Jatkuva väsymys saattaa aiheuttaa ikäviä oireita pitkään jatkuessa

Jatkuva väsymysKiireellinen elämä, huonot elämäntavat ja stressi ovat yleisimpiä syitä väsymykseen. Jokainen varmasti kärsii väsymyksestä suhteellisen useinkin, mutta ongelmaksi se muodostuu kun se on toistuvaa. Jatkuva väsymys voi pitkään jatkuessa aiheuttaa muitakin ongelmia väsymystilan lisäksi ja johtaa kipeyksiin.

Väsymys ei aina kuitenkaan johdu näistä yllämainituista asioista, vaan voi johtua esimerkiksi joistain sairauksista, lääkityksistä tai muista vastaavista asioista. Väsymykseen pystyy kuitenkin itse vaikuttamaan tehokkaasti, ja on se syytäkin hoitaa kuntoon muiden ongelmien ehkäisemiseksi.

Suositut tuotteet mielialan ja energiatasojen kohentamiseen
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Safrosan
 • Safrosan
  Safrosan-tabletit perustuvat sahramista uutettuihin, mielialaan vaikuttaviin ainesosiin. Sahramista voi olla apua, kun haluat ylläpitää hyvää mielialaa.
  Lunasta -50% alennus! SUOSITELTU!
WeightWorld
 • WeightWorld
  Laadukkaat ja monipuoliset tuotteet mielialaan. Pidä mielesi hyvinvoinnista ja energiatasoista huolta näillä tuotteilla.
  Katso kaupan valikoima!
ShytoBuy
 • ShytoBuy
  Tuotevalikoima kattaa yli 500 laadukasta tuotetta erilaisiin tarpeisiin, kuten mielialan kohentamiseen.
  Katso kaupan valikoima!
Fitnesstukku
 • Fitnesstukku
  Pohjoismaiden johtavana lisäravinteiden ja terveysalan verkkokauppa. Tuotteita mielialaan ja energiaan.
  Katso kaupan valikoima!
Melatoniinilisä
 • STR Melatoniini
  Suomen Terveysravinto Oy:n melatoniini pitää huolen, että nukut yösi kunnolla. Pidä yöunista ja mielestäsi huolta.
  Lunasta -20% alennus!

Jatkuva väsymys

Jatkuva väsymys on erittäin yleinen vaiva ja varsinkin talvella pimeään aikaan se iskee useisiin suomalaisiin. Vähäinen auringonvalon saanti aiheuttaa D-vitamiinin puutoksen, josta kärsii erittäin suuri osa suomalaisista. Tämä johtaa siihen, että unen laatu kärsii ja stressi iskee helpommin päälle, kun on koko päivän väsynyt. On kuitenkin monia muita yleisiä syitä, joista jatkuva väsymys johtuu.

Liian vähäinen ruoka

Liian vähäinen ruoansaanti aiheuttaa väsymystä, sillä elimistö ei saa tarpeeksi energiaa tarvittaviin toimintoihin, ja näin pyrkii hidastamaan elintoimintoja, kuten aineenvaihduntaa. Tukevalla aamupalalla varmistat, että energiaa on heti aamusta ja se jatkuu läpi päivän. Ei turhaan sanota, että aamupala on päivän tärkein ateria.

D-vitamiinin puutos

Pirteä nainenKuten jo mainittiinkin, niin D-vitamiinin puutos on varmasti yleisin syy väsymykseen. Liian vähäinen D-vitamiinin saanti tekee olosta väsyneen ja voimattoman. Suomen pitkä pimeä talvi varmistaa sen, että auringosta ei saada riittävää määrää D-vitamiinia. Jatkuva väsymys on varsinkin talvisin juuri tästä syystä todella tavallista. Siksi onkin enemmän kuin suositeltavaa käyttää D-vitamiinilisää, jolla pystyy varmistamaan riittävän D-vitamiinin saannin. D-vitamiinilisää suositellaan syötäväksi läpi vuoden, jotta pysyt virkeänä jatkuvasti. Jo muutaman viikon jälkeen ero voi olla huomattavakin.

Liian vähäinen uni

Tämä on erittäin yksinkertainen, mutta yleinen syy jatkuvan väsymyksen taustalla. Myöhään valvominen ja aikaisin herääminen aiheuttavat sen, että olet läpi päivän väsynyt. Varmista, että saat unta vähintään 7-8 tuntia yössä.

Huonot ruokailutottumukset

Epäsäännölliset ja huonot ruokailutottumukset aiheuttavat myös väsymystä. Korkea sokeripitoinen ruoka aiheuttaa energiapiikin hetkellisesti ja nostaa insuliinin korkealla, jonka jälkeen se romahtaa nopeasti alas ja väsymys iskee. Myös epäsäännölliset ruokailuajat aiheuttavat nälän ja väsymyksen. Syö terveellisesti ja säännöllisesti koko päivän.

Stressi ja masennus

Stressi laukeaa ihmisillä huomattavasti helpommin väsyneenä. Stressi itsessään aiheuttaa jo väsymystä, jolloin on syytä huolehtia siitä, että hoitaa sen kuntoon. Vaikka stressi pääasiassa mielletään henkiseksi ongelmaksi, niin sillä on myös todella monia fyysisiä oireita. Pitkään jatkunut stressi saattaa muodostua masennukseksi.

Kofeiini

Jos juot paljon kahvia, varsinkin illalla, niin unensaanti saattaa olla vaikeaa. Kofeiini pitää ihmisen hereillä, jolloin sitä kannattaa välttää iltaisin ja suosia mieluummin aamukahvia.

Mikä auttaa väsymykseen?

Jatkuva väsymys on syytä hoitaa itse kuntoon luonnollisesti omilla elämäntavoilla. Yllämainituilla asioilla on erittäin suuri vaikutus väsymyksen muodostumiseen ja niistä kannattaa pitää huolta.

Yksi parhaista keinoista väsymyksen hoitoon on ehdottomasti yllä mainittu D-vitamiinilisä, joka varmistaa sen, että jatkuva väsymys ei pääse iskemään. D-vitamiinilla on tärkeä tehtävä myös kehon vastustuskyvyn kannalta. Vähäinen D-vitamiinin saanti yhdistettynä väsymykseen johtaa usein kipeyteen, kun keho tarvitsee lepoa.

Hyvin levänneenä ja nukkuneena on aamulla herääminen ihan erilaista kuin huonosti nukutun yön jälkeen. Terveellisillä elämäntavoilla ja liikunnalla varmistat sen, että kehosi voi hyvin, jolloin väsymys ei iske läheskään yhtä helposti. Kokeile D-vitamiinilisää muutaman viikon ajan, niin voit huomata jo selkeän eron jaksamisessasi.

Suositut tuotteet uniongelmiin ja unenlaadun parantamiseen
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Melatoniinilisä
 • STR Melatoniini
  Suomen Terveysravinto Oy:n melatoniini on valmistettu ISO22000 standardin mukaan.
  Lunasta -20% alennus!
  SUOSITELTU!
Melaton+
 • Melaton+
  Markkinoiden vahvimmat 1.8 mg Melaton+ kapselit auttavat sinua nukahtamaan nopeasti.
  Rajoitettu erä - lunasta tarjous!
Calmixin
 • Calmixin
  Calmixin sisältää humalakasvia, jolla voi olla rauhoittava ja hyvää unta edistävä vaikutus.
  Lunasta -50% tarjous!
Apteekkituotteet.fi
 • Apteekkituotteet.fi
  Apteekki verkossa - parhaat edut ja aina ajankohtainen laaja valikoima!
  Katso kaupan valikoima!
Jaa tämä artikkeli:

K-vitamiinin puutos: syyt, oireet ja puutoksen korjaaminen

K-vitamiinin puutos: syyt, oireet ja puutoksen korjaaminen

K-vitamiini ei ole se tunnetuin vitamiini. Mutta K-vitamiinin puutos voi johtaa moniin ongelmiin, joten sen saanti kannattaa varmistaa. Vitamiinit ovat
Löydä tästä paras silmänympärysvoide rypyille

Löydä tästä paras silmänympärysvoide rypyille

Markkinat ovat täynnä erilaisia ryppyvoiteita. Mutta mikä on se paras silmänympärysvoide rypyille? Silmänympärysalueen iho altistuu melkoisella rasitukselle pitkin päivää. Tämän
Sinkin puute miehillä voi johtaa monenlaisiin vaivoihin

Sinkin puute miehillä voi johtaa monenlaisiin vaivoihin

Sinkki on miehille yksi tärkeimmistä hivenaineista. Sinkin puute miehillä voi johtaa aina erektio-ongelmista hiustenlähtöön. Sinkkiä tarvitaan lukuisiin kehon eri toimintoihin

Vastaa