Kahvin terveysvaikutukset ovat monipuolisia – 5 syytä juoda

Suomalaiset ovat kautta aikain olleet todella kovia kahvin kuluttajia. Tiettyyn pisteeseen asti tämä on erittäin positiivinen asia, sillä kahvi sisältää monia eri terveysvaikutuksia. Kahvin terveysvaikutukset saattavat olla monelle hieman epätietoisuudessa, eikä välttämättä ole koskaan tullut edes ajatelleeksi mitä kaikkea kahvi sisältää, ja miten se vaikuttaa elimistöön.

Kahvin terveysvaikutukset

Kahvia juodaan Suomessa yleensä pitkin päivää, ja yleisimmin aamuisin. Monen suomalaisen aamu lähtee siitä käyntiin kun saa ensimmäisen kahvikupin eteensä. Tämän jälkeen seuraava kahvihetki on töissä kahvitauolla. Kahvia tulee monen juotua siis useamman kuppia päivässä. Näillä juoduilla kupeilla on enemmän terveysvaikutuksia, kuin olet saattanut olettaa.

Vihreä Kahvi

Energinen olotila

Kahvin terveysvaikutuksetTämä on näistä terveysvaikutuksista yleisimmin tiedossa oleva. Varmasti jokainen tietää, että kahvi sisältää kofeiinia. Normaali suodatinkahvi sisältää noin 80-100mg kofeiinia per 1,25dl. Kofeiini imeytyy verenkiertoon, josta se kulkeutuu aivoihin. Aivoissa kofeiini toimii piristeenä, jolloin se vaikuttaa olotilaan, muistiin, energiatasoihin sekä reagointikykyyn. Kofeeini tekee siis olotilasta virkeemmän ja valppaamman. Juuri tämä on se syy miksi monet sanovat, että aamu ei lähde käyntiin ennen kahvikuppia.

Maksa

Kahvilla on todettu olevan myös terveysvaikutuksia maksaan. Sen on todettu suojaavan maksaa ja ehkäisevän kirroosia, joka on maksavaurio, mikä aiheutuu yleisimmin liiallisesta alkoholin käytöstä.

Masennus

Kahvin terveysvaikutukset kattavat monia erilaisia asioita, ja koska se vaikuttaa olotilaan ja energiatasoihin, niin myös masennus on yksi näistä asioista, joita kahvin on todettu ehkäisevän. Kahvi toimii piristeenä, jolloin se stimuloi ja aiheuttaa hyvän olon tunteen kehossa.

Laihdutus

Kahvilla on myös iso vaikutus aineenvaihduntaan. Jos olet dieetillä ja koitat pudottaa painoa, niin kahvin juominen mustana aamulla saa aineenvaihdunnan käyntiin. Näin ollen se auttaa sinua polttamaan rasvaa tehokkaammin. Kahvin sisältämä kofeiini toimii myös piristeenä urheilusuorituksia varten.

Kokeile ilmaiseksi suosittua laihdutusvalmistetta!

Acai Berry laihdutusvalmiste

Antioksidantit ja vitamiinit

Kahvi pitää myös sisällään paljon antioksidantteja ja vitamiineja. Se onkin yksi parhaimmista lähteistä saada tarvittavia antioksidantteja. Nämä imeytyvät kahvista elimistöön paremmin kuin esimerkiksi vihanneksista tai hedelmistä. Kahvi sisältää myös magnesiumia, potassumia, B2-, B3- ja B5 -vitamiinia sekä mangaania.

Kaiken kaikkiaan kahvi pitää sisällään siis useita eri terveysvaikutuksia, joihin et ole ehkä aikaisemmin törmännyt. Kahvin juonti on siis erittäin suotavaa, kun se pysyy muutamassa kupissa päivän aikana. Pannukaupalla sitä ei ole syytä alkaa juomaan, mutta sopivissa määrin se tekee erittäin hyvää elimistölle ja pitää olotilasi virkeänä koko päivän. Saatat jopa nyt nauttia kahvista juuri tällä hetkellä, kun luet tätä juttua.

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab