lääkkeiden käytön yhteydessä.
 • Joidenkin sairauksien johdosta.
 • Stressihormonitasojen ollessa korkealla.
 • Alkoholinkäytön seurauksena.

Siksi vahvin unilääke ilman reseptiä onkin usein juuri melatoniinivalmiste. Kyseiset valmisteet kohottavat kehon luontaista melatoniinin määrää ja viestittävät kehoasi nukahtamaan. Melatoniinivalmisteet nautitaan aina noin pari tuntia ennen haluttua nukahtamisajankohtaa ja tämä takaa, että nukahtaminen on helpompaa ja että uni on sikeää ja tehokasta.

Tämä suhteellisen voimakas unilääke toimii parhaiten kun sen käyttö on ohjeiden mukaista. Melatoniinia voi käyttää säännöllisesti kroonista unettomuutta hoitamaan, mutta se sopii myös väliaikaiseen käyttöön. Sen avulla voi esimerkiksi hoitaa matkustamisesta johtuva univajetta ja aikaerorasitusta.

Vaikka melatoniini on paras unilääke ilman reseptiä on olemassa myös muita hyviä luontaistuotteita, joita kokeilla. Näistä valeriaana ja tryptofaani ovat kokeilemisen arvoisia.

Lääkkeet helposti ja turvallisesti unettomuuden hoitoon verkkoapteekkimme kautta Katso hoidot tästä Nuoli

Miksi melatoniini on hyvä unilääke?

Melatoniini on siis luontainen unihormoni, joten sen käyttäminen on huomattavasti turvallisempaa ja se aiheuttaa vähemmän riippuvuutta kuin reseptilääkkeet. Melatoniinilisien ei ole huomattu aiheuttavan sivuoireita. Toki kehoaan kannattaa kuunnella mikäli aloitat tuotteen käytön ja sen sopivuutta tulee tarkkailla, varsinkin jos sairastat epilepsiaa tai käytät verenohennuslääkkeitä.

Muuta myös nukkumisympäristöäsi

Melatoniini on paras unilääke ilman reseptiä, mutta untaan voi parantaa myös muilla vaivattomilla keinoilla. Iltarutiineihin ja unipaikan ympäristöön tulee myös kiinnittää huomiota, sillä pienet muutokset niissä voivat auttaa nukahtamisessa sekä unessa pysymisessä.

DreamWell
Kokeile siis seuraavia vinkkejä jos haluat parantaa unettomuutta:

 • Viilennä makuuhuoneen lämpötila noin +20 asteen tienoille.
 • Vaihda sänkyyn puhtaat lakanat ja tyynyliinat, tuuleta myös patja ja tyynyt säännöllisesti.
 • Ala pimentää valaistusta huoneissasi noin kaksi tuntia ennen kuin haluat nukahtaa.
 • Lopeta älypuhelimen ja tietokoneen käyttö, sekä television katselu viimeistään tunti ennen nukahtamista.
 • Vältä hiilihydraattipitoisten ruokien syömistä illalla, vaan valitse mieluummin jotakin proteiinipitoista.

Joskus myös äänet voivat olla merkityksellinen asia unen kannalta. Liian melussa tuskin kukaan onnistuu nukkumaan, mutta myös liiallinen hiljaisuus voi olla huono nukahtamisen kannalta. Siksi esimerkiksi sateen äänien soittaminen taustalla voi helpottaa nukahtamista.

Nämä voivat olla varsin tehokas tapa parantaa unta ja unenlaatua, varsinkin jos otat vinkit käyttöön melatoniinilisän kanssa. Et joudu kärsimään inhottavista sivuoireista, etkä maksamaan kalliista lääkkeistä tai poppakonsteista.

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab