Kunto Plus

Turvotusta vähentävät ruoat – 9 ruoka-ainetta vatsalle

Etusivu » Vatsa » Turvotusta vähentävät ruoat – 9 ruoka-ainetta vatsalle
Sisältö ei ole tarkoitettu korvaamaan lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen neuvoja. Sinun ei tule käyttää tällä sivustolla julkaistua sisältöä sairauden tai terveysongelman diagnosoimiseksi. Sivu saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Vaivaako pullottava ja epämiellyttävän turvonnut vatsa? Tässä turvotusta vähentävät ruoat, joiden avulla voit paremmin hetkessä.

Turvotus on kiusallinen ja epämiellyttävä vaiva. Se on yleensä seurausta huonosta ruokavaliosta, vähäisestä veden juonnista ja jopa kiireestä tai stressistä. Melkein jokainen meistä kärsii turvotuksesta jossakin vaiheessa elämää ja hyvin monelle se voi olla usein uusiutuva vaiva. Onneksi turvotusta voidaan hoitaa helposti ja esimerkiksi nämä alla olevat turvotusta vähentävät ruoat ovat oiva keino turvotuksen hoitoon.

9 ruoka-ainetta turvotuksen hoitoon

Nämä turvotusta vähentävät ruoka-aineet kannattaa ottaa päivittäiseen käyttöön ja huomaat nopeasti niiden parantavan vaikutuksen.

1. Tomaatti

Tomaatit ovat täynnä kaliumia, joka on yksi parhaista hivenaineista hankkiutumaan eroon kehon ylimääräisesti suolasta. Tämä turvotusta vähentävä ruoka on tutkimuksissa todettu parantavan ruokahalun hallintaa ja vähentävän nälän tunnetta.

2. Inkivääri

Turvotusta vähentävät ruoat ovat usein mausteita ja niiden ehdoton kuningas on inkivääri. Tämä tulehdusta vähentävä mauste nopeuttaa tutkitusti suolen tyhjentämisestä pistämällä sinne kertyneen tavaran liikkeellä. Inkivääri vähentää myös tulehduksia, jotka voivat aiheuttaa turvotusta.

3. Banaanit

Banaanit sisältävät runsaasti kaliumia ja kuitua. Ne ovatkin ne elintärkeimmät vatsan turvotusta vähentävät ruoat, sillä ne estävät nesteen varastoitumista kehoon ja nopeuttavat ulosteen muodostumista.

Suositut tuotteet vatsan toimintaan ja suoliston hyvinvointiin
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)

4. Selleri

Sellerissä on runsaasti vettä, mikä on tärkeä turvotusta vähentävä juoma. Sellerin syönti parantaa kehosi kykyä hankkiutua eroon ylimääräisistä nesteistä, jonka johdosta kehosi turvotus laskee nopeasti ja kuona-aineet poistuvat kehosta.

5. Omenat

Vanha sanontahan kertoo, että omena päivässä pitää lääkärin loitolla. Nämä turvotusta vähentävät herkut sisältävät runsaasti kuitua, joka parantaa suolen toimintaa sekä auttaa sinua pysymään kylläisenä pidempään.

6. Mantelit

Parhaat turvotusta vähentävät ruoka-aineet sisältävät runsaasti kivoja napostelu vaihtoehtoja. Näistä mantelit ovat hyvä valinta päivään. Manteleissa on runsaasti proteiinia ja kuitua – pysyt kylläisenä ja suolesi toimii paremmin.

7. Tumma suklaa

Napostelusta puheen ollen, tumma suklaa voidaan lisätä turvotusta vähentävien ruokien joukkoon. Se on täynnä kuituja ja polyfenoleita, jotka auttavat pitämään vatsan litteänä. Muista vain valita vähintään 70% prosenttisesti kaakaota sisältävä suklaa!

8. Oliiviöljy

Tämä turvotusta vähentävä ruoka ei ole kovinkaan tutkittu juuri turvotuksen osalta. Oliiviöljyn on kuitenkin monesti huomatta auttavan painonhallinnassa, varsinkin juuri vatsan pöhötyksen osalta. Jos siis turvotuksen lisäksi kamppailet vatsamakkaroiden kanssa, voi oliiviöljyn nauttiminen auttaa. Siinä oleva öljyhappo nimittäin rikkoo kehossa olevaa rasvaa tehokkaasti.

9. Korealainen kimchi

Turvotusta vähentävät ruoat ovat monesti todella terveellisiä, mutta korealaista kimchia kutsutaan usein peräti maailman terveellisemmäksi ruuaksi. Tämä hapatettua kaalia kannattaa siis ehdottomasti hankkia kotiin tai tehdä jopa itse! Kimchi on täynnä probiootteja, jotka parantavat suolen toimintaa.

Muista myös nämä turvotusta vähentävät ruoat

Turvotusta vähentävä ruokavalio ei ole kovinkaan monimutkainen. Lisää yllä mainitut turvotusta vähentävät ruoat päiviisi ja ota lisäksi käyttöön nämä terveelliset ruoka-aineet:

  • Tumma riisi vaalean sijaan
  • Kaurahiutaleet aamiaiseksi
  • Rasvaista kalaa kuten lohta päiväruuaksi
  • Kananmunat lisukkeeksi

Vedenjuonti ja liikunta auttavat lisäksi tehokkaasti

Vatsan turvotusta vähentävä ruokavalio on pitkäjänteinen keino taistella turvotusta vastaan. Yllä mainitut turvotusta vähentävät ruuat kannattaa siis ottaa avuksi. Turvotusta vähentävien ruokien lisäksi on hyvä lisätä veden juontia. Vesi on yksinkertaisesti paras turvotusta vähentävä juoma – sitä tulisi nauttia yli 1,5 litraa päivässä.

Lenkkipolkukin voi tuoda apua turvotukseen. Suoli voi paremmin kun keho saa hieman liikuntaa. Kävely, uinti ja jooga ovat tehokkaita tapoja taistella turvotusta vastaan.

Jätä kommentti