Tutkimukset puoltavat: Sinkki flunssan hoidossa toimii todella!

Flunssa ei ole kiva juttu ja flunssakauden lähestyessä kannattaa ryhtyä miettimään keinoja flunssan ehkäisyyn ja sen hoitoon. Yksi helpoin ja tehokkain keino on nauttia sinkkiä. Millainen on sinkki flunssan hoidossa? Tehoaako se oikeasti?

Sinkki flunssan hoidossa on noussut viime aikoina hitiksi. Sen vaikutusta on tutkittu laajalti ja tutkimuksissa on huomattu kuinka sinkki lyhentää flunssan kestoa ja ennaltaehkäisee sen syntymistä. Mistä tässä kaikessa on siis kyse?

Sinkin teho on tutkittu, mutta syy on yhä mysteeri

Kuten todettu, on sinkki flunssan hoidossa laajasti tutkittu juttu. Eräässä intialaisessa kokoomatutkimuksessa todettiin, kuinka sinkki:

 • Lyhentää flunssan oireiden kestoa ja voimakkuutta silloin kun sinkkitablettia imeskellään 24 tunnin sisällä oireiden ensimmäisestä ilmaantumisesta.
 • Vähentää flunssan esiintymistä, kun sinkkiä käytetään nieltynä viiden kuukauden ajan yhtäjaksoisesti.

Samanlaisiin tuloksiin päätyi myös Helsingin Yliopistossa tehty metatutkimus. Tämän tutkimuksen perusteella juuri sinkkitablettien imeskely voi vähentää flunssan oireita jopa 30%. Sinkki lyhentää flunssan kestoa jopa muutamalla päivällä. Sinkki flunssan hoidossa on siis tutkitusti varsin tehokas keino, jota kokeilla.

Suositut tuotteet vastustuskyvyn parantamiseen ja flunssan hoitoon (sis. myös sinkkiä)
(Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen…)
Argus
 • Argus
  Parasta mustikasta! Argus on ravintolisä, joka sisältää mustikkauutetta, luteiinia, sinkkiä, seleeniä ja A- sekä E-vitamiinia. Se vahvistaa tehokkaasti vastustuskykyä.
  Kokeile 7,95€ ALE-hintaan!
  SUOSITELTU!
WeightWorld
 • WeightWorld
  Menestyvä kansainvälinen terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen keskittynyt verkkokauppa. Tuotteita immuunijärjestelmään.
  Katso kaupan valikoima!
Optimun
 • Optimun
  Optimun-valmisteen sisältämät mustaselja, rohtokirata ja C-vitamiini auttavat sinua vahvistamaan vastustuskykyäsi.
  Lunasta -50% alennus!
Fitnesstukku
 • Fitnesstukku
  Pohjoismaiden johtavana lisäravinteiden ja terveysalan verkkokauppa.
  Katso kaupan valikoima!
Apteekkituotteet
 • Apteekki
  tuotteet.fi

  Apteekki verkossa - parhaat edut ja aina ajankohtainen laaja valikoima!
  Katso kaupan valikoima!

Vaikka sinkki flunssalääkkeenä on hyvinkin tutkittu ja todetusti tehokas, eivät tutkijat ole aivan varmoja siitä, miksi tämä mineraali on näinkin toimiva. Sitä, mihin sinkki flunssan hoidossa oikein perustuu ei tiedetä varmaksi.

Koska sinkki oikein nautittuna on varsin turvallinen luontaislisä, ei sen kokeileminen flunssan hoidossa ole ainakaan huonoksi.

Sinkki flunssan hoidossa

Miten sinkki ja flunssan hoito sitten onnistuvat parhaiten? Kaikissa tutkimuksissa on todettu juuri imeskeltävien sinkkitablettien teho, joten tällainen kannattaa ottaa avuksi flunssan iskiessä. Parhaita sinkkivalmisteita flunssan hoitoon ovat:

 • Sinkkiasetaatti
 • Sinkkiglukonaatti
 • Sinkkiglukonaattiglysinaatti

Joissakin valmisteissa on myös lisättyä C-vitamiinia. Tämän vitamiinin on todettu olevan eräs toinen mahdollinen flunssan keston lyhentäjä, joten sinkki ja C-vitamiini valmiste voi olla hyvä valinta.

Sinkki flunssan hoidossa toimii parhaiten kun aloitat sinkkitablettien imeskelyn mahdollisimman pian oireiden alkaessa. Jos flunssaa on jatkunut jo pari päivää, eivät sinkkitabletit välttämättä tehoa samalla lailla.

Tutkimuksissa ei ole vielä päästy yhteisymmärrykseen siitä, kuinka paljon sinkkiä tulisi nauttia. Lapsilla on todettu sopivan annoksen olevan 10-15 milligrammaa vuorokaudessa. Aikuisilla sinkkiä on monissa tutkimuksissa otettu jopa 80 milligrammaa, joten tämä voi olla hyvä määrä jolla aloittaa.

Sinkki flunssan ehkäisyyn

Toimiiko sinkki flunssan ehkäisyyn yhtä hyvin kuin sen hoitoon? Sinkki on myös tehokas flunssanehkäisijä, joten sen käyttö säännöllisesti on hyvä idea. Tutkimusten mukaan sinkkiä tulee syödä jopa viisi kuukautta ennen varsinaista flunssakautta, joten sen syönti päivittäin on suositeltavaa.

Muista että sinkkiä ei kannata ottaa tyhjään mahaan, sillä tämä voi aiheuttaa pahoinvointia. Sinkistä ei muuten pitäisi ilmetä sivuoireita, mutta kuuntele toki kehoasi, mikäli aloitat sinkin syönnin.

Miten saada tarpeeksi sinkkiä?

Sinkki ja flunssan hoito ja sen ehkäisy onnistuu parhaiten juuri imeltävien sinkkitablettien avulla. Mutta sinkkiä voi saada myös ravinnosta ja onkin hyvä idea varmistaa, että saat sinkkiä tarpeeksi flunssa-aikojen ulkopuolella juuri ravinnon avulla.

Sinkkiä löytyy runsaasti muun muassa näistä ruoka-aineista:

 • Äyriäiset
 • Jugurtti
 • Maapähkinät
 • Munuaispavut
 • Kaurahiutaleet
 • Naudanliha, porsaanliha ja tumma linnunliha, kuten ankanliha

Sinkki flunssan hoidossa on siis tutkitusti tehokas ja turvallinen keino. Valmistaudu seuraavaan flunssakauteen ja lisää sinkkiä päivääsi!

Jaa tämä artikkeli:

K-vitamiinin puutos: syyt, oireet ja puutoksen korjaaminen

K-vitamiinin puutos: syyt, oireet ja puutoksen korjaaminen

K-vitamiini ei ole se tunnetuin vitamiini. Mutta K-vitamiinin puutos voi johtaa moniin ongelmiin, joten sen saanti kannattaa varmistaa. Vitamiinit ovat
Löydä tästä paras silmänympärysvoide rypyille

Löydä tästä paras silmänympärysvoide rypyille

Markkinat ovat täynnä erilaisia ryppyvoiteita. Mutta mikä on se paras silmänympärysvoide rypyille? Silmänympärysalueen iho altistuu melkoisella rasitukselle pitkin päivää. Tämän
Sinkin puute miehillä voi johtaa monenlaisiin vaivoihin

Sinkin puute miehillä voi johtaa monenlaisiin vaivoihin

Sinkki on miehille yksi tärkeimmistä hivenaineista. Sinkin puute miehillä voi johtaa aina erektio-ongelmista hiustenlähtöön. Sinkkiä tarvitaan lukuisiin kehon eri toimintoihin

Vastaa