Tutkimukset puoltavat: Sinkki flunssan hoidossa toimii!

Flunssa ei ole kiva juttu ja flunssakauden lähestyessä kannattaa ryhtyä miettimään keinoja flunssan ehkäisyyn ja sen hoitoon. Yksi helpoin ja tehokkain keino on nauttia sinkkiä. Millainen on sinkki flunssan hoidossa? Tehoaako se oikeasti?

Sinkki flunssan hoidossa on noussut viime aikoina hitiksi. Sen vaikutusta on tutkittu laajalti ja tutkimuksissa on huomattu kuinka sinkki lyhentää flunssan kestoa ja ennaltaehkäisee sen syntymistä. Mistä tässä kaikessa on siis kyse?

Suositut tuotteet vastustuskyvyn parantamiseen ja flunssan hoitoon
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
WeightWorld
 • WeightWorld
  Menestyvä kansainvälinen terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen keskittynyt verkkokauppa. Tuotteita immuunijärjestelmään.
  Katso kaupan valikoima!
Fitnesstukku
 • Fitnesstukku
  Pohjoismaiden johtavana lisäravinteiden ja terveysalan verkkokauppa.
  Katso kaupan valikoima!
Apteekkituotteet
 • Apteekki
  tuotteet.fi

  Apteekki verkossa - parhaat edut ja aina ajankohtainen laaja valikoima!
  Katso kaupan valikoima!

Sinkin teho on tutkittu, mutta syy on yhä mysteeri

Kuten todettu, on sinkki flunssan hoidossa laajasti tutkittu juttu. Eräässä intialaisessa kokoomatutkimuksessa todettiin, kuinka sinkki:

 • Lyhentää flunssan oireiden kestoa ja voimakkuutta silloin kun sinkkitablettia imeskellään 24 tunnin sisällä oireiden ensimmäisestä ilmaantumisesta.
 • Vähentää flunssan esiintymistä, kun sinkkiä käytetään nieltynä viiden kuukauden ajan yhtäjaksoisesti.

Samanlaisiin tuloksiin päätyi myös Helsingin Yliopistossa tehty metatutkimus. Tämän tutkimuksen perusteella juuri sinkkitablettien imeskely voi vähentää flunssan oireita jopa 30%. Sinkki lyhentää flunssan kestoa jopa muutamalla päivällä. Sinkki flunssan hoidossa on siis tutkitusti varsin tehokas keino, jota kokeilla.

Vaikka sinkki flunssalääkkeenä on hyvinkin tutkittu ja todetusti tehokas, eivät tutkijat ole aivan varmoja siitä, miksi tämä mineraali on näinkin toimiva. Sitä, mihin sinkki flunssan hoidossa oikein perustuu ei tiedetä varmaksi.

Koska sinkki oikein nautittuna on varsin turvallinen luontaislisä, ei sen kokeileminen flunssan hoidossa ole ainakaan huonoksi.

Sinkki flunssan hoidossa

Miten sinkki ja flunssan hoito sitten onnistuvat parhaiten? Kaikissa tutkimuksissa on todettu juuri imeskeltävien sinkkitablettien teho, joten tällainen kannattaa ottaa avuksi flunssan iskiessä. Parhaita sinkkivalmisteita flunssan hoitoon ovat:

 • Sinkkiasetaatti
 • Sinkkiglukonaatti
 • Sinkkiglukonaattiglysinaatti

Joissakin valmisteissa on myös lisättyä C-vitamiinia. Tämän vitamiinin on todettu olevan eräs toinen mahdollinen flunssan keston lyhentäjä, joten sinkki ja C-vitamiini valmiste voi olla hyvä valinta.

Sinkki flunssan hoidossa toimii parhaiten kun aloitat sinkkitablettien imeskelyn mahdollisimman pian oireiden alkaessa. Jos flunssaa on jatkunut jo pari päivää, eivät sinkkitabletit välttämättä tehoa samalla lailla.

Tutkimuksissa ei ole vielä päästy yhteisymmärrykseen siitä, kuinka paljon sinkkiä tulisi nauttia. Lapsilla on todettu sopivan annoksen olevan 10-15 milligrammaa vuorokaudessa. Aikuisilla sinkkiä on monissa tutkimuksissa otettu jopa 80 milligrammaa, joten tämä voi olla hyvä määrä jolla aloittaa.

Tarvitsetko flunssaan reseptilääkkeitä? Voit hakea reseptiä verkossa ja tilata alla olevat lääkkeet suoraan kotiin 24h toimituksella.
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen...)

Sinkki flunssan ehkäisyyn

Toimiiko sinkki flunssan ehkäisyyn yhtä hyvin kuin sen hoitoon? Sinkki on myös tehokas flunssanehkäisijä, joten sen käyttö säännöllisesti on hyvä idea. Tutkimusten mukaan sinkkiä tulee syödä jopa viisi kuukautta ennen varsinaista flunssakautta, joten sen syönti päivittäin on suositeltavaa.

Muista että sinkkiä ei kannata ottaa tyhjään mahaan, sillä tämä voi aiheuttaa pahoinvointia. Sinkistä ei muuten pitäisi ilmetä sivuoireita, mutta kuuntele toki kehoasi, mikäli aloitat sinkin syönnin.

Miten saada tarpeeksi sinkkiä?

Sinkki ja flunssan hoito ja sen ehkäisy onnistuu parhaiten juuri imeltävien sinkkitablettien avulla. Mutta sinkkiä voi saada myös ravinnosta ja onkin hyvä idea varmistaa, että saat sinkkiä tarpeeksi flunssa-aikojen ulkopuolella juuri ravinnon avulla.

Sinkkiä löytyy runsaasti muun muassa näistä ruoka-aineista:

 • Äyriäiset
 • Jugurtti
 • Maapähkinät
 • Munuaispavut
 • Kaurahiutaleet
 • Naudanliha, porsaanliha ja tumma linnunliha, kuten ankanliha

Sinkki flunssan hoidossa on siis tutkitusti tehokas ja turvallinen keino. Valmistaudu seuraavaan flunssakauteen ja lisää sinkkiä päivääsi!

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab