Lisää testosteronia luonnollisesti – Parhaat tavat vaikuttaa testosteronin tuotantoon

Testosteroni on niin sanottu mieshormoni, jota erittyy myös hieman naisilla. Testosteroni vaikuttaa positiivisesti esimerkiksi lihaksien kasvuun ja rasvanpolttoon, sekä libidoon ja jopa elämänlaatuun. Pienentyneet testosteronitasot ovat todellisuus suurimmalla osalla yli 30-vuotiaista miehistä, ja voivat vaikuttaa hyvinvointiin hyvinkin negatiivisesti. Pidemmällä aikavälillä alhainen testosteronitaso voi aiheuttaa sydänsairauksia, ylipainoa, sekä heikentynyttä suorituskykyä fyysisesti ja seksuaalisesti. Kehoon on mahdollista saada lisää testosteronia luonnollisesti.

TestoMax lisäravinne

Miten saada lisää testosteronia luonnollisesti?

Ikääntyminen vaikuttaa moniin asioihin, myös testosteronin tuotantoon. Miehillä testosteronitaso alkaa laskea tavallisesti noin 30 ikävuoden jälkeen. Laskeneen testosteronitason voi varmistaa lääkärissä, mutta lääkehoidon aloittamisen sijaan elimistöön lisää testosteronia voi hankkia myös luonnollisesti. Testosteronin tuotannon normaalina säilyttäminen voi onnistua esimerkiksi liikunnan ja terveellisten elämäntapojen avulla. Myös vitamiinit ja hivenaineet ovat suuressa osassa testosteronitasojen ylläpitämisessä.

Säännöllinen liikunta

Säännöllisellä liikunnalla on monia positiivisia vaikutuksia terveyteen. Liikunnan avulla voi välttää monia sairauksia ja painokin pysyy kurissa. Jos liikunnan avulla haluaa nimenomaan lisätä testosteronin määrää kehossa, on tähän tutkitusti paras keino esimerkiksi painojen nosto, tai muu voimaharjoittelu. Myös intervallitreeni on todettu tehokkaaksi tavaksi testosteronitasojen nostamiseksi.

Terveelliset elämäntavat

Terveelliset elämäntavat ovat laaja käsite, joihin yleensä kuitenkin luetaan terveellinen ruokavalio, riittävä ja laadukas uni, sekä vapaa-ajasta nauttiminen. Terveellinen ja ravintorikas ruokavalio liittyy olennaisesti myös testosteronin tuotantoon, mutta osata pitäisi myös rentoutua. Rentoutuminen, stressin minimoiminen ja riittävät yöunet parantavat etenkin henkistä hyvinvointia, mutta lisäävät myös testosteronin määrää elimistössä. Myös tupakoimattomuus auttaa testosteronin tuotannon normaalina säilyttämisessä.

D-vitamiini

Yksi elimistölle tärkeimmistä vitamiineista on D-vitamiini. D-vitamiini vaikuttaa pelkän pirteän mielen ja energiatasojen lisäksi myös testosteronin muodostumiseen. D-vitamiinia saa parhaiten auringosta ja ravinnosta, mutta pimeän aikaan on fiksua myös harkita D-vitamiinilisiä. D-vitamiinilla, yhdessä sinkin kanssa, on vitamiineista ja hivenaineista suurin todistettu vaikutus testosteronin määrän luonnolliseen kasvuun.

D-vitamiini

Lisää sinkkiä

Lisää sinkkiä = lisää testosteronia luonnollisesti! Sinkki on hivenaine, joka vaikuttaa esimerkiksi hiusten hyvinvointiin, mutta myös testosteronin tuotantoon elimistössä. Sinkkiä voi saada kätevästi esimerkiksi lihasta ja kalasta, mutta etenkin kasvisruokavaliota painottavat vanhemmat miehet voivat tarvita sinkki ravintolisän. Ravintolisää ei välttämättä tarvitse ostaa erikseen, vaan esimerkiksi luonnolliset testosteronilisät sisältävät tavallisesti myös aina sinkkiä.

Luonnolliset testosteronilisät

Testosteronin määrää kehossa on siis mahdollisuus lisätä myös luonnollisten testosteronilisien avulla. Sinkin riittävä saanti on testosteronitasojen normaalina pysymiselle yksi suurin edellytys ja tästä syystä parhaat testosteronilisät sisältävät tätä hivenainetta. Sinkin lisäksi testosteronilisä yleensä sisältää magnesiumia ja hormonitoimintaa sääteleviä vitamiineja. Esimerkiksi B6-vitamiini on tavallinen hormonitoiminnan säätelijä, joka on hyvä löytyä testosteronilisästä. Testosteronilisä on turvallinen vaihtoehto testosteronitason nostamiseksi – ja mikä parasta, ainesosiltaan täysin luonnollinen.

TestoMax lisäravinne

Kärsinkö testosteronivajeesta?

Testosteronivajeen oireet ovat usein helposti sekoitettavissa joihinkin sairauksiin tai lääkkeiden haittavaikutuksiin. Testosteronivajeesta tavallisimmin kärsivät yli 25-30 vuotiaat miehet, ja oireita voi olla yksi tai useampia. Testosteronivajeen yleisimmät oireet ovat lisääntynyt hikoilu, väsymys, uniongelmat, mielialan vaihtelut, seksuaalisten halujen vähentyminen ja erektiohäiriöt. Testosteronivajeesta ei tarvitse kärsiä, jos käyttöön ottaa yllämainitut helpot ja luonnolliset keinot testosteronitason normaalina säilyttämiseen.

Jaa tämä artikkeli:


Tutkimukset puoltavat: Sinkki flunssan hoidossa toimii todella!

Tutkimukset puoltavat: Sinkki flunssan hoidossa toimii todella!

Flunssa ei ole kiva juttu ja flunssakauden lähestyessä kannattaa ryhtyä miettimään keinoja flunssan ehkäisyyn ja sen hoitoon. Yksi helpoin ja
Yleisimpiä syitä mistä johtuu hiustenlähtö

Yleisimpiä syitä mistä johtuu hiustenlähtö

Jos harjaan jää paljon hiuksia tai hiukset näyttävät ohenevan, on tärkeä tarkkailla tilannetta. Mistä johtuu hiustenlähtö ja voiko hupenevia hiuksia
Lääke ahdistukseen ja unettomuuteen löytyy usein luonnon omista antimista

Lääke ahdistukseen ja unettomuuteen löytyy usein luonnon omista antimista

Joskus lääke ahdistukseen ja unettomuuteen voi tuntua ainoalta vaihtoehdolta hoitaa näitä ikäviä oireita. Mutta näitä elämää rajoittavia oireita ei tarvitse

Vastaa