Testosteronivaje aiheuttaa seksuaalisten halujen vähenemistä

Testosteroni on miehen tärkein hormoni, joka pitää huolen miehen yleisestä hyvinvoinnista. Kiveksissä tuotettava testosteroni kehittää murrosiässä miehelle miehiset piirteet ja fyysiset ominaisuudet. Testosteroni huolehtii lihaksien ja luiden kasvusta sekä siemennesteentuotannosta ja seksuaalisista haluista. Testosteronivaje vaikuttaa siis todella moneen eri asiaan miehen kehossa.

Testosteronintuotanto alkaa kuitenkin laskemaan noin 30 ikävuoden jälkeen, jolloin on erittäin tärkeää, että omilla elämäntavoilla ja –valinnoilla pyrkii pitämään huolta mahdollisimman hyvin testosteronituotannosta. Testosteronivaje on erittäin yleistä keski-iässä olevilla miehillä sekä myös nykyään yhä useammin jo nuoremmillakin.

Parhaat tuotteet testosteronitasojen nostoon ja ylläpitoon

Artikkeli jatkuu tuotteiden jälkeen...
Suosituin
T-max
T-Max®
Antaa energiaa ja auttaa jaksamaan. Parantaa lihasmassan kehitystä. Lisää halukkuutta.
-50% alennus!
Osta täältä »
TestoPlus
TestoPlus™
TestoPlus™ on 100% luonnollinen ravintolisä miehen terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.
Kokeile 6,9€ hintaan!
Osta täältä »
ManUp
ManUp
Auttaa vähentämään alentuneiden testosteronitasojen tuomia negatiivisia seurauksia.
-50% alennus!
Osta täältä »

Testosteronivaje aiheuttaa monia oireita

TestosteronivajeTestosteronivaje tarkoittaa sitä, että testosteronintuotanto hidastuu, jolloin testosteronitaso laskee alle normaalin. Testosteronintuotanto vaihtelee yksilöittäin, ja joillain tasot voivat laskea luonnollisesti enemmän. Testosteronivaje aiheuttaa myös henkilöstä riippuen erilaisia oireita, joista on mahdollista huomata liian alhainen testosteroni.

Väsymys ja uupumus

Liian vähäinen testosteroni aiheuttaa todella yleisesti väsymystä ja yleistä uupumusta. Laskeneet energiatasot voivat olla merkki siitä, että testosteroni on laskenut normaalin rajan alle. Energiantasojen heikentyminen on helppo huomata esimerkiksi liikunnassa ettei jaksa enää sammalla tavalla.

Extenze

Vähäinen seksuaalinen halukkuus

Alhainen testosteroni aiheuttaa seksuaalisten halujen vähenemisen. Testosteronin määrä säätää mielialoja, jolloin vähäinen testosteroni vähentää myös seksuaalisia haluja.

Heikko erektio

Testosteroni ei itsessään vaikuta erektioiden laatuun, mutta se säätelee aivoissa käskyjä, jotka alkavat muodostamaan vereen typpioksidia, jolla taas on iso merkitys erektion voimakkuuteen. Testosteronivaje saattaa siis vaikuttaa myös erektion laatuun sekä kestoon.

Hiustenlähtö

Testosteroni säätelee myös muita kehon toimintoja, kuten hiustenkasvua ja karvojen kasvua ylipäätään. Kaljuuntuminen on ikääntyessä erittäin yleistä, mutta vielä todennäköisempää, jos kärsii testosteronivajeesta.

Ylipaino

Alhaisesta testosteronista kärsivä mies lihoo herkemmin. Testosteronivaje aiheuttaa elimistössä sen, että rasvaa kertyy helpommin. Ylipaino jo itsessään laskee testosteronin määrää, joten omasta kehosta on syytä pitää huolta, jotta näin ei pääse käymään. Jos kärsit ylipainosta, ja varsinkin huomattavasta ylipainosta, niin kannattaa ehdottomasti aloittaa dieetti. Painonpudotuksella saat varmasti testosteronitasoja nostettua.

T-Max

Testosteronivaje on syytä hoitaa kuntoon

Vaikka testosteronin laskeminen onkin luonnollista mitä vanhemmaksi tulee, niin se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että siihen ei itse pystyisi vaikuttamaan. Monilla elämäntavoilla on mahdollista vaikuttaa omaan testosteronintuotantoon. Mitä vanhempi olet, niin sitä tärkeämpää omasta kehosta huolehtiminen on. Ennaltaehkäisevillä toimenpiteillä tekee tärkeää pohjatyötä tulevaisuuden varalle. Kukaan ei pysy nuorena ikuisuutta.

Sinkki

Liian vähäinen sinkki saattaa olla yksi syy testosteronin laskemiseen. Sinkin on tutkittu olevan suuressa roolissa testosteronintuotannossa. Sinkki huolehtii myös siemennesteen laadusta sekä määrästä.

Osta sinkkiä Fitnesstukusta >>

 

Liikunta

Liikunta on yksi tärkeimmistä asioista ihan jokaisella. Säännöllisellä liikunnalla on vaikutusta jokaiseen kehon toimintoon, ja sillä varmistat, että kehosi voi yleisesti hyvin. Liikuntaa kannattaa harrastaa monipuolisesti ja vaihdella raskaan ja kevyen välillä. Painojen kanssa harjoittelu salilla pitää huolen testosteronitasoista, kun taas pitkäkestoisempi kestävyysliikunta, kuten lenkit huolehtivat kehosi toiminnoista, kuten hapensaannista ja verenkierrosta. Liikunta on paras lääke ikääntymistä vastaan.

Painonpudotus

Kuten jo mainittu, niin ylipaino aiheuttaa testosteronituotannon laskua. Testosteronivaje on erittäin yleinen oire monilla ylipainoisilla. Tämä johtaa siihen, että kehosi varastoi vielä enemmän rasvaa. On tärkeää huomata ajoissa lieväkin ylipaino, jolloin asia on vielä helppo korjata liikunnalla sekä terveellisellä ruokavaliolla.

Testosteronilisät

Testosteronia pystyy myös hoitamaan itse ilman reseptiä saatavilla testosteronilisillä, jotka sisältävät ainesosia, joilla on todettu olevan vaikutusta testosteronin määrään, kuten esimerkiksi sinkkiä. Testosteronilisä on hyvä keino pitää huolta omasta kehosta, ja ehkäistä tehokkaasti ikääntyminen sekä sen aiheuttamat muut oireet, kuten seksuaalisten halujen heikentyminen.

Oslo Skin Lab
Oslo Skin Lab