Omega-3 hyödyt näkyvät myös iholla

Omega-3 on paljon puhuttu aihe. Tutkitusti todistetut omega-3 hyödyt ja haitat etenkin mietityttävät monia. Usein tiedossa on ainakin, että omega-3 helpottaa ja jopa ehkäisee monia sairauksia. Monelle tulee kuitenkin yllätyksenä, että omega-3 hyödyt yltävät ihon hyvinvointiin ja ryppyjen ennaltaehkäisyyn saakka.

Omega-3-rasvahapot & niiden lähteet

Omega-3-rasvahappoja voidaan kutsua omalla tavallaan sellaiseksi rasvaksi, jota jokaisen pitäisi välttelemisen sijaan haalia. Omega-3-rasvahappoja saa muun muassa kalasta. Tarjolla on myös nykyisin runsas valikoima erilaisia kalaöljyvalmisteita, kuten omega-3 kapseleita.

Kuten nimi kalaöljykin jo kertoo, ovat omega-3-rasvahappoja tarpeeksi saavat henkilöt yleensä kalaruokien ystäviä. Kaloillakin on kuitenkin eroja, mutta rikkaimmin omega-3-rasvahappoja on:

 • Lohessa
 • Tonnikalassa
 • Sardiineissa
 • Anjoviksissa sekä
 • Makrilleissa


Lohi on omega-3 rikkaista kaloista suomalaisten suuri herkku, mutta muista suosia villilohta.
Kasvatetut lohet voivat nimittäin sisältää omega-3-rasvahappoja vähemmän kuin luonnosta pyydystetyt lohet. Kasvatettu lohi voi myös sisältää esimerkiksi erilaisia epäpuhtauksia.

Paras Omega-3 valmiste

Jos kala ei kuitenkaan ole se sinun juttusi, voi omega-3 lähde löytyä myös muualta. Nykyisin erityisen suosittu keino ovat erilaiset omega-3 valmisteet. Etenkin omega-3 kapselit ovat suuressa suosiossa niiden hyvien omega-3-rasvahappopitoisuuksien ja miedon maun vuoksi.

Tavallisimmat omega-3-rasvahappojen hyödyt

Jos kerta omega-3-rasvahapot ovat niin tärkeitä, mitä ne hyvinvoinnillemme oikein tekevätkään? Useimmiten omega-3 kalaöljy hyödyt ovat suurimmat henkilöille, joiden veren rasva-arvot (triglyseriditasot) ovat koholla. Veren korkea rasvapitoisuus altistaa nimittäin esimerkiksi sydänsairauksille.

Myös reumaatikot huomio! Jokainen nivelreumaa sairastava tietää, mitä nivelkivut ovat. Usein nivelreumaa joudutaan lääkitsemään sairauden hoitoon tarkoitetuilla lääkkeillä. Omega-3-rasvahappojen hyödyt kuitenkin voivat olla luonnollinen apu kipuihin ja jäykkyyteen. Rasvahapot myös tukevat joidenkin tulehduskipulääkkeiden tehoa.

Omega-3-rasvahapoilla on tutkittu olevan myös hyötyjä erinäisiin muistisairauksiin sekä mielenterveyden hyvinvointiin. Omega-3 voi esimerkiksi helpottaa masennusta ja sen oireita. Taistelussa muistisairauksista dementiaa ja Alzheimeria vastaan, omega-3-rasvahapoilla on alustavasti tutkittu olevan myös positiivisia vaikutuksia.

Omega-3 hyödyt iholle ovat merkittävät

Muistiin, nivelvaivoihin ja sydänsairauksien ehkäisyyn liittyvät omega-3 hyödyt ovat monelle tuttuja. Omega-3 on kuitenkin paljon moninaisempi kehomme ja elimistömme osanen, joka vaikuttaa jopa lähes kahteenkymmeneen hyvinvointimme palaseen. Yksi näistä palasista on suurin elimemme, iho.

Kollageeni ja erilaiset vitamiinit ovat tärkeitä ihomme hyvinvoinnille, mutta niin ovat myös omega-3-rasvahapot. Omega-3 vaikutus ihoon liittyy solukalvojen hyvinvointiin. Ihostamme suuri osa muodostuu solukalvoista, joiden kunnossa olo näkyy kauttaaltaan terveenä, hyväkuntoisena, ihona.

Omega-3 vaikutus ihoon näkyy ulospäin muun muassa

 • Pehmeänä ja kosteampana ihona
 • Sileänä ja rypyttömänä ihona
 • Sekä aknettomuutena

Omega-3 pystyy siis kollageenin tavoin ennaltaehkäisemään muun muassa ikääntymisen merkkejä, kuten ryppyjä. Omega-3 hyödyt iholle ovat kiistattomat ja yksi iso syy huolehtia kalaöljyn riittävästä saannista. Jos ruokavalio ei sisällä riittävästi kalaa tai olet kasvissyöjä tai vegaani, on omega-3 valmisteiden käyttö erittäin suositeltavaa.

Käytäthän siis omega-3 kapseleita, jos…

 • Olet kasvissyöjä
 • Olet vegaani
 • Et pidä kalasta
 • Et syö riittävästi kalaa
 • Tai lääkärisi on sinulle erityisesti suositellut ruokavalion tueksi kalaöljyvalmisteita

Paras Omega-3 valmiste

Jaa tämä artikkeli:

Uudet potenssilääkkeet ovat luonnon oma lääke erektiohäiriöiden hoitoon

Uudet potenssilääkkeet ovat luonnon oma lääke erektiohäiriöiden hoitoon

Erektiohäiriöt ja haluttomuus voivat olla kiusallinen vaiva. Ongelmaan on kuitenkin olemassa monenlaisia lääkkeitä ja uudet potenssilääkkeet ovat kokeilemisen arvoinen juttu.
Näin tunnistat kakkostyypin diabetes oireet ajoissa

Näin tunnistat kakkostyypin diabetes oireet ajoissa

Kakkostyypin diabetes oireet voivat olla niinkin salakavalat, ettet tunnista oireita ennen kuin diabetes on aiheuttanut suurempaa haittaa kehossasi. Eräiden arvioiden
Ylähuulen rypyt pois helposti ja tehokkaasti

Ylähuulen rypyt pois helposti ja tehokkaasti

Huulten alueen iho on herkintä ja se on usein ensimmäinen alue, johon rypyt iskevät. Niiden ilmaantuminen voi saada mielen matalaksi

Vastaa