Melatoniini on unilääke, jota saat ilman reseptiä netistä

Nukahtamisvaikeudet ovat erittäin yleisiä ja johtuvat monista eri syistä. Stressi, alkoholi, unirytmi ja työ ovat yleisimpiä aiheuttajia. Unettomuus saattaa muodosta pitkään jatkuessa todelliseksi ongelmaksi, ja alkaa haittaamaan päivärytmiäkin. Lyhyeksi jääneet yöunet kostautuvat seuraavana päivänä väsymyksenä, ja keskittymiskyky heikkenee huomattavasti. Tällöin monet alkavat etsimään unettomuuteen hoitoa, ja yksi parhaimmista hoitomuodoista on melatoniini, joka on luonnollinen unilääke ilman reseptiä.

Melatoniini on reseptivapaa luonnollinen vaihtoehto uniongelmiisi. Tuhannet suomalaiset ovat saaneet melatoniinista apua omiin ongelmiin. Se on esimerkiksi auttanut ihmisiä, jotka ovat vuorotyössä, ja unirytmi saattaa olla huono. Melatoniini auttaa myös aikaeron aiheuttamiin ongelmiin. Jos kärsit joistain uniongelmista, tai nukahtamisvaikeuksista, niin melatoniini on turvallinen ja luonnollinen nukahtamislääke, jonka saat tilattua alta ilman reseptiä.

Kokeile melatoniinia – Nopeimmille tilaajalahja!

Unilääke ilman reseptiä

Unilääke ilman reseptiä

Melatoniini nukahtaminenMelatoniini on yöhormoni, jota keho tuottaa aivoissa sijaitsevassa käpyrauhasessa. Melatoniini säätelee ihmisen unirytmiä erittäen hormonia voimakkaimmin yöllä pimeän aikaan, ja näin edistää unta sekä unensaantia. Sen eritys on tärkeää unenlaadun ja unensaannin takaamiseksi. Eritys saattaa kärsiä esimerkiksi stressistä, ja näin ollen unenlaatu laskee ja nukahtamisesta tulee vaikeampaa.

Melatoniini on luonnollinen unilääke. Lyhytvaikutteista melatoniinia, joka auttaa nukahtamisvaiheessa elimistön omassa tuotannossa, saa ilman reseptiä. Suomessa se lasketaan vielä ravintolisäksi, joten sen ostamiseen et tarvitse lääkärissä käyntiä. Pitkäaikaisesti vaikuttavaan melatoniiniin tarvitsee lääkäriltä reseptin, mutta usein jo lyhytaikainen melatoniini auttaa huomattavasti univaikeuksissa.

Tämä ravintolisä tehostaa melatoniinin vaikutusta elimistössä, ja näin ollen unen saanti helpottuu. Melatoniinia käytetään monesti myös aikaeroista johtuvan jet lagin hoitoon, jolloin unta on erittäin vaikea saada.

Melatoniinin hinta

Melatoniini on ainoa luonnollinen unilääke, jota saa ilman reseptiä. Sitä myydään tabletteina ja hinta vaihtelee annostuksesta, merkistä ja määrästä riippuen 10-30 euron välillä.

Melatoniinin annostus

Melatoniinin annostus on 1-2mg lyhytvaikutteisena ravintolisänä, joka otetaan noin 30-60min ennen nukkumaan menoa. Tällöin varmistetaan, että paras mahdollinen vaikutusaika osuu nukahtamisvaiheeseen.

Melatoniinin haittavaikutukset

Melatoniinin käyttö on luonnollisempaa ja turvallisempaa mitä reseptillä saatavien unilääkkeiden. Unilääkkeet usein aiheuttavat toleranssin eli sietokyky kasvaa, riippuvuuden, heräämisvaikeuksia sekä muistin heikentymistä. Melatoniinilla ei ole todettu olevan mitään näistä yllämainituista sivuoireista. Unilääke ilman reseptiä on aina turvallisempi vaihtoehto kuin reseptillä saatavat unilääkkeet. Unilääkkeet ovat yliannostuksen sattuessa hengenvaarallisia, ja ne ovat johtaneet kuolemiin.

Miten saada unta?

Melatoniinin ottamisen lisäksi unettomuuteen voi ohessa kokeilla muita keinoja, joilla unta saa helpommin. Nukkumisasennon ja patjan lisäksi on muita asioita, joita tulee ottaa huomioon parhaimman mahdollisen unen takaamiseksi.

Kännykkä

Kännykkä sängyssäKännykän tai muun laitteen esimerkiksi tabletin käyttö sängyssä tai juuri ennen nukkumaan menemistä vaikeuttaa unensaantia. Laitteiden valo haittaa melatoniinin luonnollista eritystä ja tekee nukahtamisesta vaikeampaa.

Stressi

Stressin tunnetuimpia fyysisiä oireita ovat nukahtamis- ja nukkumisvaikeudet. Stressaantuneena stressin aiheuttamat asiat tulevat yleensä mieleen nukkumaan mentäessä, kun päivän rytmi pysähtyy ja taustahäly rauhoittuu. Meditointia ja rauhoittumista ennen nukkumaan menemistä kannattaa kokeilla, jolla vältät ajatusten viemistä sänkyyn. Stressin hoito ja poisto on ehdottoman tärkeää pitkäaikaisten univaikeuksien välttämiseksi.

Taustaääni

Nukahtaminen helpottuu, kun taustalla ei tapahdu mitään ylimääräistä ääntä. Telkkarin jääminen päälle nukahtaessa saattaa herättää jossain vaiheessa, kun tulee joku yhtäkkinen terävämpi ääni. Nukahtaminen kannattaa siis tapahtua täysin hiljaisessa tilassa. Ainoat äänet, jotka voivat helpottaa unensaamista ja nukkumista, ovat tasaiset esimerkiksi tuulettimen äänet. Nykyään on olemassa sovelluksia kännykkään, joista saa nukahtamisen ajaksi esimerkiksi tasaista veden, tuulen tai sateen ääntä.

Näillä kotikonsteilla pystyy nukahtamisvaikeuksia hoitamaan. Melatoniinin käyttämistä suositellaan, jos kärsit usein nukahtamisvaikeuksista ja heräilet usein keskellä yötä.

Melatoniini yhdistettynä näihin helppoihin vinkkeihin auttaa toivottavasti sinua nukahtamaan ja nauttimaan taas yöunista.

Melatoniini

Jaa tämä artikkeli:

Ripsien kasvatus seerumi on tehokas apu ripsien kasvatukseen

Ripsien kasvatus seerumi on tehokas apu ripsien kasvatukseen

Kauneusmaailma on täynnä erilaisia seerumeita, joilla lupaillaan usein kuuta taivaalta. Seerumeita silmäilemällä erityisesti ripsien kasvatus seerumi voi kuulostaa humpuukilta. Mutta
Uudet potenssilääkkeet ovat luonnon oma lääke erektiohäiriöiden hoitoon

Uudet potenssilääkkeet ovat luonnon oma lääke erektiohäiriöiden hoitoon

Erektiohäiriöt ja haluttomuus voivat olla kiusallinen vaiva. Ongelmaan on kuitenkin olemassa monenlaisia lääkkeitä ja uudet potenssilääkkeet ovat kokeilemisen arvoinen juttu.
Näin tunnistat kakkostyypin diabetes oireet ajoissa

Näin tunnistat kakkostyypin diabetes oireet ajoissa

Kakkostyypin diabetes oireet voivat olla niinkin salakavalat, ettet tunnista oireita ennen kuin diabetes on aiheuttanut suurempaa haittaa kehossasi. Eräiden arvioiden

Vastaa