Paras lääke nivelkipuun – vaihtoehdot puntarissa

Jos niveliä kolottaa ja särkee, voi paras lääke nivelkipuun löytyä yllättävän läheltä. Tässä vinkit, joiden avulla nivelkivun hoito onnistuu taatusti.

Nivelkipu ja nivelrikot ovat yleinen vaiva, eikä se ole mikään ihme. Kehossamme on nimittäin yli 300 eri niveltä, jotka ovat päivittäin melkoisen rasituksen alla. Mutta kun niveliä sitten alkaa särkemään, ei tunne ole mikään miellyttävä ja siksi onkin tärkeä löytää hyvä lääke nivelrikkoon.

Suositut tuotteet nivelten hyvinvointiin
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Nivel C10
 • Nivel C10
  Nivel C10 on uusi yhdistelmävalmiste nivelille. Se sisältää kaikkiaan kymmentä eri tehoainetta. Nivel C10 -valmiste on suunniteltu laajan tutkimustiedon pohjalta pohjoismaisena yhteistyönä.
  Lunasta -20% alennus! SUOSITELTU!
ArtroFlex
 • ArtroFlex+
  Kirkas, rasvaton ja täysin luonnollinen geeli. Se on hajuton ja parabeeniton.
  Kokeile postikulujen hintaan!
NaturArgile8
 • NaturArgile8
  Välitön teho vihreän saven ja shirabalsam vaikutuksen ja 6 luonnonkasvin yhdistelmän ansiosta! 30pv ilmaiskokeilu.
  Kokeile täysin ilmaiseksi!
Wellvita
 • Wellvita
  Yli 30 vuotta luontaistuotteiden parissa. Useita tuotteita nivelten hyvinvointiin.
  Lunasta -50% alennus!
Fitnesstukku
 • Fitnesstukku
  Pohjoismaiden johtavana lisäravinteiden ja terveysalan verkkokauppa. Tuotteita nivelille ja lihaksille.
  Katso kaupan valikoima!
WeightWorld
 • WeightWorld
  Menestyvä terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen keskittynyt verkkokauppa. Tuotteet nivelille ja lihaksille.
  Katso kaupan valikoima!

Mihin nivelkivun hoidolla pyritään?

Yksinkertainen vastaus on tietenkin kivun lievittämiseen. Mutta tämä on tärkeä, joskin yksinkertainen, vastaus, sillä nivelkipua ei voi varsinaisesti parantaa. Oireita voidaan hoitaa ja lievittää, mutta nivelrikosta ei varsinaisesti voi koskaan parantua täysin.

Nivelkivun hoito pyrkii saavuttamaan neljä eri tavoitetta. Hoidon avulla halutaan:

 • Vähentää nivelen tulehdustilaa
 • Lievittää kipua
 • Korjata nivelkudosta
 • Parantaa verenkiertoa

Paras lääke nivelkipuun onkin lääke, joka mahdollistaa jokaisen näistä neljästä hoitomuodosta.

Mikä on paras lääke nivelkipuun?

Nivelrikon hoitoon on olemassa niin luontaistuotteita kuin reseptilääkkeitäkin. Tässä muutamia esimerkkejä, joiden joukosta voi löytyä se paras lääke nivelrikkoon juuri sinulle.

Tulehduskipulääkkeet

Paracetamol ja muut tulehduskipulääkkeet lievittävät tehokkaasti kipua ja laskevat kehon tulehdustiloja. Näitä kipulääkkeitä tulee syödä vain kivun alkaessa, eikä pitkäaikainen käyttö välttämättä ole tehokasta nivelkivun hoitoa. Ne ovat kuitenkin hyvä lisä kivun lievitykseen.

Glukosamiini- ja kondroitiinivalmisteet

Pidempiaikaiseen käyttöön soveltuu paremmin glukosamiini ja kondroitiini. Molempien vaikutusta nivelten hyvinvoinnin kannalta on tutkittu laajasti. Tällainen valmiste on esimerkiksi uusi Nivel C10, joka sisältää näiden tehokkaiden ainesosien lisäksi nivelten hyvinvoinnille tärkeitä inkivääriä ja kurkumaa.

Nivel C10 - Apua nivelkipuun

Muut luontaiset valmisteet

Tutkimuksissa onkin löydetty monen luontaisvalmisteen olevan se paras lääke nivelkipuun. Esimerkiksi kurkuma ja inkivääri ovat hyväksi todettuja ja markkinoilla on erilaisia näitä ravinteita sisältäviä luontaistuotevalmisteita, jotka voivat auttaa nivelkipujen hoidossa.

Paikalliset lääkehoidot

Joskus paras lääke nivelkipuun on kivun alueella kohdistettu hoito. Tällaisia lääkkeitä ja hoitokeinoja ovat erilaiset tulehduskipugeelit sekä lääkärin antamat paikalliset pistokset. Nämä ovat tehokkaita, mutta varsinkin pistoksia ei voi käyttää jatkuvasti.

Mitä jos lääkehoito ei auta?

Lääkityksen aloittaminen on usein se paras lääke nivelrikkoon. Mutta lääkehoidon lisäksi on olemassa muita mahdollisia hoitomuotoja. Näitä kokeillaan yleensä joko lääkehoidon yhteydessä tai sitten kun lääkehoito ei tunnu enää auttavan.

Liikunta

Liikunta voi olla se paras lääke nivelkipuun, vaikka se ei aina siltä tunnu. Nivelet tulee pitää liikkuvina, sillä tämä parantaa verenkiertoa sekä vahvistaa ympäröiviä lihaksia.

Nivelkipujen yhteydessä on todella tärkeä kiinnittää huomiota liikunnan laatuun ja määrään. Rehkimään ei pidä ryhtyä, eikä niveliä tule altistaa rasitukselle. Liikunnan tulee olla lähinnä niveliä liikuttavaa ja tukevaa. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi:

 • Uiminen ja vesijuoksu
 • Jooga ja venyttely
 • Kevyt lihasvoimaharjoittelu

Leikkaus

Leikkaus on se kaikista viimeisin keino nivelkivun hoitoon. Leikkauksia ei yleensä kokeilla ennen kuin nivelrikko on erityisen vakava tai muut hoidot eivät ole auttaneet lievittämään kipua.

Löydä paras lääke nivelille

Yllä olevia lääkevalmisteita kokeilemalle löydät sinulle sopivimman hoitokeinon. Luontaistuotteet ja –valmisteet ovat usein se turvallisin ja helpoin tapa aloittaa nivelrikon hoito. Näihin ei sisälly pitkäaikaisen käytön riskejä, eikä niihin jää koukkuun. Kivun jatkuessa kannattaa kääntyä lääkärin puoleen, jotta voitte yhdessä etsiä, mikä olisi se paras lääke nivelkipuun kohdallasi.

Jaa tämä artikkeli:

K-vitamiinin puutos: syyt, oireet ja puutoksen korjaaminen

K-vitamiinin puutos: syyt, oireet ja puutoksen korjaaminen

K-vitamiini ei ole se tunnetuin vitamiini. Mutta K-vitamiinin puutos voi johtaa moniin ongelmiin, joten sen saanti kannattaa varmistaa. Vitamiinit ovat
Löydä tästä paras silmänympärysvoide rypyille

Löydä tästä paras silmänympärysvoide rypyille

Markkinat ovat täynnä erilaisia ryppyvoiteita. Mutta mikä on se paras silmänympärysvoide rypyille? Silmänympärysalueen iho altistuu melkoisella rasitukselle pitkin päivää. Tämän
Sinkin puute miehillä voi johtaa monenlaisiin vaivoihin

Sinkin puute miehillä voi johtaa monenlaisiin vaivoihin

Sinkki on miehille yksi tärkeimmistä hivenaineista. Sinkin puute miehillä voi johtaa aina erektio-ongelmista hiustenlähtöön. Sinkkiä tarvitaan lukuisiin kehon eri toimintoihin

Vastaa