Kunto Plus

Vatsan turvotus pois helpoin kotikonstein

Etusivu » Vatsa » Vatsan turvotus pois helpoin kotikonstein
Sisältö ei ole tarkoitettu korvaamaan lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen neuvoja. Sinun ei tule käyttää tällä sivustolla julkaistua sisältöä sairauden tai terveysongelman diagnosoimiseksi. Sivu saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Jos farkkujen napit tuntuvat tiukemmilta, voi syyllinen olla turvonnut ja pöhöttävä vatsa. Vaiva voi olla kiusallinen mutta myös kivulias. Vatsan turvotuksen hoito on kuitenkin helppoa. Millä kotikonsteilla saada vatsan turvotus pois nopeasti ja kivuttomasti?

Vatsan turvotus johtuu usein elintavoista – esimerkiksi herkutteluhetki voi päätyä vatsan turvotukseen. Kyseessä on yleensä aina kaasujen kertyminen suolistoon, eikä se itsessään ole vaarallista. Vatsan turvotukseen kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota mikäli se on jatkuvaa ja hyvin kivuliasta. Tällöin sinun kannattaa kääntyä lääkärin puoleen.

Mutta monesti turvotukseen auttaa pienet teot päivän aikana. Tässä vinkit joiden avulla voit välttää vatsan turvotusta.

Suositut tuotteet vatsan toimintaan ja suoliston hyvinvointiin
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)

Juo enemmän vettä

Veden juonti kannattaa aina ja se voi poistaa vatsan turvotusta nopeasti. Riittävä nesteensaanti takaa, että suolisto tyhjenee ja puhdistuu normaalisti. Vesi on myös tehokkain keino nestepöhötyksen poistoon.

Tankkaa tarpeeksi kuitua

Sinun kannattaa myös varmistaa, että ruokavaliossasi on tarpeeksi kuitua. Naisten tulisi saada kuitua noin 25 grammaa päivässä ja miesten 38 grammaa. Vatsan turvotus pois siis näillä kuidunlähteillä:

  • Kokojyvätuotteet
  • Hedelmät
  • Kasvikset
  • Pähkinät

Ruokaile rauhassa

Ruokailu ei ole pikakilpailu ja hitaasti syöminen voi vähentää alavatsan turvotusta. Mitä nopeammin syöt sitä enemmän haukkaat tyhjää ilmaa vatsaasi ja huonosti pureskeltu ruoka hajoaa suolistossasi hitaammin.

Ruokailuvälien tihentäminen voi myös olla keino, jolla saada alavatsan turvotus pois. Syö siis hitaasti, pienempiä annoksia, mutta useammin.

Vältä turvottavia ruoka-aineita

Lautasen sisältöön tulee myös kiinnittää huomiota. On olemassa ruoka-aineita, jotka voivat edesauttaa vatsan turvotusta. Lautaselle ei kannata ahtaa liian paljon papuja, eikä kaasua muodostavia kasviksia, kuten erilaisia kaaleja. Nämä terveelliset ja kuitua sisältävät ruuat muodostavat normaalia enemmän kaasuja suolistossa. Niitä ei kuitenkaan kannata poistaa kokonaan ruokavaliosta, mutta välttele niiden syömistä silloin kun haluat minimoida vatsan turvotuksen.

Hiilihydraatit, erityisesti prosessoidut hiilihydraatit, voivat myös turvottaa. Esimerkiksi vaalea leipä ja pasta voivat saada vatsan turpoamaan. Pullat ja keksit eivät myöskään ole hyväksi, jos tavoitteena on saada vatsan turvotus pois.

Kiinnitä myös huomiota suolan määrään. Ylimääräinen suola nimittäin aiheuttaa nesteiden kertymisen kehoon ja voi näin edesauttaa pöhötystä.

Millä vatsan turvotus pois nopeasti?

Entä jos äkillinen turvotus uhkaa pilata päiväsi? Mahan turvotus pois päivässä onnistuu yhdellä helpolla teolla.

Probioottien on tutkitusti huomattu vähentävän vatsan turvotusta ja ne tehoavat hyvinkin nopeasti. Voit saada hyödyt syömällä tai juomalla esimerkiksi:

  • Inkivääriä
  • Ananasta
  • Piparminttuteetä
  • Probiootti-jugurttia

Ravintolisän kaltaiset probioottijauheet ja kapselit voivat myös olla tuote, jolla saada vatsan turvotus pois nopeasti. Nämä ravintolisät voi napata ennen ruokailua kaasun muodostamisen vähentämiseksi.

Poissulje ruoka-allergiat

Kannattaa myös pitää mielessä, että vatsan turvotus voi johtua tietyistä ruoka-aineista. Allergisoivat ruoka-aineet eivät välttämättä imeydy ja hajoa normaalisti suolessa ja näitä ruokia välttelemällä vatsan turvotuskin katoaa. Mikäli epäilet ruoka-allergiaa, kannattaa asiasta keskustella lääkärin kanssa.

Jätä kommentti