Vinkit kuinka valita hyvä verenpainemittari

Verenpaineongelmat ovat monen suomalaisen päänvaiva. Miten valita hyvä verenpainemittari helpottamaan sen tarkkailua?

Verenpainetta on hyvä seurata kotona, varsinkin jos verenpaineen on todettu olevan hieman normaalista poikkeavaa, sillä lääkärissä otetut lukemat eivät aina kerro totuutta. Tarkkailu on helppoa, sillä sinun tarvitsee vain ostaa hyvä verenpainemittari kotiin. Markkinoilla on runsaasti erilaisia verenpainemittareita kotikäyttöön, joten mikä onkaan se paras verenpainemittari kotikäyttöön?

Tutustu verenpainemittareihin näissä verkkokaupoissa
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
HobbyHall
 • HobbyHall
  Laaja valikoima kauneus- & hyvinvointituotteita. Valikoimassa myös verenpainemittareita.
  Katso kaupan valikoima! SUOSITELTU!
Apteekkituotteet
 • Apteekki
  tuotteet.fi

  Apteekki verkossa - parhaat edut ja aina ajankohtainen laaja valikoima!
  Katso kaupan valikoima!
CDON.com
 • CDON.com
  Pohjoismaiden suurin tavaratalo netissä! Katso verenpainemittarit.
  Katso kaupan valikoima!
Tokmanni
 • Tokmanni
  Suomen suurin halpakauppaketju. Laaja valikoima edulliseen hintaan.
  Katso kaupan valikoima!
Hehku
 • Hehku
  Laaja ja monipuolinen valikoima kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyviä tuotteita ja palveluita.
  Katso kaupan valikoima!

Valitse kahden erilaisen verenpainemittarin väliltä

Kotona käytettäviä verenpainemittareita on yleensä kahta eri mallia. Markkinoilla on käsivarresta mittauksen tekeviä laitteita, jotka yleensä ovat joko digitaalisia tai itse pumpattavia. Näistä automaattiset mallit voivat olla hieman hintavampia, mutta ne ovat usein se paras verenpainemittari kotikäyttöön varsinkin ikäihmisille. Pumppaaminen kun voi itsessään joskus kohottaa verenpainetta ja oikean tekniikan oppiminen voi olla hankalaa.

Käsivarresta mittaavien lisäksi hyvä ja edullinen verenpainemittari kotikäyttöön voi olla ranteet ympärille laitettava laite. Nämä eivät ole välttämättä yhtä tarkkoja kuin käsivarresta mittaavat laitteet, sillä verenpaine tulisi aina mitata juuri sydämen tasolta kehossa. Se on kuitenkin halpa ja hyvä verenpainemittari heille, jotka haluavat seurata verenpainetta lähinnä mielenkiinnosta ja vaikkapa urheilun yhteydessä.

Valinta näiden kahden välillä on pitkälti sinun. Toiselle hyvä verenpainemittari ei välttämättä sovellu toiselle, joten mieti hieman omia tarpeitasi. Mikäli kärsit verenpaineongelmista, voi juuri automaattinen, käsivarresta mittaava malli olla se paras valinta.

Miten valita hyvä verenpainemittari juuri sinulle

Kun olet etsimässä hyvää ja edullista verenpainemittaria kotiin, sinun tulee kiinnittää huomiota seuraaviin tärkeisiin seikkoihin:

Varmista oikea koko

Jotta mittauslukema ovat oikeat, verenpainemittarin tulee olla oikean kokoinen. Hyvä verenpainemittari tulee helposti säädettävän mittauskääreen kanssa. Jos valitset ranteeseen laitettavan laitteen, sinun tulee varmistaa ettei se jää liian löysälle tai ole liian tiukka.

Tarvitsetko verenpaineeseen reseptilääkkeitä? Voit hakea reseptiä verkossa ja tilata alla olevat lääkkeet suoraan kotiin 24h toimituksella.
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen...)

Lisinopril
Lisinopril

Amlodipin
Amlodipin

Helppokäyttöisyys

Mieti miten näppärä olet käyttämään erilaisia laitteita. Tekniikasta tykkäävät voivat pitää erilaisista lisätoiminnoista ja saada niistä paljon irti, kun taas tekniikkaan tottumattomien kannattaa pyrkiä löytämään yksinkertainen ja hyvä verenpainemittari. Helppokäyttöisyyteen vaikuttavat esimerkiksi:

 • Käyttökieli – Onko tiedot suomeksi vai vain englanniksi?
 • Näytön koko – Miten isosti mittatulokset ovat näytillä?

Tietojen tallennus ja sallitut käyttäjät

Monet digitaaliset verenpainemittarit voivat tallentaa mittaustuloksia ja lähettää niitä jopa kännykkäsovellukseen tai tietokoneelle. Tämä voi olla hyvä tapa säästää aikaa ja tarvetta kirjoittaa mittatuloksia ylös. Se tekee verenpaineen seuraamisesta helppoa.

Tällaisissa tallentavissa verenpainemittareissa on kuitenkin tärkeä varmistaa, että useampi käyttäjäprofiili on saatavilla. Mikäli vaikka sinä ja puolisosi haluatte tarkkailla verenpainetta, tulee mittarin pystyä vaihtamaan käyttäjäprofiilista toiseen.

Omega-3

Opettele testaamaan verenpaineesi oikein

Hyvä, halpa verenpainemittari ei itsessään ole ainut asia mihin kiinnittää huomiota, sillä sinun täytyy osata mitata verenpaineesi oikein. Väline ei itsessään ole riittävä, vaan sinun tulee tietään milloin ja miten verenpaineenmittaus antaa juuri oikeat tulokset. Jotta saat oikean kuvan verenpainelukemistasi sinun kannattaa:

 • Mitata verenpaine mieluiten heti aamusta.
 • Pyrkiä rauhoittamaan keho hieman ennen mittausta.
 • Välttää tupakointia, ruokailua, liikuntaa ja kofeiinipitoisten tuotteiden nauttimista noin 20 minuuttia ennen mittausta.

Mittaa verenpaine mielellään samaan aikaan joka päivä ja pidä lukemista kirjaa. Hetkelliset vaihtelut eivät ole yleensä syy huoleen, mutta tuloksista voi aina keskustella lääkärin kanssa. Hyvä verenpainemittari auttaa sinua ja lääkäriäsi ymmärtämään verenpainettasi paremmin.

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab