Mikä on paras unilääke ilman reseptiä?

Krooninen väsymys ja univaje tarvitsevat hoituakseen usein lääkehoitoa. Mutta vaivaan ei tarvita aina reseptilääkkeitä, vaan paras unilääke ilman reseptiä voi löytyä luontaistuotteista.

Uni on eräs tärkeimmistä asioista mitä tulee ihmisten hyvinvointiin. Se ei vaikuta vain kehon fyysiseen hyvinvointiin, vaan unelle on myös tärkeä rooli mielenterveyden kannalta. Tutkimukset ovat huomanneet, että masennus ja krooninen unettomuus kulkevat usein käsikädessä. Siksi onkin tärkeätä, että hoidat mahdollista unettomuutta nopeasti.

Unettomuuden hoitoon on olemassa monia erilaisia lääkkeitä ja lääkärit kyllä kirjoittavat reseptin sitä tarvitseville. Mutta saako unilääkkeitä ilman reseptiä? Vastaus on onneksi kyllä ja paras unilääke ilman reseptiä on usein se turvallisempi vaihtoehto aloittaa hoito.

Paras unilääke ilman reseptiä on luontaistuote

Kehosi sääntelee unta melatoniinin avulla. Tämä kehossa luontaisesti esiintyvä hormoni alkaa erittyä kehossa illan kynnyksellä, viestittäen kehoasi unen tarpeesta ja auttaen kehoa nukahtamaan.

Melatoniinin tuotanto kuitenkin heikkenee ihmisen ikääntyessä ja sen määrään kehossa voivat vaikuttaa myös muut tekijät.

Melatoniinitasot voivat laskea muun muassa:

  • Erilaisten lääkkeiden käytön yhteydessä.
  • Joidenkin sairauksien johdosta.
  • Stressihormonitasojen ollessa korkealla.
  • Alkoholinkäytön seurauksena.

Siksi vahvin unilääke ilman reseptiä onkin usein juuri melatoniinivalmiste. Kyseiset valmisteet kohottavat kehon luontaista melatoniinin määrää ja viestittävät kehoasi nukahtamaan. Melatoniinivalmisteet nautitaan aina noin pari tuntia ennen haluttua nukahtamisajankohtaa ja tämä takaa, että nukahtaminen on helpompaa ja että uni on sikeää ja tehokasta.

Tämä suhteellisen voimakas unilääke toimii parhaiten kun sen käyttö on ohjeiden mukaista. Melatoniinia voi käyttää säännöllisesti kroonista unettomuutta hoitamaan, mutta se sopii myös väliaikaiseen käyttöön. Sen avulla voi esimerkiksi hoitaa matkustamisesta johtuva univajetta ja aikaerorasitusta.

Vaikka melatoniini on paras unilääke ilman reseptiä on olemassa myös muita hyviä luontaistuotteita, joita kokeilla. Näistä valeriaana ja tryptofaani ovat kokeilemisen arvoisia.

Miksi melatoniini on hyvä unilääke?

Melatoniini on siis luontainen unihormoni, joten sen käyttäminen on huomattavasti turvallisempaa ja se aiheuttaa vähemmän riippuvuutta kuin reseptilääkkeet. Melatoniinilisien ei ole huomattu aiheuttavan sivuoireita. Toki kehoaan kannattaa kuunnella mikäli aloitat tuotteen käytön ja sen sopivuutta tulee tarkkailla, varsinkin jos sairastat epilepsiaa tai käytät verenohennuslääkkeitä.

Muuta myös nukkumisympäristöäsi

Melatoniini on paras unilääke ilman reseptiä, mutta untaan voi parantaa myös muilla vaivattomilla keinoilla. Iltarutiineihin ja unipaikan ympäristöön tulee myös kiinnittää huomiota, sillä pienet muutokset niissä voivat auttaa nukahtamisessa sekä unessa pysymisessä.

Kokeile siis seuraavia vinkkejä jos haluat parantaa unettomuutta:

  • Viilennä makuuhuoneen lämpötila noin +20 asteen tienoille.
  • Vaihda sänkyyn puhtaat lakanat ja tyynyliinat, tuuleta myös patja ja tyynyt säännöllisesti.
  • Ala pimentää valaistusta huoneissasi noin kaksi tuntia ennen kuin haluat nukahtaa.
  • Lopeta älypuhelimen ja tietokoneen käyttö, sekä television katselu viimeistään tunti ennen nukahtamista.
  • Vältä hiilihydraattipitoisten ruokien syömistä illalla, vaan valitse mieluummin jotakin proteiinipitoista.

Joskus myös äänet voivat olla merkityksellinen asia unen kannalta. Liian melussa tuskin kukaan onnistuu nukkumaan, mutta myös liiallinen hiljaisuus voi olla huono nukahtamisen kannalta. Siksi esimerkiksi sateen äänien soittaminen taustalla voi helpottaa nukahtamista.

Nämä voivat olla varsin tehokas tapa parantaa unta ja unenlaatua, varsinkin jos otat vinkit käyttöön melatoniinilisän kanssa. Et joudu kärsimään inhottavista sivuoireista, etkä maksamaan kalliista lääkkeistä tai poppakonsteista.

Jaa tämä artikkeli:

Kahdeksan maistuvaa ruoka-ainetta mistä saa magnesiumia

Kahdeksan maistuvaa ruoka-ainetta mistä saa magnesiumia

Magnesiumin puute on yleisempi ongelma kuin moni luulee. Onneksi maailma on täynnä ruokia mistä saa magnesiumia helpottamaan oloa. Magnesium on
Parhaat lähteet mistä saa B12-vitamiinia

Parhaat lähteet mistä saa B12-vitamiinia

B12-vitamiinin riittävä saanti on tärkeää, mutta se voi olla vaikeaa, varsinkin jos olet vegaani. Monet ruuat mistä saa B12-vitamiinia eivät
Paras lääke nivelkipuun – vaihtoehdot puntarissa

Paras lääke nivelkipuun – vaihtoehdot puntarissa

Jos niveliä kolottaa ja särkee, voi paras lääke nivelkipuun löytyä yllättävän läheltä. Tässä vinkit, joiden avulla nivelkivun hoito onnistuu taatusti.

Vastaa