Testosteronivaje aiheuttaa väsymystä ja seksuaalisten halujen heikkenemistä

Testosteroni on miehen tärkein hormoni, joka pitää huolen miehen yleisestä hyvinvoinnista. Kiveksissä tuotettava testosteroni kehittää murrosiässä miehelle miehiset piirteet ja fyysiset ominaisuudet. Testosteroni huolehtii lihaksien ja luiden kasvusta sekä siemennesteentuotannosta ja seksuaalisista haluista. Testosteronivaje vaikuttaa siis todella moneen eri asiaan miehen kehossa.

Testosteronintuotanto alkaa kuitenkin laskemaan noin 30 ikävuoden jälkeen, jolloin on erittäin tärkeää, että omilla elämäntavoilla ja –valinnoilla pyrkii pitämään huolta mahdollisimman hyvin testosteronituotannosta. Testosteronivaje on erittäin yleistä keski-iässä olevilla miehillä sekä myös nykyään yhä useammin jo nuoremmillakin.

Testomax on yksi Suomen suosituimmista testosteroninlisääjistä – Kokeile puoleen hintaan

TestoMax

Testosteronivaje aiheuttaa monia oireita

TestosteronivajeTestosteronivaje tarkoittaa sitä, että testosteronintuotanto hidastuu, jolloin testosteronitaso laskee alle normaalin. Testosteronintuotanto vaihtelee yksilöittäin, ja joillain tasot voivat laskea luonnollisesti enemmän. Testosteronivaje aiheuttaa myös henkilöstä riippuen erilaisia oireita, joista on mahdollista huomata liian alhainen testosteroni.

Väsymys ja uupumus

Liian vähäinen testosteroni aiheuttaa todella yleisesti väsymystä ja yleistä uupumusta. Laskeneet energiatasot voivat olla merkki siitä, että testosteroni on laskenut normaalin rajan alle. Energiantasojen heikentyminen on helppo huomata esimerkiksi liikunnassa ettei jaksa enää sammalla tavalla.

Vähäinen seksuaalinen halukkuus

Alhainen testosteroni aiheuttaa seksuaalisten halujen vähenemisen. Testosteronin määrä säätää mielialoja, jolloin vähäinen testosteroni vähentää myös seksuaalisia haluja.

Heikko erektio

Testosteroni ei itsessään vaikuta erektioiden laatuun, mutta se säätelee aivoissa käskyjä, jotka alkavat muodostamaan vereen typpioksidia, jolla taas on iso merkitys erektion voimakkuuteen. Testosteronivaje saattaa siis vaikuttaa myös erektion laatuun sekä kestoon.

Viagro erektiolääke

Hiustenlähtö

Testosteroni säätelee myös muita kehon toimintoja, kuten hiustenkasvua ja karvojen kasvua ylipäätään. Kaljuuntuminen on ikääntyessä erittäin yleistä, mutta vielä todennäköisempää, jos kärsii testosteronivajeesta.

Ylipaino

Alhaisesta testosteronista kärsivä mies lihoo herkemmin. Testosteronivaje aiheuttaa elimistössä sen, että rasvaa kertyy helpommin. Ylipaino jo itsessään laskee testosteronin määrää, joten omasta kehosta on syytä pitää huolta, jotta näin ei pääse käymään. Jos kärsit ylipainosta, ja varsinkin huomattavasta ylipainosta, niin kannattaa ehdottomasti aloittaa dieetti. Painonpudotuksella saat varmasti testosteronitasoja nostettua.

Testosteronivaje on syytä hoitaa kuntoon

Vaikka testosteronin laskeminen onkin luonnollista mitä vanhemmaksi tulee, niin se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että siihen ei itse pystyisi vaikuttamaan. Monilla elämäntavoilla on mahdollista vaikuttaa omaan testosteronintuotantoon. Mitä vanhempi olet, niin sitä tärkeämpää omasta kehosta huolehtiminen on. Ennaltaehkäisevillä toimenpiteillä tekee tärkeää pohjatyötä tulevaisuuden varalle. Kukaan ei pysy nuorena ikuisuutta.

Sinkki

Liian vähäinen sinkki saattaa olla yksi syy testosteronin laskemiseen. Sinkin on tutkittu olevan suuressa roolissa testosteronintuotannossa. Sinkki huolehtii myös siemennesteen laadusta sekä määrästä.

Osta sinkkiä Fitnesstukusta >>


Liikunta

Liikunta on yksi tärkeimmistä asioista ihan jokaisella. Säännöllisellä liikunnalla on vaikutusta jokaiseen kehon toimintoon, ja sillä varmistat, että kehosi voi yleisesti hyvin. Liikuntaa kannattaa harrastaa monipuolisesti ja vaihdella raskaan ja kevyen välillä. Painojen kanssa harjoittelu salilla pitää huolen testosteronitasoista, kun taas pitkäkestoisempi kestävyysliikunta, kuten lenkit huolehtivat kehosi toiminnoista, kuten hapensaannista ja verenkierrosta. Liikunta on paras lääke ikääntymistä vastaan.

Painonpudotus

Kuten jo mainittu, niin ylipaino aiheuttaa testosteronituotannon laskua. Testosteronivaje on erittäin yleinen oire monilla ylipainoisilla. Tämä johtaa siihen, että kehosi varastoi vielä enemmän rasvaa. On tärkeää huomata ajoissa lieväkin ylipaino, jolloin asia on vielä helppo korjata liikunnalla sekä terveellisellä ruokavaliolla.

Testosteronilisät

Testosteronia pystyy myös hoitamaan itse ilman reseptiä saatavilla testosteronilisillä, jotka sisältävät ainesosia, joilla on todettu olevan vaikutusta testosteronin määrään, kuten esimerkiksi sinkkiä. Testosteronilisä on hyvä keino pitää huolta omasta kehosta, ja ehkäistä tehokkaasti ikääntyminen sekä sen aiheuttamat muut oireet, kuten seksuaalisten halujen heikentyminen.

TestoMax lisäravinne

Jaa tämä artikkeli:

Mistä apua haluttomuuteen?

Mistä apua haluttomuuteen?

Seksiä tunkee usein tajuntaamme ovista ja ikkunoista. Mutta mitä jos sinua ei yksinkertaisesti haluta? Vierelläsi voi olla kiva puoliso ja
Monipuolisesti tietoa ja apua uupumukseen

Monipuolisesti tietoa ja apua uupumukseen

Jos päivät tuntuvat vaikeilta jaksaa aamusta iltaan ja sinä olet jatkuvasti väsynyt, voi kyseessä olla uupumus. Apua uupumukseen löytyy helposti
Eturauhasen liikakasvu: oireet sekä vaivan hoito

Eturauhasen liikakasvu: oireet sekä vaivan hoito

Ikääntyminen tuo mukanaan monenlaisia haasteita ja miehillä yksi yleisimmistä on eturauhasen liikakasvu. Eturauhasen liikakasvu oireet voivat ilmaantua yllättäen ja vaiva

Vastaa