Paras monivitamiini takaamaan kehon hyvinvoinnin

Paras monivitamiini on sellainen, joka tarjoaa sinulle päivittäiset vitamiinin tarpeet kerralla ja helposti. Mutta kuinka löytää se oikea tuote juuri sinulle satojen eri tuotteiden joukosta?

Suomalaiset kärsivät valitettavan monen vitamiinin puutteesta. Ravintomme on yksipuolistunut ja erikoistunut, mikä tarkoittaa monen hivenaineen ja vitamiinin puuttumista lautaselta. Vitamiinien puutostilat voivat aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia aina muistin heikkenemisestä uniongelmiin. Vitamiinit ovat vastuussa monesta tärkeästä kehon toiminnosta, eikä puutostiloja kannata ohittaa olankohautuksella.

Kuinka taata riittävä vitamiinien saanti?

Vitamiininpuutostilojen hoitaminen ei ole onneksi ydinfysiikkaa. Ravintoa monipuolistamalla ja vitamiinilisiä nauttimalla varmistat vitamiinien riittävän saannin. Ravinnon monipuolistaminen niin, että saat varmasti kaikki vitamiinit ei ole kuitenkaan kaikille ihan yhtä helppoa. Tämän lisäksi harva haluaa naukkailla monia eri vitamiinitabletteja pitkin päivää.

Riittävä vitamiinien saanti onnistuukin valitsemalla hyvä monivitamiini päiviisi. Paras monivitamiini takaa, että saat kaikki tarpeelliset vitamiinit kerralla!

Suositut monivitamiinit
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Vitae Multicaps
 • Multicaps
  Vitaelife Multicaps Pro on monivitamiini, joka edistää jaksamistasi ja hyvää oloa. Sisältää kaikki tärkeimmät vitamiinit.
  Katso tuotteen tiedot! SUOSITELTU!
Suomen monivitamiini
 • STR Monivitamiini
  Suomen Terveysravinnon monivitamiini pitää sisällään 19 eri vitamiinia ja hivenainetta.
  Katso tuotteen tiedot!
Multivit
 • MultiVit suihke
  MultiVit on monivitamiinisuihke, joka sisältää kaikki tärkeimmät vitamiinit pullosa. 4 suihkausta päivässä riittää.
  Katso tuotteen tiedot!
Minisun monivitamiini
 • Minisun vahva monivitamiini
  Suomalaisille tutun Minisunin vahvasta monivitamiinista saata kaikki tarvittavat vitamiinit.
  Katso tuotteen tiedot!

Top 5 monivitamiinivalmisteet

Mikä sitten on se paras monivitamiini? Tässä esittelyssä viisi erinomaista monivitamiinivalmistetta. Listasta löytyy niin paras monivitamiini urheilijalle kuin lapsellekin!

1. STR Monivitamiini – SUOSITTU

Monivitamiini Suomen Terveysravinto OY:n monivitamiini on hyvä valinta niin naisille kuin miehillekin. Tämä tabletti on valmistettu ISO22000 standardin mukaan ja sen päivittäinen annos on yksi tabletti.

Monivitamiinissa on jopa 19 eri vitamiinia ja kivennäisainetta. Sen avulla saat päivittäisen annoksen lukuisia vitamiineja kuten C-vitamiinia, sinkkiä, E-vitamiinia ja monia B-vitamiineja. Tämä monivitamiini sisältää monet vitamiinit juuri niissä oikeissa muodoissaan – D-vitamiini on esimerkiksi juuri paremmin imeytyvää D3-vitamiinia.

Tuotetta voi huoletta käyttää niin raskaana olevat naiset kuin imettävät äiditkin. Tämän lisäksi se ei sisällä makeutusaineita, laktoosia, gluteiinia, hiivaa eikä soijaa.

Lue lisää ja tilaa tuote täältä >>

2. Multi-Tabs Woman

Monivitamiini naiselleMiesten ja naisten vitamiinien tarpeet ovat hieman erilaisia. Siksi paras monivitamiini naiselle on tehty naisten tarpeet mielessä pitäen. Multi-Tabs Woman on yksi tällainen tuote ja sen avulla on helppo parantaa kehon hyvinvointia.

Tämä multivitamiini sisältää runsaasi varsinkin foolihappoa ja rautaa, jotka ovat molemmat tärkeitä hivenaineita naisille. Tämän lisäksi tuotteen avulla on mahdollista saada tarpeeksi esimerkiksi C-, D- ja B-vitamiinia. Valmiste imeytyy hitaasti, joten yksi tabletti päivässä riittää mainiosti.

Lue lisää ja tilaa tuote täältä >>

3. Solgar Male Multiple miesten monivitamiini

Monivitamiini miehelleEntäpä paras monivitamiini miehelle? Solgar Male Multiple on suunniteltu juuri miesten tarpeiden mukaisesti. Se sisältää kymmeniä eri vitamiineja ja hivenaineita. Näistä erityisesti mangaani ja magnesium ovat varsinkin miehille tärkeitä vitamiineja.

Tätä monivitamiinia ei tarvitse ottaa kuin yksi päivässä, sillä se imeytyy kehoon hyvin hitaasti. Valmiste on myös paras monivitamiini urheilijalle, koska sillä on lihaksistoa tukeva vaikutus. Tuote on sokeriton, laktoositon ja gluteeniton.

Lue lisää ja tilaa tuote täältä >>

4. Vitashine VegVit Monivitamiini vegaaneille

VegFit monivitamiini vegaaneilleParas monivitamiini vegaaneille voi olla esimerkiksi Vitashine VegVit Monivitamiini. Tämä vitamiini ei sisällä eläinperäisiä vitamiineja, mutta sen avulla on mahdollista saada kaikki päivittäiset vitamiinitarpeet tyydytettyä.

Valmiste sisältää 26 erilaista vitamiinia sekä mineraalia. Vitamiinit ovat hyvin imeytyvässä muodossa ja yksi tabletti päivässä riittää mainiosti. Tämän vegaanivalmisteen etuna on varsinkin D3-vitamiini, jota on joskus hankala löytää kasvisperäisenä. Vitamiinien lisäksi valmisteessa on terveellisiä uutteita, kuten:

 • Kurpitsaa
 • Mustikkaa
 • Vihreää teetä

Lue lisää ja tilaa tuote täältä >>

5. Multi-Tabs Mini + Kalsium

Monivitamiini lapselleParas monivitamiini lapselle on maultaan hyvä ja helposti nautittava. Lapset eivät ole niitä innokkaimpia vitamiinien syöjiä ja monessa aikuisille suunnatussa multivitamiinissa on lapsille liikaa vitamiineja. Niinpä paras monivitamiini lapselle on usein juuri heille suunniteltu, kuten vaikka suosittu Multi-Tabs Mini + Kalsium.

Tämä vadelman ja mansikan makuinen tabletti on purutabletti ja se soveltuu yli 3-vuotiaille lapsille. Tärkeiden vitamiinien ja kivennäisaineiden lisäksi tabletissa on luustolle tarpeellista kalsiumia.

Huomio, että lapsille suunnattujen tablettien vitamiinimäärät eivät riitä takaamaan päivän tarvittavaa vitamiininsaantia. Tästä syystä ne eivät ole paras monivitamiini aikuisille, eivätkä ne korvaa terveellistä ruokavaliota.

Lue lisää ja tilaa tuote täältä >>

Kuinka valita paras monivitamiini juuri sinulle?

Markkinoilla on lukuisia monivitamiinivalmisteita. Miten valita se paras multivitamiini käyttöösi? Tuoteta valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota muutamaan tärkeään seikkaan:

Valitse vitamiinin oikeat muodot

Monen vitamiinin kohdalla kannattaa olla tarkkana siitä, missä muodossa vitamiini on. Pidä nämä mielessä tuotetta valittaessa:

Paras monivitamiini sisältää esimerkiksi D3-vitamiinia D2-vitamiinin sijasta.

Magnesiumin kohdalla kannattaa varmistaa, että valmisteen magnesium on joko:

 • Sitraatti
 • Bis-glysinaatti
 • Glysinaatti
 • Tauraatti

B-vitamiinin olisi hyvä olla niin kutsutussa aktiivisessa muodossa. Tällainen on esimerkiksi foolihapon 5-MTHF –muoto.

Lääkkeet helposti ja turvallisesti 73 eri vaivaan verkkoapteekkimme kautta Katso hoidot tästä Nuoli

Älä menee liikaa yli päivittäisen tarpeen

Vaikka harvaa vitamiinia voi saada niin sanotusti liikaa, ei hyvä monivitamiini sisällä hurjia määriä yli päivittäisen tarpeen. Poikkeus on C-vitamiini, jota ihminen voi nauttia huomattavasti yli päivittäisen suosituksen.

Useampi tabletti päivässä ei välttämättä ole huono vaihtoehto

Keho ei pysty imemään kaikkia vitamiineja kerralla, joten on tärkeä valita vitamiini joka imeytyy hitaasti. Varmista, että tuoteselosteessa mainitaan tuotteen hidas imeytyminen, sillä muuten saatat maksaa turhasta.

Joskus imeytymisen kannalta voi olla jopa parempi valita tuote, joka tarkoittaa useampaa tablettia päivässä. Tällöin voit nauttia yhden tabletin aamulla ja toisen illalla.

Monivitamiini

Muista tämä jos tablettien nieleminen on ongelma

Jos tablettien nieleminen tuottaa vaikeuksia, on sinulla muutamia vaihtoehtoja. Jotkin multivitamiinit voi huoletta murskata pienemmäksi ja lisätä esimerkiksi ruuan joukkoon. On kuitenkin tärkeä lukea tuoteseloste, sillä joidenkin vitamiinitablettien murentaminen voi johtaa sen heikompaan imeytymiseen.

Tämän lisäksi esimerkiksi poretabletti voi olla hyvä valinta. Markkinoilla on useita poretabletteja ja näistä löytyy varmasti se paras monivitamiini pore aikuisille.

Älä unohda terveellistä ravintoa!

Vaikka paras monivitamiini onkin hyvä tapa varmistaa riittävä vitamiinien saanti, ei sinun tule unohtaa terveellisen ravinnon tärkeyttä. Paraskaan monivitamiini ei korvaa haittoja, joita yksipuolinen ja epäterveellinen ravinto aiheuttaa.

Siksi monivitamiinit ovat hyvä lisä päivään ja ne auttavat kehon hyvinvoinnin ylläpidossa, mutta ne ovat silti vain lisä. Lautaselle kannattaa aina lisätä kasviksia ja ruuan tulee olla monipuolista, jotta pysyt terveenä!

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab