Löydä tästä paras kotikonsti ummetukseen

Mikä on paras kotikonsti ummetukseen? Tässä vinkit, joiden avulla saat mahan toimimaan ja olon paremmaksi ilman lääkehoitoa.

Ummetus on hyvin yleinen vaiva. Vaikka se ei yleensä ole mitenkään vaarallinen, on olo ummetuksen aikana kuitenkin varsin ikävä. Onneksi moni kotikonsti ummetukseen voi auttaa hoitamaan tätä kiusallista vaivaa. Tässä tehokkaimmat kotikonstit ummetuksen hoitoon.

Top 5 keinoa ummetukseen

Ummetuksen hoito kotona onnistuu monien erilaisen keinojen avulla. Tässä viisi helppoa ja toimivaa kotikonstia.

Suositut tuotteet vatsan toimintaan ja suoliston hyvinvointiin
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Biobalance
 • BioBalance
  BioBalance on luonnollinen ravintolisä Gastro-AD®:lla, maitohappobakteereilla ja probiootteilla
  Katso tuotteen tiedot! SUOSITELTU!
Vi-Siblin
 • Vi-Siblin
  Kasvisrohdosvalmiste, joka on tehokas apu ummetuksen hoitamiseen. Jauhe normalisoi suoliston toimintaa.
  Katso tuotteen tiedot!
Aktiivihiili
 • Aktiivihiili
  Puhdistaa tehokkaasti elimistöön kertyneet kuona-aineet ja toksiinit.
  Katso tuotteen tiedot!
Emuaid
 • Emuaid Sopii hyvin ruoansulatuksen ongelmiin, joka tasapainoittaa kehon bakteerikantaa.
  Katso tuotteen tiedot!

1. Juo riittävästi nesteitä

Nesteiden saanti on tehokas keino välttää sekä myös hoitaa ummetusta. Neste nopeuttaa suolen toimintaa ja tekee ulostamisesta helpompaa. Hyvin moni juo liian vähän nesteitä ja esimerkiksi runsas kahvin tai teen juonti voi olla ongelmallista, sille ne poistavat nestettä kehosta. Nestevajaus on varsinkin lapsilla ja vanhuksilla hyvin yleistä.

Vettä tulisi juoda vähintään 1,5 litraa päivässä. Sen lisäksi nesteiden saantia voi parantaa nauttimalla nestepitoisia ruokia. Esimerkiksi vesimeloni on hyvä kotikonsti ummetukseen.

2. Syö kuitupitoisia ruokia

Paras ruoka mikä auttaa ummetuksen on kuitupitoinen. Kuidut kiihdyttävät suolen toimintaa tehden ulostamisesta helpompaa. Mikäli et saa riittävästi kuitua, suolesi ei toimi normaalisti. Siksipä helppo kotikonsti ummetukseen on nauttia runsaasti kuitupitoisia ruokia. Näitä ovat muun muassa:

 • Täysvilja
 • Palkokasvit
 • Sienet
 • Pähkinät ja erilaiset siemenet
 • Tuoreet sekä kuivatut hedelmät ja marjat

Nauti siis jotakin kuitupitoista jokaisen aterian yhteydessä ja parannat vatsasi toimintaa.

3. Liiku riittävästi

Tutkimukset ovat näyttäneet liikunnan helpottavan ummetuksen oireita. Jos siis kärsit ummetuksesta, kannattaa pylly nostaa ylös sohvalta ja lähteä ripeälle lenkille. Kävely, venyttely ja vaikkapa uinti voivat saada vatsan toimimaan paremmin. Liikuntamuodolla ei ole niinkään merkitystä, vaan tärkeintä on liikkua.

4. Kokeile ravinnelisiä

Kuitupitoisten ruokien nauttimisen lisäksi erilaiset ravinnelisät voivat olla hyvä kotikonsti ummetukseen. Markkinoilla on muun muassa runsaasti kuitulisiä, jotka kannattavat. Hyvä ja suosittu kuitulisä on esimerkiksi psyllium. Tämän lisäksi magnesium on tehokas keino parantaa suolen toimintaa. Magnesiumsitraatti on parhaimpia magnesiumin muotoja, joiden avulla saat suoliston liikkeelle.

Tarvitsetko ummetukseen reseptilääkkeitä? Voit hakea reseptiä verkossa ja tilata alla olevat lääkkeet suoraan kotiin 24h toimituksella.
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen...)

5. Rentoudu

Stressi ja ahdistus voivat aiheuttaa ummetusta tai pahentaa sen oireita. Onkin tärkeä antaa niin kehon kuin mielenkin rauhoittua päivittäin, jotta voit hyvin. Pyri nukkumaan riittävästi ja varaa ainakin tunti joka päivä rauhoittumiseen. Ota lämmin suihku, meditoi tai liiku luonnossa – mikä tahansa saa sinut tuntemaan olosi rennommaksi voi auttaa taistelussa ummetusta vastaan.

Reseptittömät lääkkeet tehokas kotikonsti ummetukseen

Yllä olevat vinkit kannattaa siis ottaa kokeiluun kun kärsit ummetuksesta. Ummetuksen hoito kotona voi niiden lisäksi onnistua erilaisten reseptittömien lääkkeiden avulla. Näitä on saatavilla monenlaisia niin apteekeista kuin netin luontaistuoteliikkeistä. Monet reseptittömät lääkkeet voivat olla:

 • Suun kautta nautittavia jauheita ja kapseleita.
 • Nestepitoisia juomia.
 • Peräruiskeita, jotka avaavat suolen toimintaa.
Biobalance
Reseptittömät lääkkeet ovat tehokas ja nopea keino parantaa suolen toimintaa. Ne eivät kuitenkaan ole pitkäaikainen keino, eikä niihin tule turvautua jatkuvasti. Aiemmat kotikonstit ummetuksen hoitoon ovat parempi ja pitkäjänteisempi keino hoitaa ja ehkäistä ummetusta.

Milloin lääkäriin?

Mikäli mikään yllä oleva kotikonsti ummetukseen ei tunnu tehoavan, kannattaa sinun olla yhteydessä lääkäriin. Ota siis yhteyttä lääkäriin heti, jos oireet eivät helpota ja ummetus jatkuu muutamia päiviä. Lääkäri voi varmistaa, ettei kyseessä ole mikään suurempi ongelma sekä mahdollisesti määrätä tehokkaampia reseptilääkkeitä.

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab